Ποικιλίες, σφάλματα , κακέκτυπα, κλπ. Τα ποιο πολλά τυχαία που ξέφυγαν τον ποιοτικό έλεγχο η που μπήκαν σε κάποια τσέπη, κάποια άλλα , ίσως εσκεμμένα από υπαλλήλους των νομισματοκοπείων ανά τον κόσμο (δεν ξέρω, δεν με νοιάζει)…..
Κάποιοι τα απαξιούν , κάποιοι άλλοι τα συλλέγουν. Δεν βαριέσαι, όλοι μας ξέρουμε ότι ο συλλεκτισμός δεν έχει όρια, από ζάχαρες και χαρτοπετσέτες, μέχρι διαμάντια και ρολς ροις…. Ο κάθε ένας όπως και ότι μπορεί!.
Βιβλιογραφία στην Ελλάδα , από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει, έξω (Αμερικα) υπάρχει μεγάλη γκάμα βιβλίων και κατάλογων, μέχρι και λέσχες από ανθρώπους που συλλέγουν μόνο τέτοιου είδους νομίσματα…. Είπαμε , περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εγώ τώρα την έχω την πετριά μου με δαύτα, και μια που την συλλογή μου ( 1868 – 2014 ), την έχω φτάσει σε ένα σημείο που για να κλείσω μια τρύπα θέλω τριψήφια και τετραψήφια νούμερα , το γύρισα στην σφαλματοθηρια χαχα. Λέω λοιπόν, σιγά σιγά να τα ανεβάσω εδώ να τα καμαρώσουμε, δεν είναι τίποτα σπουδαία πράγματα, για κάποιους ίσως είναι αστεία η και γελοία….. δεκτών, παρακαλώ να τα αγνοήσετε.
Για τους υπόλοιπους , να περνά η ώρα ευχαριστα …. Μιμης