δηλαδη θες να μου πεις οτι απο τις φωτογραφιες που εχω ανεβασει δεν φαινεται οτι ειναι απο μεταλλο?
Αν δεν ηταν απο μεταλλο και ηταν ξυλινες να σαι σιγουρος θα το ανεφερα .
Αν σου δωσω βαρος δηλαδη και σου απαντησω αν μαγνητιζονται ,θα μου πεις τι ειναι?
Αν τις πιάνει μαγνήτης, είναι ferrous metal, δηλαδή με βάση το σίδερο.
Το οποίο σημαίνει ότι έχουν μεγάλη αντοχή (σε πίεση και καταπόνηση). Δηλαδή ήταν χρήσιμες σε χύτευση, ή ακόμα και mint (πρέσσα), όχι για τυπογραφείο.
Αν δεν τις πιάνει μπορεί να είναι όποια μάπα μέταλλο υπάρχει, ζαμακ, κασσίτερος (απ' αυτό που έφτιαχναν παλιά τα τυπογραφικά στοιχεία), αντιμόνιο, και δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Όχι, απ' τις φωτο δεν μπορεί κάποιος (εγώ τουλάχιστον) να βγάλω συμπέρασμα.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί αν ήταν ξύλο θα το έλεγες. Αν ήταν πλαστικό? Βακελίτης? Πορσελάνη? Θα το λεγες? Γιατί το μέταλλο δεν το λες?
Επίσης λάβε υπ΄' όψη σου ότι:
α) οι φωτο σου είναι θαμπές, και χωρίς καλό resolution.
b) Σε ψηφιακές φωτο δεν μπορεί να βασιστεί κάποιος για το χρώμα, γιατί δεν ξέρει με τι φωτισμό τραβήχτηκαν. Για να σχηματίσει εικόνα χρώματος πρέπει μαζί με το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο να βγάλει και (δίπλα, στην ίδια φωτο) κάτι γνωστού χρώματος, π.χ. ένα πορτοκαλί πενηντάρικο και ένα μπλε εικοσάρικο, που όλοι ξέρουν τι χρώμα έχουν.
γ) Δίνεις 2 διαστάσεις. Κάθε σώμα έχει 3 διαστάσεις.
Θέλεις κι άλλα?
Κοίτα:
Ρωτάς για κάτι και υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
α) Να πέσεις σε κάποιον που 1) θα τύχει να δει την ερώτηση σου και 2) θα ΞΕΡΕΙ τι είναι αυτό που ρωτάς (με τις λίγες πληροφορίες που δίνεις) γιατί π.χ. είναι/ήταν η δουλειά του αυτό, και ξέρει τι είναι μόλις το δει.
β) Να το δουν κάποιοι που ξέρουν γενικώς περισσότερα από σένα, αλλά όχι για το συγκεκριμένο. Από τη (συνδυασμένη) γνώση τους μπορεί όμως να βγει κάποια άκρη.
Για την (α) περίπτωση θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να σου τύχει. Αν μάλιστα τα αντικείμενα είναι πολύ παλιά, οι μάστορες που το χρησιμοποιούσαν μπορεί να έχουν πεθάνει. Και σίγουρα δεν έχουν internet.
Οπότε αναγκαστικά πέφτεις στη (β) περίπτωση (αναζήτηση συνδυασμένων γνώσεων), και εκεί παίζει
σημαντικό ρόλο κάθε πληροφορία, σε διαβεβαιώνω. Και για κάποιο άγνωστο αντικείμενο δεν υπάρχουν "αυτονόητες" πληροφορίες.
Οπότε ο εξυπναδίστικος τρόπος που μου απαντάς, μάλλον δε σε βοηθάει.