φιλε μπαμπη συλλεγω νομισματα χρυσα κυκλοφορημενα με ιστορια με ενσημα οπως γαλλικα ελβετικα βελγικα ολλανδικα ιταλικα τυνησια αμερικη μεξικο χιλη κ αγγλια αφρικη νοτια καναδα αυστραλια,αλλα ολα κοντα στην τιμη του μετταλου κ οχι προοφιες που ουτε να κλασεις δεν μπορεις αν εισαι στο ιδιο δωματιο με αυτα..πανεμοραφα αυτα τα λιρακια αλλα νιωθω οταν τα βλεπω οπως κ πολλα αλλα παρομοια σαν να ειναι ψευτικα αφου δεν εχουν ενσημα κυκλοφοριας κ κυκλου στην παγκοσμια οικονομια..τα λεω αυτα χωρις να υποτιμω τα γουστα καμιανου απλα αυτη ειναι η αποψη μου σαν συλλεκτης..να το πιανω κ να το νιωθω το νομισμα..
Φιλε μου η συγκεκριμενη απαντηση που έκανες παραθεση αφορούσε αυτο το ποστ.
Εδω λοιπον βλέπουμε τον φιλο να μην ενδιαφέρεται για αυτη την χρονολογία αλλα να σχολιάζει την τιμη της σαν ακριβη. Διαβασε λοιπον όλα οσα έγραψα πριν

Και απαντω και επι αυτών των οποίων είπες.
Προσωπικά εαν διαβάσεις δικά μου ποστ παλιά εδω μεσα θα δεις και θα διαβάσεις παρότρυνσης του τύπου: μην χωνετε χρήματα παραπανω απο οσα σηκώνει η τσεπη σας για να παρετε νομίσματα που οι αλλοι σας δινουν σαν κορυφη και να μην αντεχει η τσεπη σας! ! Κοιτατε να αγοραζετε παντα βαση των δυναμεων σας και να μην ζηλευετε αυτά που εχουν οι αλλοι! Κάνετε το κεφι σας και αφηστε τούς άλλους να κοκορευωνται. Λόγια τέτοια Φιλε εχουν ειπωθεί πολλές φορες από το στόμα μου.
Απλά ο φίλος μίλησε για νομίσματα με ιστορία και ενσημα και εγω με την σειρά μου του εδειξα οτι πολλα νομίσματα με πολυ Ιστορία πισω τους δεν θα τα δει ποτέ του.
Ούτε αυτός ούτε εγω. Και πως και οι νεες κοπες με τα ελάχιστα κομμάτια αυξανωντας η ζητήσει έχουν και αυτα μια υπεραξια ανάλογη ιστορικών νομισματων.