Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 21, 2024, 11:50:18 μμ
Σελίδες: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Αναγνωριση κεφαλων  (Αναγνώστηκε 106972 φορές)
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #240 στις: Αύγουστος 31, 2016, 01:05:52 μμ »


Δε ξέρω εάν πέρα από τους αριθμούς ελέγχου , το ανάγλυφο και το λευκό περίγυρο/κηλίδες  υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.




Οι ΑΕ στη α'έκδοση είναι πιο βαρείς,έχοντας ένα διαφορετικό μπλε χρώμα ,του βαθιού θαλλασί-deep ultramarine,και το κυριότερο,στα β΄'εκδοσης στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπάρχουν θρόμβοι-σαν σταγόνες-χρώματος,όπως εκτυπώνονταν
Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #241 στις: Αύγουστος 31, 2016, 01:16:01 μμ »

...ή θα μπορούσαν όλα τα γραμμ.της έκδοσης 'επιμελημένα'' να είναι δοκίμια χρήσης πιλήματος,και κάνοντας ένα μικρο διάγραμμα θα ήταν κάπως έτσι:

παρίσι-ανευ
1861 κακεκτυπα-ανευ
1861/2-μικρού πάχους
1862 Α-παχύ
1862/1870-προοδευτικά ελαττούμενο
1870-ανευ
1871/86-σχεδον εκμηδενισμένου πάχους*

παρισι1876-ανευ

*θέλει κουβέντα



Θα μπορούσε να ειπωθεί αυτό, υπαγόμενο μέσα στην ήδη γνωστή ματιά που θεωρεί γενικώς τα τραβήγματα Α' Αθηνών ως δοκίμια των αθηναϊκών εκτυπώσεων.

Αρκετά εμφανές, αξιοσημείωτο ανάγλυφο έχω συναντήσει και σε τραβήγματα 1880-1886.


Δε ξέρω εάν πέρα από τους αριθμούς ελέγχου , το ανάγλυφο και το λευκό περίγυρο/κηλίδες  υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.




Οι ΑΕ στη α'έκδοση είναι πιο βαρείς,έχοντας ένα διαφορετικό μπλε χρώμα ,του βαθιού θαλλασί-deep ultramarine,και το κυριότερο,στα β΄'εκδοσης στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπάρχουν θρόμβοι-σαν σταγόνες-χρώματος,όπως εκτυπώνονταν

Θρόμβοι παρατηρούνται και σε "κακέκτυπα" αντίτυπα, όχι μονάχα σε "επιμελημένα".
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 31, 2016, 01:27:50 μμ από Helios » Καταγράφηκε

LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Αύγουστος 31, 2016, 01:41:21 μμ »

A.Aργυρόπουλος 1948:

''η ενασχόλησις και συλλογή μεγάλων κεφαλων Ερμού φέρνει στους συλλέκτας μεγάλες δυσκολίες εννίοτε,είναι πολλακις σπαζοκεφαλιά,σαν να μπαίνεις σε έναν μεγάλον λαβύρινθον...''

κάπως έτσι απέδιδε ο μεγαλύτερος μελετητής και συλλέκτης τις ΜΚΕ.Υπό αυτό το πρίσμα, ναι,υπάρχουν και τέτοιοι αε στη α',πλην όμως η αναγνώριση γίνετε και με τα άλλα χαρακτηριστικά του ,συνδυαστικα
Καταγράφηκε
LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Αύγουστος 31, 2016, 01:45:02 μμ »



Αρκετά εμφανές, αξιοσημείωτο ανάγλυφο έχω συναντήσει και σε τραβήγματα 1880-1886.



Να η απαρχή που ''θέλει κουβέντα'' που σημειώνω παραπάνω  Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Midili
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 110



Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 09:56:14 πμ »

Την σημείωση που έκανε ο LHH για το βαθύ χρώμα των αριθμών ελέγχου το επιβεβαίωσα και εγω  σε δυο κακέκτυπα 20 λεπτά Α έκδοσης που έχω οι οποίοι είναι και έντονοι .

Σε ένα Β έκδοσης που έχω ο ΑΕ είναι ανοιχτόχρωμος στο θαλασσί λίγο αχνός και κοντά στο χρωματισμό του γραμματοσήμου .

Το θέμα της αναγνώρισης του ανάγλυφου δεν είναι εύκολο πράγμα , σε κάποια γραμματόσημα είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση και θέλει έμπειρο μάτι .  Παρατηρησα οτι το χαρτί μπορεί να  έχει ανωμαλίες φυσικές που δεν είναι ανάγλυφο , με όσο μεγαλύτερο φακό το κοιτάζεις τόσο πιο πολύ μπορείς να μπερδευτείς .

Επειδή εχω αρκετά γραμματόσημα απο την 62-67 το θέμα των στιγμάτων στους ΑΕ το παρατήρησα και σε αυτή  τη σειρά , συμπέρασμα μου είναι οτι δε μπορεί κάποιος να βασιστεί μόνο στους ΑΕ για να βγάλει το συμπέρασμα οτι είναι γραμματόσημο του 1861-2 .

Βέβαια να δώσω και τα εύσημα μου και στον Helios που με personal message με βοήθησε αρκετά  Χαμόγελο  Σαρκασμός

Τελευταία μου παρατήρηση είναι ότι με τα σαραντάλεπτα των 61-62 και των συνεχών εκδόσεων  δε μπορώ να βγάλω άκρη , είναι δύσκολη η αναγνώριση τους και ίσως να φταίει και το χρώμα .  Με χαρά να δούμε το Χαρτόμουτρο να βγάλει έκδοση κάποια στιγμή στο μέλλον για την αναγνώριση των σαρανταπενταλέπτων .



 


Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #245 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 10:21:02 πμ »


Επειδή εχω αρκετά γραμματόσημα απο την 62-67 το θέμα των στιγμάτων στους ΑΕ το παρατήρησα και σε αυτή  τη σειρά , συμπέρασμα μου είναι οτι δε μπορεί κάποιος να βασιστεί μόνο στους ΑΕ για να βγάλει το συμπέρασμα οτι είναι γραμματόσημο του 1861-2 .


Midili, είναι άλλη η χαρακτηριστική κοκκώδης εμφάνιση των ΑΕ των 61-62 και άλλη η εμφάνιση των συχνά προβληματικών, και συχνά λερωμένων με στίγματα ΑΕ των 1862-1867. Οι ΑΕ των προσωρινών τραβηγμάτων είναι, πίστεψε με, εντελώς χαρακτηριστικοί και η κατάταξη στα προσωρινά τραβήγματα των γραμ/μων αυτών που τους φέρουν μπορεί να γίνει ακόμα και μόνο απο την εξέταση των ΑΕ, χωρίς κάν να χρειαστεί να μελετηθεί η μπροστά όψη.

Οι ΑΕ των προσωρινών εχουν τα εξής τυπικά χαρακτηριστικά:

Α. Είναι ζωηρών χρωματισμών και σαφώς εκτυπωμένοι, εμφανίζονται δλδ όχι αχνοί αλλα σαφώς εκτυπωμένοι και ευδιάκριτοι.

Β. Η αριστερή πλευρά των ψηφίων τους ειναι τριχοειδής ενώ η δεξιά ισχυρότατα εσκιασμένη, έχουν δλδ "βάθος" καθώς τα μεταλλικά στοιχεία των ΑΕ το 1861 ήταν ακόμα καινούργια οπότε δεν είχαν ακόμα υποστεί διαπλάτυνση απο την συνεχή χρήση τους.

Γ. Τα ψηφία τους παρουσιάζουν την χαρακτηριστική αυτή κοκκώδη εμφάνιση, με κόκκους χρώματος επάνω στα ψηφία, πιθανώς λόγω της αρκετά πυκνής και μή σωστά αραιωμένης μελάνης.

Όπως εξηγήσαμε, είναι φυσικό πως αντίτυπο απο αντίτυπο θα παρουσιάζει μικρο-διαφορές στην σαφήνεια και την ένταση με την οποία θα επιδεικνύει τα παραπάνω πολύ σταθερά για την περίοδο αυτή χαρακτηριστικά των ΑΕ.

Τελευταία μου παρατήρηση είναι ότι με τα σαραντάλεπτα των 61-62 και των συνεχών εκδόσεων  δε μπορώ να βγάλω άκρη , είναι δύσκολη η αναγνώριση τους και ίσως να φταίει και το χρώμα .  Με χαρά να δούμε το Χαρτόμουτρο να βγάλει έκδοση κάποια στιγμή στο μέλλον για την αναγνώριση των σαρανταπενταλέπτων .

Είναι γεγονός, συμφωνώ και το έχω ξαναγράψει πως συχνά 40λ 62-67 "βαφτίζονται" με ευκολία προσωρινά.
Πιθανολογώ πως αυτό συμβαίνει επειδή γενικώς η αξία των 40λ των προσωρινών τραβηγμάτων εμφανίζεται κατα κανόνα λεπτά τυπωμένη, σπάνια ως κακέκτυπη, κάποιοι μάλιστα (Κούνδουρος κ.α.) επέμειναν πως 40λ δεν τυπώθηκαν κατα τα πρώτα αθηναικά τραβήγματα και πως τα όποια κακέκτυπα αντίτυπα της αξίας αυτής μέσα στην περίοδο A' Αθηνών ανήκουν απλά σε αποτυχημένα φύλλα των επιμελημένων τραβηγμάτων, επιμελημένα τραβήγματα τα οποία ομοιάζουν κατα πολύ με τα λίγο μεταγενέστερα, οπότε η σύγχυση εκεί είναι συχνή. Ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές των 40λ που συζητάμε, εγώ βασίζομαι πολύ στην εμφάνιση των ΑΕ και των χαρακτηριστικών που θα πρέπει εκείνοι να παρουσιάζουν ωστε το γραμματόσημο να καταταχτεί ως προσωρινό.
Έχω δε κάποια αντίτυπα για τα οποία δεν είμαι καθόλου βέβαιος για αν θα πρέπει να καταταχτούν στην 62-67 ή στα προσωρινά επιμελημένα. 'Οταν δεν είμαι βέβαιος για κάποιο τέτοιο γραμ/μο, το κατατάσσω βάσει πιθανοτήτων στην περισσότερο κοινή/φτηνή εκδοχή, δλδ στην λεγόμενη απο εμένα "μαύρη τρύπα 1862-1867", ενός απο τα σκοτεινότερα μέρη του "λαβυρίνθου" των ΜΚΕ,  Σαρκασμός στην οποία "τρύπα" αυτή μέσα συχνά πετάμε οτιδήποτε δεν μας "κάθεται" ακριβώς. (Οσοι προσπαθούν να κατατάξουν ΜΚΕ, γνωρίζουν καλά τι εννοώ...)  Σαρκασμός
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2016, 11:03:49 πμ από Helios » Καταγράφηκε

LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 01:45:50 μμ »

Μπαίνοντας και εγώ στη κουβέντα περι 40λ-σιγά μη δεν έμπαινα  Σαρκασμός- στη παραπάνω συζήτηση βάζετε σαν ενιαία έκδοση 1861-62,πράγμα που δεν είναι σωστό ,γιατί άλλα τα της α΄εκδοσης,που ομολογουμένως είναι σαφώς με πιο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά και άλλα της β',που έχουν σαφώς πιο δύσκολη ταξινόμηση.
Εύκολα μπερδεύεται κάποιος,με τα έκδοσης 1864 40λ,τα έντονου ανάγλυφου Α' έκδοσης συνεχόμενων,καθώς επίσης και στο θέμα των ΑΕ τους,που οι λεπτές γραμμές τους εύκολα ξεγελάνε σαν συνεχόμενων,ειδικά έτσι και έχει πέσει και καμιά κηλίδα χρώματος στη εικόνα...και κορυφαίο είναι ότι υπάρχουν σφραγισμένα επιμελημένα 40λ με δικυκλες σφραγίδες από πιο αντιεμπορικά ταχ.γραφεία
Πάντα μη ξεχνάμε,το έχω ξαναγράψει παλιότερα,ότι στη κατάταξη των ΜΚΕ,πιο ειδικά,μας πιάνει η προσδοκία να έχουμε ένα σπάνιο κομμάτι και έτσι  τοποθέτηση ενός γραμμ.σε μια πιο άκριβή έκδοση,π.χ. 40λ1861/62,140ε-Α΄συνεχόμενων 100ε-συνεχόμενες-20ε,και κατα συνέπεια να γίνονται λάθη
Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #247 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 02:25:56 μμ »

Μπαίνοντας και εγώ στη κουβέντα περι 40λ-σιγά μη δεν έμπαινα  Σαρκασμός- στη παραπάνω συζήτηση βάζετε σαν ενιαία έκδοση 1861-62,πράγμα που δεν είναι σωστό ,γιατί άλλα τα της α΄εκδοσης,που ομολογουμένως είναι σαφώς με πιο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά και άλλα της β',που έχουν σαφώς πιο δύσκολη ταξινόμηση.

Πάνο, για λόγους που έχω αναφέρει σε άλλα posts μου, τα Α' Αθηνων απο εμένα τουλάχιστον δεν διαχωρίζονται επιτυχώς δηλαδή πειστικά στις υπο-κατηγορίες που επικράτησαν να αναφέρονται και ως εκ τούτου, είμαι κοντά στο να σταματήσω εντελώς να ασχολούμαι με ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν τόσες πολλές απόψεις, όσες και οι μελετητές της ΜΚΕ, με τον κάθε μελετητή να έχει την δική του.
Η ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν χρειάζονται καν άλλα νούμερα στους καταλόγους για τις υπο-κατηγορίες αυτές (τις λεγόμενες "κακέκτυπα/επιμελημένα"), συμφωνώ δλδ περισσότερο με την οπτική του Hellas και όχι των υπολοίπων καταλόγων που δίνουν διαφορετικά νούμερα για αυτά, και, αν μια έστω χοντροειδής διάκριση τους είναι εφικτή βάσει της εκτύπωσης, ας μείνουμε εκεί, σε αυτήν την έστω χοντροειδή διάκριση τους, έστω σωστή ή λάθος, εγώ τουλάχιστον δεν θεωρώ σκόπιμο να πάω παρακάτω και θα μείνω ως εκεί, μου είναι αρκετό.

Επειδή βλέπω πως συχνά χρησιμοποιείται ο όρος "εκδόσεις", το μάλλον σίγουρο ειναι πως "εκδόσεις" με την αυστηρή έννοια του όρου στην περίπτωση των αθηναΐκών ΜΚΕ δεν υπάρχουν, και πως υπάρχουν "τραβήγματα αξιών" ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με μόνο μάλλον γνώμονα απο ότι φαίνεται τις εκάστοτε ταχυδρομικές ανάγκες, οπότε έγω προσωπικά προσπαθώ τελευταία να σταματήσω να χρησιμοποιώ τον όρο αυτόν (εκδόσεις) διότι γενικά έχει δημιουργήσει τεράστια σύγχυση βάζοντας "σύνορα" σε πράγματα που δεν σηκώνουν "σύνορα" και συνολικά έχει αποδειχθεί τελείως αποπροσανατολιστικός.
(Φανταστείτε λιγάκι τον νέο συλλέκτη και προσπαθήστε να έρθετε ξανά για λίγο στην θέση του, θυμηθείτε λιγάκι ξανά τα πολύ πρώτα σας βήματα, όταν είχατε πλήρη άγνοια της ΜΚΕ και διαβάζατε στους καταλόγους που ήταν η μόνη πηγή στην οποία τότε είχατε πρόσβαση για "εκδοση τάδε" και "τάδε"...)

Η αθηναΐκή έκδοση της ΜΚΕ είναι μία, η 1861-1886, απο την αρχή εως το τέλος των εκτυπώσεων, μέσα σε αυτήν όμως μπορεί μέσω της παρατήρησης να γίνει ενας χοντρικός διαχωρισμός και ομαδοποίηση-καταλογοποίηση-εκτίμηση των χαρακτηριστικότερων τραβηγμάτων των διαφόρων αξιών ανά εποχή, βάσει της μελέτης των ημερομηνιών των σφραγίδων, κάποιων πολύ ή λιγότερο σταθερών κοινών χαρακτηριστικών των γραμ/μων στο χαρτί, την εμφάνιση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ΑΕ, των σφαλμάτων ΑΕ και πλακών και κάποιων χαρακτηριστικών εκτύπωσης της μπροστά όψης, ανάλογες των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν στο πιεστήριο και της προετοιμασίας των εκτυπώσεων απο τους τεχνίτες.

Πάντα μη ξεχνάμε,το έχω ξαναγράψει παλιότερα,ότι στη κατάταξη των ΜΚΕ,πιο ειδικά,μας πιάνει η προσδοκία να έχουμε ένα σπάνιο κομμάτι και έτσι  τοποθέτηση ενός γραμμ.σε μια πιο άκριβή έκδοση,π.χ. 40λ1861/62,140ε-Α΄συνεχόμενων 100ε-συνεχόμενες-20ε,και κατα συνέπεια να γίνονται λάθη

Προσπαθώ πάντα να είμαι αντικειμενικός σε ότι έχει να κάνει με τα περί κατάταξης και να μην επηρεάζομαι απο το συμφέρον, όπως έγραψα και πρίν, όταν έχω αμφιβολία για ένα γραμ/μο μου που πέφτει μέσα στην αμφιβολία φτηνού/ακριβού προτιμώ να το κατατάσσω στην φτηνή κατηγορία. Η επιλογή αυτή δεν ειναι επιλογή "ηθικής", περισσότερο βασίζεται στις πιθανότητες. Ενδέχεται λοιπόν να έχω μερικά ακριβότερα κομμάτια καταταγμένα ως φτηνότερα, δεν με πειράζει καθόλου, προτιμώ αυτό παρά το αντίθετο. Έχω επίσης συμβιβαστεί με την ιδέα πως κάποια γραμ/μα μπορεί να μείνουν στην άκρη χωρίς απόλυτη κατάταξη, δεν με ενοχλεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 01, 2016, 03:27:21 μμ από Helios » Καταγράφηκε

nikos67
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 4


Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 04:45:10 μμ »

Τα κομματια εκτος του 20λεπτου του μπλε ειναι ολα 80-86. Ισως το πρωτο πρασινο να ειναι το βαθυ πρασινο, ισως ομως.  Μ αρεσει το δεκαλεπτο με τη σφραγιδα ΠΥΡΓΟΣ. Παλι ισως το δεκαλεπτο στη 2η σειρα στο 2ο λινκ να ειναι το κοκκινο πορτοκαλι. Απο φωτογραφια αυτο δεν ειναι ευκολο να φανει, μονο απο συγκριση με αλλα κομματια. Δυστυχως το συγκεκριμενο ειναι ελατωμματικο στο κατω περιθωριο.
Απο εκει και περα βγαλε μια φωτο ολα τα 20λεπτα στην πισω οψη. Οι ειδικοτεροι εδω σιγουρα θα τα αναγνωρισουν , παντως με μια πρωτη ματια, οι υποψηφιες εκδοσεις ειναι οι 71-72, οι 72-76 κι 68-69.  Και σιγουρα θελει πιο κοντινες φωτο.

Ευχαριστώ τους φιλους για την γρηγορη βοηθεια τους
Καταγράφηκε
vasias
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 15


Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 08:34:20 μμ »

Αγαπητοί φίλοι, η πρώτη μου ανάρτηση στο Στέκι, παρόλο που εδώ και καιρό παρακολουθώ τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις σας. Διστάζω μέχρι σήμερα να πάρω μέρος, γιατί η κύρια περιοχή που συλλέγω δεν είναι οι ΜΚΕ, δεν είναι καν τα Ελληνικά γραμματόσημα. Οι ΜΚΕ είναι μια παράπλευρη, αλλά έντονη "αγάπη".

Μια που συζητάτε όμως τα 40λεπτα, σκέφτηκα να σας δείξω ένα στη συλλογή μου που με προβληματίζει. Το έχω κατατάξει στην Α΄Αθηνών λόγω του ΑΕ και της ημερομηνίας της σφραγίδας από Αλεξάνδρεια, με δεδομένο ότι ο Κούνδουρος στο βιβλίο του αναφέρει τα πρώτα 40λεπτα των Συνεχών μόλις το 1863. Βέβαια και η σφραγίδα είναι Απρίλης του 1863, αλλά μιλάμε και για Αλεξάνδρεια....Οι γνώμες σας θα είναι καλοδεχούμενες...Μήπως πρέπει να το ρίξω στην μάυρη τρύπα του φίλου Helios;



Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #250 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 08:51:06 μμ »

Το έχω κατατάξει στην Α΄Αθηνών λόγω του ΑΕ...

Συμφωνώ απόλυτα με την κατάταξη σου, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για το εν λόγω γραμματόσημο.
Στοιχεία που συνηγορούν είναι οι "κακέκτυπες" και ταυτόχρονα ελαφρά λευκάζουσες επάνω και κάτω δεξιά γωνίες, καθώς και οι 3-4 επάνω γραμμές σκιάσεως της παρειάς οι οποίες είναι λεπτότατες και καταλήγουν "σουβλερές". Ωραιότατο κομμάτι και αρκετά προβληματικό εκτυπωτικά, σε αντίθεση με τα περισσότερα καλαίσθητα 40λ των πρώτων αθηναΐκών εκτυπώσεων.
Καταγράφηκε

LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 09:37:54 μμ »

Αγαπητέ vasias καλως ήρθες στη παρέα μας,σιγά,σιγά,κάνοντας ήδη το πρώτα βήμα ποστάροντας ΜΚΕ για συζήτηση,θα σε κάνουμε,πιστεύω,να το δεις ακ΄'ομα πιο ζεστά το αντικείμενο  Σαρκασμός
Η γνώμη μου για το γραμμ. είναι ότι ανήκει στα πρώτα τραβήγματα των συνεχόμενων εκδ.1862-67.
Γιατί?
ΑΕ,με τη γνωστή καλή εκτύπωση,πλην όμως με ασαφή χρωματισμό,όχι το ''λαμπερό'' και σαφή των α' εκδόσεων.
Οψή γραμμ.,παντελή έλλειψη λευκού περίγυρου,που αυτό με το συνδυασμό της μάλλον κακης εκτύπωσης-όχι κακεκτυπης-των επάνω γωνιών,με κάνει να πιστεύω ότι η κακή εκτύπωση είναι λόγο άκρης φύλλου,όπως φανερώνει η επάνω παχιά εξωτερική γραμμη περιθωρίου.Πάντα τα γραμμ.στα άκρα του φύλλου έχουν μια διαφορά εκτύπωσης προς το βεβαρυμένο.
Τέλος σφραγίδα,το ταχ.γραφείο Αλεξάνδρειας ήταν στη εποχή του από τα πλέον ενημερωμένα και εμπορικ'οΑ.Αρα τα φύλλα γραμμ.τελειώναν και εφοδιάζονταν σε λογικές ημερομηνίες,δηλ.δεν μιλάμε για αυτό που γράφει ένας μεγάλος παλιός στη Μελέτη που βρήκε στη Δημητσάνα το 1890 παρισινά φύλλα 40λ!
Τελειώνοντας και απαντωντας στο Νίκο,ε,δεν αλλάζεις και τόσο εύκολα σε κάποια ηλικία και όχι απαραίτητα με τη βιολογική αλλά της ενασχόλησης με ένα αντικείμενο-βλέπε και τη έκπληξή μου περι ηλικίας στο τόπικ για τον Φρατζολα-και γι'αυτό ο όρος ''έκδοση'',μη κοιτάς που εσύ είσαι νέο παιδι και θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο Χαμόγελο Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #252 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 09:47:43 μμ »

Και περίγυρο βλέπω Πάνο, ελαφρύ και αχνό αλλα βλέπω, απο το μέτωπο του Ερμή έως και την μύτη καθώς και μπροστά απο τον λαιμό. Ίχνη του επίσης παρουσιάζονται και επάνω απο το μπροστινό μέρος του πίσω φτερού του πετάσσου.
Καταγράφηκε

LHH
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1110



Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 09:57:12 μμ »

Τώρα βέβαια που το λές βλέπω και,το αρκετά σπάνιο,λευκό περίγυρο μπροστά από το κεφάλι,'εστω και αμυδρά,βέβαια αυτό δεν με πτοεί στο ότι δεν κατατάσσω αυτό το γραμμ στην α'!
Το βραδάκι θα ψάξω το 40λ μου,μη ξεχνάς ότι εγώ βρίσκομαι ,αυτή τη ώρα, πάντα, σε χώρο εργασίας-θα το μελετήσω καλύτερα και αύριο φρέσκος θα το ξαναπιάσω  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Helios
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 643


Προφίλ WWW
« Απάντηση #254 στις: Σεπτέμβριος 01, 2016, 10:05:12 μμ »

Πάνο, περίγυρος δεν εμφανίζεται στην 1862-1867, ούτε τέτοιοι ΑΕ. Ούτε τέτοια παρειά, λεπτή και "σουβλερή" στα άκρα. Επίσης, τα πρώτα τραβήγματα 62-67 που προτείνεις είναι εκτυπωτικά άψογα απο κάθε πλευρά και, ιδιαίτερα τα 40λ τους εμφανίζονται με εντονότατο (!) ανάγλυφο, αντίστοιχα έντονο του 1λ και του 80λ της εποχής, ανάγλυφο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να εμφανίζει το συγκεκριμένο αντίτυπο.
Αύριο θα το δείς καλύτερα και πιστεύω θα συμφωνήσεις πλήρως.
Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences