heretic77
|
|
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 11, 2016, 12:48:19 μμ » |
|
Εγω παντως ημουν απο τους ατυχους που εχτισα τη συλλογη μου της περιοδου 24-59 τη δεκαετια του 2000. Ημουν μικροτερος τοτε, ξεκινουσα τη συλλογη μου απο οικους δημοπρασιων ωστε να αποφυγω τις παγιδες, και βλεπω οτι η παρουσα αξια της συλλογης μου ειναι στο 20% απο τις τιμες που αγοραζα τοτε (που θεωρουσα και φθηνες μιας και ηταν στο 30-40% των καταλογων ΤΟΤΕ). Φυσικα και ειμαι συλλεκτης , φυσικα και δεν αποκτω κατι με σκοπο να βγαλω κερδος, αλλα πχ τωρα κανω τετραδες αυτης της περιοδου, και με την εννοια αυτη, η μονή σειρα που εχω ειναι πλεονασμος. Ανετα θα τα πουλουσα για να χρηματοδοτησω τη νεα συλλογη αλλα ειμαι εγκλωβισμενος. Πιστευω οτι εγινε κατι αναλογο με τη φουσκα του χρηματιστηριου και στα γραμματοσημα αυτης της περιοδου. Θεωρω συνενοχους αυτους που βγαζανε τους καταλογους με τις εξωπραγματικες τιμες και καταφερανε να κοροιδεψουν τοσο κοσμο. Ιδου και η δημοπρασια που ελεγα. Οκ ας προσεχα, αλλα κανεις τη δεκαετια του 00 δε μπορουσε να το ξερει αν δεν ειχε inside πληροφορηση, που καποιοι το αμφισβητησαν οτι υπαρχει. http://www.ebay.com/itm/302003793474?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 11, 2016, 12:53:39 μμ » |
|
Οσο για την κουβεντα που εγινε πριν εχει δικιο ο Helios, στην δημοπρασια 556 ειδικα αν δειτε τιμες κλεισιματος, εχουν μεινει απουλητες ολες οι χρονιες απο 2000 και μετα. Βεβαια δε ξερω ποια ειναι η ονομαστικη αξια των σειρων σε σχεση με τις τιμες που προσφερονται στη δημοπρασια. Στις τιμες βεβαια πρεπει να προστεθει ενα 20-22% που ειναι προμηθεια-φοροι και ενα ποσο για ταχυδρομικα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 11, 2016, 01:15:48 μμ » |
|
To ebay.από όσο έχω καταλάβει λειτουργεί με το σκεπτικό ''στήνω ένα αντικείμενο χαμηλά,με την σκέψη να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι,που μέσο προσφορών θα αυξ'ησουν την τιμή''... Ε,δεν υπάρξαν ενδιαφερόμενοι αλλά ενδιαφερόμενος ,ο τύπος που έβαλε το λοτ την πάτησε και αν αυτό που γράφεις heretic, που παρακολουθείς το ebay, επαναληφθεί,σε πολλές περιπτώσεις τότε θα έχουμε μια κατάσταση... Οσο αφορα τις δημοπρασίες των οίκων,η άποψή μου ,μεσο πείρας 20 ετών,είναι σίγουρα πτωτική,γενικώς,όχι όμως πάνω από ένα 10-20%,αυτό το διαπιστώνει κανείς ξεφυλλίζοντας καταλόγους δημοπρ.δεκαετίας και πίσω. Εκει βλέπεις π.χ. Ανεξαρτησία 1930 με 100ε,Ανασυγκρότηση με 90ε κτλ και τώρα βλέπεις τη πρώτη με 85ε και 70 αντίστοιχα. Εξαίρεση στη γενική πτώση των ελληνικών γραμμ.είναι τα ειδικευμένα κλασσικά.με σφαλματα ,αποχρώσεις,και κάποιες σειρές όπως η Α'ολυμπιακή,η β'τοπίων ,ή δημοκρατία,οι οποίες μένουν σταθερές,και οι σειρές από το 1986 και μετά με τις ποικιλίες οδοντώσεων,μετα των φπηκ τους Πότε όμως μη ξεχνάμε μερικές σταθερές: -η δημοπρασία,ή ηλεκτρονική ή κανονική έχει διακύμανση -στο ebay δεν έχει προμήθεια,φπα -οι κατάλογοι,οι εξής δύο hellas και Ερμής,αν βάλουν τις τιμές τις αγοράς,π.χ. τοπία 1927 στα 320 ευρώ από τα 680 που γράφουν,δεν θα έχουν margin για καλύτερη τιμή και έτσι θα δυσκολευτούν... -η στενότητα χρημάτων που υπάρχει σε όλους μας μας οδηγεί σε κινήσεις βεβειασμένες ,που δεν είναι απαραίτητα κανόνας,π.χ.θέλω να κάτσω διακοπές 5 μέρες ακόμα,αυτό μου κάνει 700 ευρώ επιπλέον,έχω γραμμ.διπλα,αξίας καταλόγου 5000.ευρώ,ε,ας τα βάλω στο ebay με αρχική τιμή 400ευρω,περιποιημενα με φωτό,και τσακ,δεν υπάρχουν ''πελάτες'' και μου τα παίρνει ο πρώτος με 410ε-το οποίο μπορεί να γίνει και στις κανονικές δημοπρασίες,που μπορεί κάποιος να πουλήσει κάτι και ο Καραμήτσος παίρνει την προμήθειά του. Τέλος δεν πρέπει να παραβλέπουμε το ρόλο ΕΛΤΑ και εμπόρων. Ο πρώτος με τη κουτοπονηριά των μέσων της δεκαετίας του 60 ως και σε πολλές φάσεις και τώρα,να βγάζει πολύ μεγάλη ποσότητα γραμμ και σειρών και οι δεύτεροι με τα κόλπα τους,ένα τελευταίο έκανε/κάνει πασίγνωστος έμπορος με τους φπηκ των φυλλαρίων που βλέπεις να κάνουν 100 ευρώ από το πουθενα,και είναι ένα σκάρτο φιλοτελικό/συλλεκτικό αντικείμενο όπως και οι αγιορείτικές σειρές,Η απάτη !!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 11, 2016, 01:28:57 μμ » |
|
Ειδικά πολύ νέες σειρές τις βρίσκεις δύσκολα και υπο αυτή την έννοια πιστεύω οτι το νεότερο γραμματόσημο θα κρατήσει πιο εύκολα την τιμή του
Πάνω σε αυτό πaρατηρώ ότι δεν βρίσκεις εύκολα ορισμένες σειρές ,φπηκ,είδικα με τις διαφορετικές οδοντώσεις,ας πούμε ψάχνω το φεγιέ της OLYPHILEX και δεν... Βάλανε-?- και μυαλό εκεί στα ελτα και βγάζουν τιραζ στα 80-100,000 κομμάτια...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Helios
|
|
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 11, 2016, 01:43:09 μμ » |
|
Ειδικά πολύ νέες σειρές τις βρίσκεις δύσκολα και υπο αυτή την έννοια πιστεύω οτι το νεότερο γραμματόσημο θα κρατήσει πιο εύκολα την τιμή του
Πάνω σε αυτό πaρατηρώ ότι δεν βρίσκεις εύκολα ορισμένες σειρές ,φπηκ,είδικα με τις διαφορετικές οδοντώσεις,ας πούμε ψάχνω το φεγιέ της OLYPHILEX και δεν... Βάλανε-?- και μυαλό εκεί στα ελτα και βγάζουν τιραζ στα 80-100,000 κομμάτια... Για να καταλάβω λοιπόν επιτέλους και εγώ ο άσχετος, οι ... "σπανιότητες" αυτές στις οποίες αναφέρεστε, τί τιμές πιάνουν στις δημοπρασίες;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Valeroi
|
|
« Απάντηση #20 στις: Ιούλιος 11, 2016, 02:01:17 μμ » |
|
Helios ούτε για σπανιότητες μιλήσαμε ούτε για αίγλη και επιτυχία του νέου γραμματοσήμου.
Εγώ μια απλή παρατήρηση έκανα.
Απο εκεί που υπήρχαν στην Αθήνα 30 έμποροι γραμματοσήμων το 70 τώρα υπάρχουν 3-4 οπότε λογικό είναι να μην στοκάρονται οι ίδιες ποσότητες ούτε οι περισσότεροι συλλέκτες μπορούν να στοκάρουν. Υπο αυτή την έννοια (τουλάχιστον αυτη τη σκέψη έχω εγώ) δεν υπάρχει τόση αφθονία όσο υπάρχει για προηγούμενες πρόσφατες δεκαετίες.
Δε μιλάμε ουτε για αίγλη ούτε για σπάνια σε σχέση με το κλασσικό γραμματόσημο. Το νέο γραμματόσημο είναι αυτό που είναι σε πολλούς δεν αρέσει και δεν πουλάει πια, αρα σε μερικά χρόνια θα είναι πιο δύσκολο να το βρεις στην ελεύθερη αγορά απο άλλους συλλέκτες και θα υπάρχει πιο εύκολα στο στοκ των εμπόρων.
Από αυτή την άποψη λέω πως θα είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ούτε σπάνιο θα γίνει ούτε τίποτα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #21 στις: Ιούλιος 11, 2016, 02:38:42 μμ » |
|
Σιγουρα το ebay ειναι πιο ρισκο, με την εννοια οτι καθημερινα υπαρχουν χιλιαδες δημοπρασιες και δε τις βλεπουμε ολες, πολλες απο αυτες χανονται επειδη καν δεν υπεπεσαν στην αντιληψη μας. Ουτε παιρνω σα βαση το 29 ευρω που μπορει να ηταν συμπτωματικο. Απο την αλλη ομως, δε συμφωνω LHH με αυτο που λες για τους καταλογους, το περιθωριο που εχουν ειναι μη πραγματικο. Δε μπορει εν ετει 2016 να εχει η Ανασυγκροτηση και ο Παυλος καταλογο 300 ευρω (χωρις σαρνιερα) ειναι προκληση πως να το κανουμε. Πραγματικες τιμες δημοπρασιας περι τα 60 ευρω, καταλογος 300, ε οχι δα. Βαλε ενα καταλογο 150 ευρω, παλι περιθωριο 150% εχεις.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Helios
|
|
« Απάντηση #22 στις: Ιούλιος 11, 2016, 06:06:52 μμ » |
|
Αν ο κατάλογος πάντως κουρέψει την τιμή απο 300 στα 150 που λές, αυτό αυτομάτως θα επισημοποιήσει την χασούρα που έχεις. Ενώ, τώρα που ο κατάλογος γράφει 300, έχεις τουλάχιστον να λές πως ... η σειρά σου έχει 300 κατάλογο. Εαν συμβεί αυτό που λές πως πρέπει να γίνει, το να ρίξουν τις τιμές οι κατάλογοι, ενδέχεται να καταλήξεις μετά στο άσχημο συμπέρασμα πως για κάποιες σειρές έχεις πληρώσει ΠΑΝΩ απο την αξία καταλόγου! Τα έχεις σκεφτεί αυτά;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #23 στις: Ιούλιος 11, 2016, 06:09:03 μμ » |
|
Ε μετα να ανεβασουν τις τιμες καταλογου, να τις πανε 500 ευρω. Να λεμε οτι τα πηραμε στο 1/5 του καταλογου και να ειμαστε και ευχαριστημενοι!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
D.Dimitris
|
|
« Απάντηση #24 στις: Ιούλιος 11, 2016, 06:38:25 μμ » |
|
Το να συλλέγεις γραμματόσημα είναι χόμπι δεν το βλέπουν όλοι επένδυση για να αγοράσουν με αυτά διαμέρισμα. Η ομορφιά σε αυτό που συλλέγεις είναι και αυτό που σε ευχαριστεί. Το να μείνουν απούλητα κάποια γραμματόσημα σε δημοπρασία του Καραμήτσου δεν είναι επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ή αίγλη για τις νεώτερες σειρές, εγώ π.χ δεν αγοράζω από δημοπρασίες. Τα γραμματόσημα είναι για τους πολλούς χόμπι και για όποιους μπορούν και επένδυση (Τα 2 από τα 13 Σολφερίνο είναι ακριβότερα γιατί αυτός που τα σφράγισε ήταν αριστερός ψάλτης στον Άγιο Σπυρίδωνα).
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #25 στις: Ιούλιος 11, 2016, 06:48:45 μμ » |
|
Τι να πω, αυτο το πραγμα οτι ολοι εχουν δεχτει στωικα οτι κατι που πηγε απο 100 ευρω στα 30 ειναι φυσιολογικο με ξεπερναει. Και στο χρηματιστηριο εγινε κραχ αλλα εκει εγινε κ λιγο χαμος, κραξανε κ κοσμο, ασχετα βεβαια αν δε πηγε κανενας φυλακη. Εδω δε περιμενα βεβαια να λογοδοτησει κανενας αλλα τουλαχιστον να υπαρχει εστω καποια διαμαρτυρια, αποδοκιμασια, τιποτα. Ειναι χομπι οκ, πηραμε στα 100 ευρω, τωρα ειναι 20, αλλα μας μενει η χαρα της συλλογης. Ειναι παραξενο και το αλλο, σε ολες τις χωρες κατα μεσο ορο βλεπουμε ανοδο των εναλλακτικων επενδυσεων, οπου ειναι και τα συλλεκτικα, στην Ελλαδα βουτια. Οπως και με το χρηματιστηριο. Μια ζωη αναποδοι στη χωρα αυτη. Ειναι η μοιρα των μικρων αγορων φαινεται, να χειραγωγουνται ευκολα. Ισως να μην υπαρχουν κιολας τετοιοι ανθρωποι στο στεκι σαν εμενα, να ειναι ολοι ειτε νεοι συλλεκτες, ειτε ατομα που εχουν παρει χαμηλα. Μαλλον θα μαι παλι η μονη φωνη διαμαρτυριας για το μελλοντικο ιστορικο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Helios
|
|
« Απάντηση #26 στις: Ιούλιος 11, 2016, 07:32:36 μμ » |
|
Πέρα απο την πλάκα, μια δραστική μείωση των τιμών των καταλόγων πέρα απο το οτι θα έθιγε άμεσα τα συμφέροντα όσων έχουν μεγάλα στοκ, θα υποβίβαζε σοβαρά την εικόνα του ελληνικού γραμματοσήμου και διεθνώς. Δύο σοβαροί λόγοι για τους οποίους δραστική μείωση δεν πρόκειται να συμβεί, μιας και ζήτησες εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
D.Dimitris
|
|
« Απάντηση #27 στις: Ιούλιος 11, 2016, 07:34:43 μμ » |
|
Ένα κατάλογο που των βγάζει μια ομάδα εμπόρων έχει κάποιες τιμές που είναι ενδεικτικές από εκεί και πέρα ο κάθε πωλητής διαμορφώνει τις τιμές του για να δημιουργήσει το πελατολόγιο του κάνοντας κάποιες εκπτώσεις π.χ την δεκαετία 1995-2005 ο μέσος όρος έκπτωσης με το καλημέρα ήταν 30% και μετά αν σε ήξερε ,τι ήθελες να πάρεις σε βαθμό σπανιότητας, αν είχαν πάει καλά ή κακά οι πωλήσεις άλλαζε και άλλο η τιμή. Η Ανασυγκρότηση και ο Παύλος π.χ είχαν και οι δυο σειρές βιτρίνα την τελευταία πενταετία από 140 έως 150 ευρώ.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
sac
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #28 στις: Ιούλιος 11, 2016, 07:50:57 μμ » |
|
Πέρα απο την πλάκα, μια δραστική μείωση των τιμών των καταλόγων πέρα απο το οτι θα έθιγε άμεσα τα συμφέροντα όσων έχουν μεγάλα στοκ, θα υποβίβαζε σοβαρά την εικόνα του ελληνικού γραμματοσήμου και διεθνώς. Δύο σοβαροί λόγοι για τους οποίους δραστική μείωση δεν πρόκειται να συμβεί, μιας και ζήτησες εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς. Δηλαδή... κι εδώ ΔΝΤ χρειάζεται;;; :-)))))))
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
D.Dimitris
|
|
« Απάντηση #29 στις: Ιούλιος 11, 2016, 08:19:19 μμ » |
|
Όσοι έχουν μεγάλα στοκ δεν τους ανάγκασε κανείς να έχουν και όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο θα κρατήσουν χαρακτήρα γιατί στο μέλλον όλα θα είναι ρόδινα. Κάνε τον Χριστό και αύξησε τους μισθούς και το ΔΝΤ θα είναι συνώνυμο του Ηρακλή.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|