LHH, αν και μη φιλοτελιστής, επέτρεψέ μου αν θέλεις μια ειλικρινά καλοπροαίρετη παρέμβαση, άσχετη με το θέμα της "επίμαχης" εκτίμησης. Σπάνια γράφω εκτός militaria, εγγράφων και σχετικών εκτιμήσεων εξάλλου.
Τα γραμματόσημα ποτέ δε μου κίνησαν προσωπικά το ενδιαφέρον σα συλλογή, αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα σέβομαι σαν τομέα ή ότι δε σέβομαι τις γνώσεις και τη δουλειά των φιλοτελιστών. Εδώ ισχύει ένας βασικός διαλεκτικός νόμος όμως... Η ποσότητα φέρνει την ποιότητα. Και η όποια "ανωτερότητα" έχει να κάνει και με αυτόν τον παράγοντα, πέρα από το χαρακτήρα των φιλοτελιστών και τις προσπάθειές τους. Και εννοώ την ποσότητα όχι μόνο σε συλλέκτες, αλλά και σε μελέτες, για δεκαετίες ολόκληρες, αδιάκοπα.
Προφανώς αυτή η ποιότητα πρέπει να διαφυλάσσεται. Και ένας από τους λόγους που διαβάζω θέματά σας είναι ακριβώς αυτός. Για τον τρόπο του διαλόγου, την παράθεση των στοιχείων και την προσοχή να μην ξεφεύγουν τα θέματα. Μου αρέσει το συλλεκτικό μεράκι και η συλλεκτική μελέτη, ακόμη και σε τομείς που δε με ενδιαφέρουν ή δεν τους κατέχω.
Στα militaria είχαμε κάποτε μια παρόμοια περίπτωση, οπότε και έπεσαν κάτι σχόλια του τύπου "απαγορεύεται να γράφει όποιος δεν έχει διδακτορικό και δεν εμφορείται από πολιτική ορθότητα". Αυτό γιατί γινόταν μια προσπάθεια να μην ξεφεύγει κάθε θέμα σε άσχετα σχόλια, όπως γίνεται κατά κόρον, αλλά και μήπως και καταφέρουμε να μπούμε, ξεπερνώντας αυτό το πρόβλημα, στη λογική της μελέτης, της σύγκρισης και της εξαγωγής συμπερασμάτων και τελικά της καταγραφής τους. Όλα αυτά ενώ προηγούμενες λογικές μη μελέτης ή μυστικοπάθειας, μαζί με την έλλειψη στοιχείων, έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο κενό.
Θα μπορούσε κανείς να γράψει κάτι αντίστοιχο με αυτό όμως;
γ-εδώ γράφουν φιλοτελιστές και απευθύνονται σε φιλοτελιστές,οι συλλέκτες των αλλων πεδίων καλό είναι να μη παρεμβαίνουν σε θέματα που δεν γνωρίζουν όπως και εμεις δεν παρεμβαίνουμε στα δικά τους ''χωράφια'',με πνεύμα και συμβουλές.[/b]
"Έξω οι άσχετοι" δηλαδή; Ποια λογική πάει να διαμορφώσει ένα "άβατο" μέσα στο Στέκι; Βασισμένη στα σχόλια του διαχειριστή σε ένα άλλο θέμα; Καλώς ή κακώς δεν είμαστε στη φάση που κάθε συλλεκτικός τομέας έχει δυο-τρία φόρουμ, για να μην μπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Μην παρεξηγήσεις τον τρόπο γραφής, μπορεί να μοιάζει ωμός ως προς τις ερωτήσεις, αλλά είναι ειλικρινής και φιλικός. Δε νομίζω ότι με το να σηκώνει κανείς τείχη διαφυλάσσει απαραίτητα κάποια πράγματα μακροπρόθεσμα.
Ήθελα να σχολιάσω και πριν, σχετικά με το "άοκνο κέρδος" κάποιων μελών. Καταλαβαίνω τι λες, το έχω νιώσει πολλές φορές κι εγώ σε ερωτήσεις στον "δικό μου" τομέα, όταν δεν υπάρχει διάθεση για ψάξιμο για το αντικείμενο, αλλά αντίθετα τη "δουλειά" πρέπει να την κάνει άλλος, πιθανόν ψάχνοντας και ο ίδιος. Επειδή έγινε κουβέντα και πρόσφατα σχετικά για τον "εκπαιδευτικό χαρακτήρα" του Στεκιού, αυτός θα ήταν πραγματικά ο τρόπος να τον πετύχει κανείς. Όχι αποκλείοντας ή "κουνώντας το δάχτυλο", αλλά δείχνοντας τις πηγές και τον τρόπο για το ψάξιμο, όχι μόνο σε καινούριο κόσμο, αλλά και σε συλλέκτες άλλων πεδίων, που κάτι πιθανόν βρέθηκε στα χέρια τους.
Κλείνω το "σεντόνι" κι ελπίζω να μην κούρασα σε φάση που τα πνεύματα είναι οξυμένα, ίσως και για πράγματα που δε γνωρίζω. Τα "παρασκήνια" ποτέ δε με απασχόλησαν εξάλλου... Με κάθε ειλικρινή διάθεση όμως, κάποια πράγματα που γράφτηκαν, όπως η παραπάνω παράθεση, με ξένισαν.
Φιλικά,
Γιώργος