LHH
|
|
« Απάντηση #345 στις: Οκτώβριος 21, 2016, 11:42:16 πμ » |
|
Αφθονές ποσότητες ΜΚΕ? Αν κάποιος έχει ώρα ας κάτσει να πάρει 20 κατάλογους του Καραμήτσου δημοπρασιών συνεχόμενους,π.χ. από την δημοπ.480ως την 501 ή ηλεκτρονικά στο σάιτ του,και εκει θα διαπιστώσει το 80% είναι ανακυκλώμενοι λαχνοί ΜΚΕ...ή ας πούμε παλιά στον Κρομμυδά ή και στο Βλαστό έβλεπες 100 μκε β'διαλογής τόσο σε ένα λαχνό,έχω να δω κάτι τέτοιο πάνω από δύο χρόνια! Α'διαλογής είναι σχετικά σε μικρές ποσότητες διαθέσιμα και για τα τεμάχια πολυτελείας με τρια κανονικά και ένα μεγάλο περιθώριο τουλάχιστον, είναι σπάνια,μιλώντας για όλες τις αξίες. Αλλο η οικονομική κρίση που κάποιος πουλάει όσο όσο μια συλλογή γιατί θέλει τα λεφτά τώρα και άλλο τα πραγματικά στοιχεία,οι ΜΚΕ δεν είναι πολλές απλά φαίνονται τα τελευταία χρόνια έτσι για δύο λόγους,ό ένας η έλλειψη μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος ,απόρροια της οικονομικής στενότητας και η άλλη η προσφορά μέσω των πωλήσεων μικρών συλλογών. Ενα παράδειγμα,ας πούμε εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα ραυστότητας αλλά παράλληλα εκποιήτε μια γνωστή συλλογή ΜΚΕ,πάω λοιπόν και πουλάω Ελλάδα 1924-1940 στο 30% του καταλόγου,και ας χάσω από τότε που τα πήρα,τώρα θα χρειάζομαι τα χρήματα δεν θα σκεφτώ τι γινόταν πριν από 15-20 χρόνια....εξάλλου εδώ έχει γίνει οικονομική κοσμογονία, το αν έχασα, θεωρητικά, είναι και σχετικό γιατί αυτά που θα διεκδικήσω θα είναι πιο φτηνα από ότι πριν από 15 χρόνια
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Midili
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #346 στις: Οκτώβριος 21, 2016, 12:20:05 μμ » |
|
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον LHH οτι τα τελευταία 10 χρόνια δεν υπαρχει στην αγορά μεγάλος όγκος και πάνω από όλα καλή ποιότητα γραμματοσήμων. Εαν εξαιρέσετε το Καραμήτσο και Βλαστό ή ποιότητα γραμματοσήμων των άλλων εμπόρων είναι πολύ χαμηλή. Και εγώ εχω αυτήν την εντύπωση (από παλιούς καταλόγους δημοπρασιών του Βλαστού που εχω ) ότι γενικά Α διαλογής γραμματόσημα δεν υπήρξαν ποτέ πολλά και ιδίως ασφράγιστα ( εάν εξαιρέσουμε μονόλεπτα και δίλεπτα). Μήπως όμως επειδή ακριβώς στην Ελλαδα δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον οι έμποροι τα διοχετεύουν σε άλλες αγορές για μεγαλύτερα κέρδη ? Πάντως και εγώ τη συλλογή μου δε θα τη πούλαγα αυτήν την εποχή , θα περίμενα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Midili
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #347 στις: Οκτώβριος 21, 2016, 02:11:24 μμ » |
|
Επίσης θα ήθελα να απευθύνω και μια ερώτηση, πόσοι από εμάς έχουν την εμπειρία να αναγνωρίσουν εάν μια γόμα σε μια ΜΚΕ είναι αυθεντική ή εαν είναι επιγομομένο το γραμματόσημο? π.χ ένα παρισινό που έχει και λεπτή γόμα. Εγώ δεν την εχω ακομα . Έχω δει περίπτωση γραμματοσημου επιγομομένο χωρίς να υπαρχει κάποιο καθαρό σημείο/κενό στο γραμματοσημο, όπως επίσης άλλο γραμματοσημο που είναι τόσο αμυδρό το κενό που αφήνει στο χαρτί που δε φαίνεται ούτε με φακό. Αυτά τα γράφω για να καταλήξω στο οτι λέμε οτι έχουμε ασφράγιστα στη συλλογή μας , ξέρουμε ποια είναι η πραγματική τους αξία ? Γνωρίζω οτι ένα γραμματοσημο χωρίς γνήσια γόμα αγοράζεται defacto με τιμή ως ''ασφράγιστο χωρίς καθόλου γόμα'' από τους εμπόρους. Από την άλλη εχω την εντύπωση οτι τα περισσότερα τέτοια ασφράγιστα που πουλάνε οι έμποροι τα κατατάσσουν ως ''ασφράγιστα με γόμα'' και τους ανεβάζουν τη τιμή. Μονο στη περίπτωση γραμματοσημου που λείπουν κομμάτια γόμας τοτε ο δημοπράτης/έμπορος το αναφέρει αλλά δε ρίχνει δραματικά την τιμή του . Διορθώστε με εάν κανό λάθος . Ερώτηση 2 μη σχετική : Που χάθηκε ο Helios ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ouzaki
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #348 στις: Οκτώβριος 21, 2016, 03:00:51 μμ » |
|
ένας τρόπος και ο ποιο εύκολος είναι να εξετάσεις τα γραμματόσημα με λάμπα UV. αν η γόμμα απλώθηκε μετά την εκτύπωση των γραμματοσήμων , δηλαδή είναι επιγομομένα, τότε αυτά θα φωσφωριζουν σαν ....πυγολαμπίδες. υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι .
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #349 στις: Οκτώβριος 21, 2016, 03:06:47 μμ » |
|
Για μενα ειναι αφθονες οι ποσοτητες. Δε βγαινουν και σε χιλιαδες αλλα τα παντα υπαρχουν. Σε ποιοτικο υλικο λουξ εκει οντως ζοριζουν τα πραγματα. Σημερα κοιτουσα τα δεκαλεπτα μου, το 20% εχει μικροσκοπικες τρυπες, ε δε γινεται τοσα κομματια καποιος τρελος να τα τρυπουσε με καρφιτσες. Πιστευω οτι το χαρτι της 80-86 ειναι ετσι, σε συνδυασμο και με το τι λεει ο καταλογος Ερμη (εχω εναν του 1996). Και σε κομματια με διαφορετικες σφραγισεις. Πηρα σημερα και μια καρφιτσα και συγκρινα, η τρυπα που κανει μια κανονικη καρφιτσα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτες που βλεπω στα δεκαλεπτα μου, οπου φαινονται αμυδρα μονο με γυμνο ματι.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #350 στις: Νοέμβριος 01, 2016, 06:47:34 μμ » |
|
Και ενα δεκαλεπτακι απο τη συλλογη μου , με ενα ασυνηθιστο σφαλμα πλακας!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #351 στις: Νοέμβριος 01, 2016, 09:31:21 μμ » |
|
Το ενδιαφέρον δεν είναι το σφάλμα εκτύπωσης,γιατι σφάλμα πλάκας δεν είναι,απλά κάτι έκατσε τυχαία στη πλάκα η στο χαρτί ή ακόμα και στο χρωστήρα,ας πούμε ένα κομμάτι ξεραμένο χρώμα-εμένα, όπως έχω γράψει,μου αρέσουν και τα μαζεύω- είναι στη σφραγίδα Βώλος ,που αν ήταν ολόκληρη και λόγω χρωματισμού μάλλον ισχύει, απο κάτω που λέει Τουρκία,το 1880 ως και το 1881 που έγινε η προσάρτηση της Θεσσαλίας από την χώρα μας,η μάγκες οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι του ταχυδρομείου Βώλου έξυνα-χάλαγαν την λέξη τουρκία να μη φαίνεται.... Αυτές οι σφραγίδες έχουν υπεραξία,αν η απλη σφραγίδα έχει 20ευρώ,έτσι έχει x5 τουλάχιστον,καλά για φάκελλο....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #352 στις: Νοέμβριος 01, 2016, 09:38:30 μμ » |
|
Κοιτα να δεις που για αλλο πηγαινα και αλλο βγηκε Το Τουρκια ειναι ακριβως απο κατω ? Η διπλα? Κριμα που ειναι η μιση, αλλα και ετσι δεν ειναι ασχημα..μονο η σφραγιδα εχει περισσοτερη αξια απο το γραμματοσημο..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #353 στις: Νοέμβριος 01, 2016, 10:44:33 μμ » |
|
Ειναι ακριβώς στη κάτω μεριά της σφραγίδας,τύπου ''2'',και απο την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι δεν πολυψάχνεις το θέμα σφραγίδα,στις ΜΚΕ,πράγμα ,που αν ισχύει,θα σου προσφέρει μια ωραία ευχαρίστηση,με την αναμενόμενη δυσκολία,ειδικά στις πιο αχνές,και οπωσδήποτε ένας κατάλογος γραμμ.με αδιάφορη την χρονολογία έκδοσής του. Εμένα,χωρίς να έχω αποκτήσει κάποιο γραμμ.για την σφραγίδα η πιο σπάνια που έχω είναι η τύπου 1 ''38'',''71'', ''68'',''74'',''94''άντε και η ''103'' που είχα ζητήσει γνώμη από το στέκι παλιότερα,και από β΄τύπου Λαύριο,Βώλος-με τουρκία γμτ-,και κάποιες δύσκολες σε 3 και 4 τύπου σε επισημασμένα 1900,Καλλαρύτες,Μ.Λομποτίνα κ.α. Πολύ ωραία ενασχόληση,και στο τέλος θα σε κάνει και χαρούμενο απο το πουθενα
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #354 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 11:13:06 πμ » |
|
Πανο, η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες, αυτες τις μερες ομως ξεδιαλυνω καποια κομματια απο τη συλλογη και εχω ανακαλυψει καποιες, θα ποσταρω καποιες αργοτερα να μου πεις και τη γνωμη σου
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #355 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 04:59:39 μμ » |
|
Λοιπον, δειχνω 3 γραμματοσημα για σημερα! Το πρωτο ειναι ενα 5λεπτο 80-86 το οποιο εχει εντονο αναγλυφο! Τα αλλα 2 ειναι δεκαλεπτα 80-86 , με σφραγιδες Λαυριο και Βωλος!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #356 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 09:34:30 μμ » |
|
Κοίτα η Βώλος είναι έκτου τύπου,θεωρείτε κοινή,ενδιαφέρον φαίνεται η σφραγ. του πρώτου σου γραμμ που είναι τύπου τρία αλλά δεν έχω κάποιο κατάλογο εδώ,για να δούμε ταχ.γραφείο που να αρχίζει από Α και με αριθμό από 50 κατι...η Λαυρίου άψογη
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #357 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 10:07:22 μμ » |
|
Ενα πραγμα που δεν εχω καταλαβει ειναι τι διαφορα εχει η σφραγιδα τυπου ΙΙ απο την ΙΙα, που λεει ο καταλογος Ελλας...απο τη φωτογραφια δε την πιανω τη διαφορα..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
LHH
|
|
« Απάντηση #358 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 10:33:55 μμ » |
|
Οπως γνωρίζεις αυτή τη ώρα δεν είμαι σε θέση να δω κάποιο κατάλογο,αλλά από μνήμης θυμάμαι ότι η ΙΙα πρέπει να είναι σαν την τύπου 2 αλλά κάτω το ταχ.γραφείο δεν έχει άγκιστρα,δηλ.Σύρος αντι {67},αναγράφεται 67,αλλά όλα τα άλλα είναι ίδια,δηλ.μέγεθος, γραμματοσειρά,γιατί αν κάτι αλλάζει θα είναι άλλου τύπου
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #359 στις: Νοέμβριος 02, 2016, 10:36:23 μμ » |
|
σε εναν καταλογο 2006 που εχω, εχουν αγκιστρα και οι 2 φωτο...οταν το δεις κανε ενα κοπο και πες μου
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|