ωραιο αυτο με την αριθμηση στο πεντολιρο μακαριου, δεν το ξερα καν
κανονας θα πρεπε να 'ναι στα αναμνηστικα, ειναι σαν να χεις το νομισμα και την αριθμηση του πιστοποιητικου μαζι
χωρια που προσφερει και μια αλφα προστασια, γιατι και ασχετος νασαι δε θα πιστεψεις την αγγελια στο ebay που λεει "πωλειται αναμνηστικο ΤΤΕ αριστοτελης με τον αριθμο 001, τεμαχια 100"
αυτο το παραδειγμα δεν ειναι ακριβως το ιδιο, γιατι η αριθμηση προσφερει και μια καινοτομια (καλα για μενα που δεν το ξερα οροσημο μπορω να πω) και ιδιαιτερο χαρακτηρα σε αυτο το νομισμα
παρ'ολ'αυτα καταλαβαινω το νοημα με το παραδειγμα, και ναι το speculation καποιων μπορει καλλιστα να ανεβασει την τιμη ενος νομισματος που διαφερει στα υψη
αλλα πρεπει να πω οτι ακριβως αυτο ειναι το προβλημα για μενα
καποια νομισματα ειναι πραγματικα μοναδικα, καποια ειναι μοναδικα απο τυχη και καποια ειναι "μοναδικα" απο πονηρια
και αντε απο τυχη το καταλαβαινω, οπως γινεται με μερικες λιρες ή αμερικανικα. αμα αυριο εβγαινε νομος και λιωναμε ολα τα κερματα του ευρω και γλυτωνανε 1000 κομματια, θα χαν αξια εκ των πραγματων'
αλλα αυτη εδω η λιρα ειναι για μενα κουτοπονηρια κατευθειαν απ'το νομισματοκοπειο και πρεσβευω αυτα τλχστν να τα απαξιωνουν(με) οι συλλεκτες, δεν εχει σημασια αμα η χωρα προελευσης ειναι η αγγλια ή η κινα
προφανως μονο τη γνωμη μου λεω, και ο κοσμος ευτυχως ή δυστυχως (
) κινειται χωρις να με ρωτησει
και η γνωμη μου ειναι οτι
αυτη εδω η παρακατω κυρια στη φωτογραφια εχει τωρα και θα εχει σε 1 εκ.χρονια μεγαλυτερη συλλεκτικη αξια απο την λιρα για την οποια συζηταμε ακομα και σε πολυ χειροτερες καταστασεις, γιατι ειναι πιο ομορφη, γιατι το να φτιαχτει τοτε αυτο το αριστουργημα ηθελε τεχνη, επειδη βγηκε σε εκατομμυρια αντιτυπα και χρησιμοποιηθηκε και το να βρεις μια σε καλουτσικη κατασταση το κανει ακομα πιο σπανιο απ'ολα αυτα που βγηκαν σε λιγα κομματια και θα μεινουνε στο ντουλαπι κι ακομα περισσοτερο απο αυτην την "μοναδικη" λιρα του θεματος , κι ας ειναι απο ασημι, κι ας ηταν κι απο αχυρο ή πετρα ή χρυσό
κι αν καποιος πληρωσει στο μελλον παραπανω τη λιρα (που την εχω γλωσσοφαει), επειδη του λειπει για να "συμπληρωσει" ελισαβετ, καλα θα κανει για τον εαυτο του και κακο του κεφαλιου του θα πω εγω (το 2090 που θα μαστε με το καλο με τον cat και τις πιτσιρικες )