Φανη μου, αυτο που γραφει στις στηλες ειναι το PLUS ULTRA.... και χρησιμοποιειται σαν εθνικο συνθημα της Ισπανιας!
ο μυθος λεει οτι ο ηρακλης ειχε φτιαξει και τοποθετησει κοντα στο σημερινο γιβραλταρ, τις στηλες που εγραφαν πανω ΝΟΝ PLUS ULTRA... δηλαδη οτι μετα τις στηλες δεν υπηρχε τιποτα αλλο παραπερα... οι στηλες ηταν το τελος του κοσμου. τωρα πως ο ηρακλης εγραψε πανω κατι στα λατινικα... ειναι αλλη ιστορια.. χαχαχαχαχα μαλλον ειχε παρει το proficiency στα λατινικα... χαχαχαχαχαχα
ο βασιλιας της ισπανιας Καρολος Α (ο καρολος Α της ισπανιας ειναι ο καρολος Ε των αψβουργων νομιζω...), μετα απο παροτρυνση λεγετε οτ ιαλλαξε το ρητο βγαζοντας το ΝΟΝ... για να ενθαρυνει το να παρουν το ρισκο και να αγνοησουν τον αρχαιο μυθο και να πανε παραπερα...και να κανουν νεες αποικιες κτλ..
τωρα... αποψη μου... την στιγμη που ο κολομβος ειχε ηδη περασει και παει παραπερα.. και ειχε ηδη βρει γη... ο βεσπουτσι ειχε ηδη παει κι αυτος... και η αμερικη ειχε ηδη ονομαστει ηπειρος... ηξεραν οτι υπαρχει και παραπερα... χαχαχαχα αλλα εν πασα τη περιπτωση...
Φανη μου.. καποια οπως του Ηρακλειωτη.. που εβγαλε.. ειναι ειδικα πιστοποιημενα κερματα και αν δεις πανω στο ταμπελακι γραφει απο ποιο διασημο ναυαγιο ειναι... αυτα σε καλες σχετικα καταστασεις πανε πολυ ακριβα... αλλα ειναι λογο της ιστοριας που κουβαλουν μετο ναυαγιο...
μονο τα του ναυαγιου εχουν πιστοποιηθει με το ονομα του πλοιου... και αυτο ειναι και αποδειξη οτι ηταν οντως στο ναυαγιο...αλλιως.. δεν αποδυκνειεται... οποτε....
Καλως ηλθες στο φορουμ!!!