Φιλε Ντάγκλας, το λένε και μάλιστα ξεκάθαρα: θα αντικαταστήσουν τον ενφια με φόρο επι της συνολικής περιουσίας. Δηλαδη θα αντικαταστήσουν το φόρο επι των ακινήτων με φόρο επι της περιουσίας, δηλαδ κινητά και ακίνητα! Πάρτους και τα σώβρακα, Αλέξη!! Τρεις φορές σε ψήφισαν!
Συμφωνώ, imike.
Και έτσι θα γίνει "πραγματικότητα" και η προεκλογική υπόσχεση του αλέξη, που είχε πει (σε κάποια συνένταυξη, νομίζω):
"Ο ενφια είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται".
Αντιλαμβάνεσαι τους πανηγυρισμούς του... κυβερνητικού επιτελείου όταν αυτό που λες γίνει (ως νόμος) πραγματικότητα.
Θα καταργηθεί ο ενφια, και θα γίνει ΕΝΦΙΠ.
Από "ΕΝιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων" σε "ΕΝιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Περιουσιας".
Κάποιοι έχουν ένα σπίτι που χτίστηκε το 1970 και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
Κάποιοι πήραν κληρονομιά σπίτι, πατρικό στο χωριό, χωράφι και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
Κάποιοι δούλεψαν 40 χρόνια και έχτισαν με τον ιδρώτα τους κάποια ακίνητα και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.
Κάποιοι όμως, έχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια στις τράπεζες, στις θυρίδες, στα σεντούκια κλπ... και δεν πληρώνουν τίποτα. Και πολλοί απ' αυτούς παίρνουν και επιδόματα, κάρτες σίτισης κλπ.
Όσο για το περιουσιολόγιο... Ότι φαίνεται στη δήλωσή μου, αυτό έχω.
Δεν μπορώ να σε ψυχολογήσω, GKCollect.
Στις πρώτες 3 προτάσεις σου, συμφωνώ, έτσι είναι, δεν αμφισβητείται αυτό. Το αν πρέπει ή δεν πρέπει αυτές οι 3 κατηγορίες να πληρώνουν ενφια είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και ας μην την ξεκινήσουμε. Και η δικιά μου άποψη πάντως είναι ότι κακώς αυτοί (οι 3 κατηγορίες) πληρώνουν.
Για τους άλλους που αναφέρεις (εκατομμύρια στις τράπεζες, στις θυρίδες, στα σεντούκια κλπ) δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελες: Να πληρώνουν, ή να μην πληρώνουν? Αν πληρώνουν πάντως, είναι σαν να έχουν αρνητικό επιτόκιο (τουλάχιστον σε ότι έχουν στις τράπεζες).
Για τις κάρτες σίτισης και τα επιδόματα, δεν το συζητώ. Το κοινωνικό μας κράτος ΠΡΕΠΕΙ να δίνει ένα πιάτο φαϊ σ' αυτόν που πεινάει (αυτό η κοινωνία μας το έχει κατακτήσει) αλλά σ' αυτόν που πεινάει. Πως θα το πιστοποιεί αυτό? Δεν ξέρω, με ακτινογραφία, με υπερηχογράφημα, με κάτι που θα δείχνει το περιεχόμενο του στομαχιού και την κρεατινίνη στο αίμα. Ας βρουν τη μέθοδο αυτοί που μοιράζουν τα επιδόματα. Αν δεν μπορούν να βρούν τέτοια μέθοδο, δεν κάνουν για τη δουλειά που τους έχουν βάλει να κάνουν (μοίρασμα επιδομάτων) και να τους αλλάξουν(ουμε).
Όσο για την τελευταία σου πρόταση, GKCollect, πραγματικά είναι ένας γρίφος... Και σε μένα το ίδιο ισχύει, και σε πολλούς άλλους υποθέτω, αλλά παραμένει γρίφος.