. και -
ή αλλιώς τελεία και παύλα!
Η συλλογή ΜΚΕ είναι ότι καλύτερο στην ενασχόληση με τον φιλοτελισμό,και με την όποια πείρα έχω με το πέρασμα των χρόνων,με συλλογές και άλλων κρατών, θα έλεγα,και στον παγκόσμιο φιλοτελισμό !!!
Προ εξαμήνου σε συζήτηση με φίλο,άριστο γνώστη των ΜΚΕ,σχετικά με έντoνες κηλίδες χρώματος στην όψη των γραμμ.,τους λεγόμενους''θρόμβους χρώματος'' του είχα δείξει αυτο το φάκελλο:
...στην συλλογή μου προ τετραετίας,αγοράζοντας τον με την λάθος εκτίμηση του πρωτόλειου σφάλμα pos.44 πάνω στο 1λ*.
Εχοντας λοιπόν στραμμένη την προσοχή μου στο 1λ,βλέποντας τις άλλες δύο αξίες,10λ συνεχόμενων και 5λ,απο την στιγμή που εμφάνιση γραμμ.και σφραγίδα 1867,τι άλλο?,συνεχόμενων και αυτο,τοποθέτησα το φάκελλο στις εκδόσεις 1862-67.
Ξεκινώντας ,εδώ και δέκα μέρες μια ολική επανεκτίμηση πάνω στην ταξινόμηση του συνόλου των ΜΚΕ της συλλογής μου,μετα απο τα {λίγα σχετικά 2λ} πέρασα απο προχθές στα 5λ.Εφόδια στην προσπάθεια αυτή η μελέτη 1933,βιβλίο Behrens,απόκτηση και άλλων γραμμ.,κατάλογοι δημοπρασιών,και ασφαλώς μια πείρα συσσωρευμένη 10 ετών απο την τελευταία φορα που τα ταξινόμησα.
Ακολουθώντας την τάση Τσεριώτη/Κούνδουρου,είχα ταξινομήσει της εκδόσεις Μαίου 1862 σε αυτές των συνεχόμενων,αλλά χωρίς την ''κρησάρα'' του τωρινού ελέγχου.
Ετσι λοιπόν διαβάζωντας αυτό,απο την μελέτη 1933:
...ξανακοιτάω το παραπάνω φάκελλο.
Εκει λοιπόν διαπιστώνω,πάνω στο 5λ πολύ ισχυρο ανάγλυφο,εκτύπωση πλήρης μελανιού,αλλά όχι και τόσο καλαίσθητη σαν τις άλλες αξίες των πρώτων τραβηγμάτων των άλλων αξιών,και μπροστά στο φως ανεπαίσθητος ΑΕ με διαφορά σκιάσεων πλευρών που φαινόταν άνετα μέσα απο το χαρτί της επιστολής.
Ετσι λοιπόν συμπερασματικά με τα παραπάνω ''απέκτησα'' ένα συν στην αξία του φακέλλου μου,καθώς η αξία των δύο 5λ επι φακέλλου έχει σεβαστη διαφορά,και βεβαίως τη χαρά μια ''ανακάλυψης''!
*
το λάθος{το οποίο το πλήρωσα αρκετά,καθώς υπήρχε ενδεχομένως και ενδιαφερόμενος/οι για άλλους λόγους}εγκειται στο γεγονός ότι η πιο παλιά σφραγιση του 1λ pos 44 είναι 1/1867,εδώ έχουμε 12/1967,αλλά τα 1λ που έχουν το σφάλμα γι'αυτη τη έκδοση είναι red brown short beard και όχι αυτο που είναι σαφέστατα chocolate brown....