Φυσικα και με ενδιαφερει να ακουσω και τις αλλες γνωμες αν δεν με ενδιεφερε δεν θα επαιρνα μερος στην κουβεντα
Ωραία, θα πιάσω το ποστ σου γραμμή-γραμμή.
Απο οσα εχω διαβασει γνωριζω οτι μονο 2 χωρες η Ισπανια και η Γαλλια εχουν σε ισχυ περιουσιολογιο και επιβαλλουν φορο επι της καθαρης περιουσιας,μαλιστα η Ισπανια τον ειχε καταργησει και αναγκαστηκε να τον επαναφερει λογω της κακης οικονομικης της καταστασης αλλα θα τεθει εκτος λειτουργιας φετος οπως εχει ανακοινωθει.Η Γαλλια απο την αλλη που επιμενει σε αυτον εχει "χασει" απο το 1998 εως σημερα περιπου 125 δις δολλαρια τα οποια τα εβγαλαν οι ιδιοκτητες απο την χωρα.
Δεν πιστευω οτι οποιος ειχε χρηματα εντος του τραπεζικου συστηματος και τα εβγαλε εχει καποιο προβλημα απο την στιγμη που τα χρηματα αυτα ειναι δηλωμενα. Κανεις δεν θα μπόρεσει να ισχυριστει οτι τα χρηματα ειναι μαυρα και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο και μονο επειδη ειναι εκτος τραπεζων,αρκει να εχουν δηλωθει.Ειναι ευκολο απο τα αρχεια των τραπεζων να αποδειχθει ποτε τα χρηματα ηταν μεσα και ποτε εγινε αναληψη.
Αυτοι που θα εχουν προβλημα θαναι οι ιδιοι που εχουν παντα δηλαδη αυτοι που εχουν αδηλωτα εισοδηματα και χρηματα που δεν εχουν φορολογηθει.Δεν εχω καμμια συμπονοια για αυτη την περιπτωση και καλα θα κανουν οι κρατικοι μηχανισμοι να τα ξετρυπωσουν αυτα τα χρηματα και να τα φορολογησουν.
Νταγκλας μονο αστειο μου ακουγεται να βρεθει καποιος να δηλωσει πχ λιρα 1920S γιατι σε κατι λιρες μιας θειας μου βρηκα κατι καναδεζες και φυσικα αυτη(η θεια)οταν ερθει η ωρα να δηλωσει-αν δηλωσει-θα καταγραψει 50 πχ λιρες ταδε αξιας(αν την ξερει και αυτη)και οχι λιρα ταδε νομισματοκοπειου ταδε σπανιοτητος κατα Μαρς ταδε αξιας.
Αν και εχει υπαρξει επισημη διαβεβαιωση οτι τα στοιχεια που θα δηλωθουν στο περιουσιολογιο δεν θα χρησιμοποιηθουν για επιβολη φορου προσωπικα και επειδη δεν εχω πια καμμια εμπιστοσυνη στο κρατος δεν το πιστευω.Αν ισχυει(η διαβεβαιωση) ο μονος λογος που το κανει ειναι να προσπαθησει να ανακαλυψει αδηλωτα εισοδηματα κατα τα παρελθοντα ετη
γνωριζω οτι μονο 2 χωρες η Ισπανια και η Γαλλια εχουν σε ισχυ περιουσιολογιο
Νομίζω και η Αυστρία, αλλά δεν φορολογεί περιουσία. Κοιτάει μόνο (στο περιουσιολόγιο) τις μεταβολές της.
Δεν πιστευω οτι οποιος ειχε χρηματα εντος του τραπεζικου συστηματος και τα εβγαλε εχει καποιο προβλημα απο την στιγμη που τα χρηματα αυτα ειναι δηλωμενα.
Σου εξήγησα ποιο (μπορεί) να είναι το πρόβλημα, ίσως δεν το διατύπωσα καλά. Να το ξαναπώ με άλλα λόγια:
Αφορά μόνο την περίπτωση που γίνεται κάτι σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα, όπως αλλαγή νομίσματος, κούρεμα, εισφορά, bail in, τέτοια πράματα. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα συμβεί, δεν υπάρχει και ότι ΔΕΝ θα συμβεί όμως. Από επίσημες διαψεύσεις βέβαια έχουμε χορτάσει, αλλά ξέρεις τι αξία έχουν αυτές... Τα νούμερα πάντως αφήνουν περιθώρια ότι ΚΑΤΙ θα συμβεί (σε ένα ορίζοντα 2-3-5 ετών), και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Τέτοιου είδους γεγονότα δε, όπως και οι υποτιμήσεις, ΔΕΝ προ-ανακοινώνονται. Αντίθετα, καταβάλλονται προσπάθειες να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στον ύπνο.
Μιλάμε λοιπόν για την περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβαίνει, και εξετάζουμε τι θα συμβεί σε τρεις ανθρώπους, τον Κ, τον Λ και τον Μ, όπου:
Ο Κ έχει 100.000 στην τράπεζα.
Ο Λ έχει 100.000 στο σεντούκι του, και τις δήλωσε ότι τις έχει. Αποδεικνύει δε αν χρειαστεί, από τις φορολογικές του δηλώσεις, ότι δεν είναι μαύρα. Έχει φορολογηθεί γι’ αυτά.
Και ο Μ έχει 100.000 στο σεντούκι του, και δεν δήλωσε τίποτα.
Ο Κ θα υποστεί όλες τις συνέπειες. Θα του τις αλλάξουν (σε νέο νόμισμα, αν αυτό συμβεί), θα του τις κουρέψουν (αν αυτό συμβεί), ό,τι κι αν συμβεί, θα το φάει.
Ο Μ δεν θα υποστεί καμία συνέπεια. 100.000 ευρώ είχε στο σεντούκι πριν απ’ το γεγονός, 100.000 ευρώ θα έχει και μετά.
Ο Λ? Τι θα γίνει μ’ αυτόν?
Εγώ λέω λοιπόν ότι υπάρχει κίνδυνος να συμβούν τα εξής:
Έστω ότι την 31/7/2019 γίνεται αυτό «το γεγονός» (μιλάμε γι’ αυτή την περίπτωση). Βγαίνει και ένας νόμος (όπως υπήρχε και παλιά) που λέει «Απαγορεύεται η κατοχή συναλλάγματος».
Τον φωνάζουν τον Λ την 15/10/2019 και του λένε:
«Μας δηλώσατε την 31/5/2019 ότι είχατε στο σεντούκι σας 100.000 ευρώ. Φέρτε τα στην τράπεζα, να σας δώσουμε από τα καινούρια».
«Δεν τα έχω πια, τα έφαγα μεταξύ 31/5 και 15/10».
«Δεν μπορεί να έφαγες τόσα, αν τα έφαγες όπως λες, φέρε παραστατικά. Δεν έχεις παραστατικά? Άρα μας λες ψέμματα. Είχες την 31/5 100.000 (όπως μας το δήλωσες), σου δικαιολογώ να έφαγες 4,5 μήνες x 3.000 το μήνα χωρίς παραστατικά = 13.500, φέρε τα υπόλοιπα 86.500.
Δεν τα φέρνεις? Πάρε ένα πρόστιμο ΧΨΩΖ που δεν φέρνεις τα λεφτά στην τράπεζα, όπως είσαι υποχρεωμένος από το νόμο».
Αυτά, στο γκισέ του έφορα.
Στο γκισέ του κυβερνητικού εκπροσώπου (όποιος κι αν είναι τότε) θα λένε:
«Η κυβέρνηση θα πατάξει την κερδοσκοπία από το παράνομο εμπόριο συναλλάγματος (το ευρώ θα είναι συνάλλαγμα αν αλλάξει το νόμισμα), και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας επεβλήθησαν α), β), γ), δ).... και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε συμπεριφορές που δυναμιτίζουν την προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας της πατρίδας μας».
Κι επειδή θα βγαίνουν (κάτι βοθροκάναλα) και θα τον δείχνουν τον Λ, που θα λέει: «Με φώναξαν και μου είπαν να τους πάω αυτά που δήλωσα», οι εκπρόσωποι θα απαντάνε «Εφαρμόζουμε κοινωνική δικαιοσύνη, ο κ. Λ δεν είναι καλύτερος από τον κ. Κ που είχε τα λεφτά του στην τράπεζα».
Γιατί τα γράφω όλα αυτά?
Για δυο λόγους:
Ο ένας είναι ότι γράφοντας τα ξεκαθαρίζω και στο μυαλό μου.
Ο άλλος (που σε αφορά) είναι επειδή είπες: «Δεν πιστευω οτι οποιος ειχε χρηματα εντος του τραπεζικου συστηματος και τα εβγαλε εχει καποιο προβλημα απο την στιγμη που τα χρηματα αυτα ειναι δηλωμενα».
Κανεις δεν θα μπόρεσει να ισχυριστει οτι τα χρηματα ειναι μαυρα και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο και μονο επειδη ειναι εκτος τραπεζων,αρκει να εχουν δηλωθει
Αυτό που λες, δεν το καταλαβαίνω. ΟΛΑ όσα σου λέω εγώ είναι για άσπρα χρήματα, δεν αναφέρομαι καθόλου σε μαύρα.
αστειο μου ακουγεται να βρεθει καποιος να δηλωσει πχ λιρα 1920S γιατι σε κατι λιρες μιας θειας μου βρηκα κατι καναδεζες και φυσικα αυτη(η θεια)οταν ερθει η ωρα να δηλωσει-αν δηλωσει-θα καταγραψει 50 πχ λιρες ταδε αξιας(αν την ξερει και αυτη)και οχι λιρα ταδε νομισματοκοπειου ταδε σπανιοτητος κατα Μαρς ταδε αξιας.
Στο δίπλα νήμα καταλήξαμε ότι υπάρχει λίρα (αυτή, η 1920S) που κάνει μισό εκατομμύριο δολλάρια, μπορεί και παραπάνω.
Αν έχεις μια τέτοια, έχεις περιουσία 1/2 $Μ.
Εσύ αν την είχες, θα τη δήλωνες? Και με τι αξία θα τη δήλωνες? Πες μου, γιατί απ’ αυτό που γράφεις ΔΕΝ καταλαβαίνω.