Αφου εξαντλήσουμε τα 20 λεπτα....
Στο θέμα μας , LHH με τρόμαξες λίγο χθες γιατί ένιωσα λίγο μικρός συλλεκτικά εάν το χρωματολόγιο σου αυτό ήταν με πραγματικά γραμματόσημα.
Για το πρώτο,δεν υπάρχει περίπτωση,απλα η μελέτη των 20λ είναι ανεξάντλητη...
Στο δευτερο,εντάξει έδωσα 0 ευρώ για το αλμπουμ μου,αλλά πρέπει να μου πήρε,από 2 ωρες κάθε βράδυ ένα μήνα σχεδόν,ε,δεν το λες και παιχνιδάκι...
Και πάνω σε αυτό που γράφεις,είναι πολύ σχετική η έννοια τι είναι μεγάλο στο φιλοτελισμό και στο συλλέγειν γενικότερα.Πολλοί λίγοι ήταν παράλληλα και μεγάλοι συλλέκτες και μεγάλοι μελετητές.Ετσι πρόχειρα ο Ασημακόπουλος μου'ρχεται στο μυαλό και ο Καλλίγας,από τους σύγχρονούς.
Π.χ. ο Κούνδουρος ενώ ήταν αν όχι ο κορυφαίος,σίγουρα από τους τρεις μεγαλύτερους μελετητές,εν τούτης δεν είχε εκθέση κάτι δικό του.Από την άλλη ο μεγαλύτερος συλλέκτης Ελλάδος και από τους 20 μεγαλύτερος στο κόσμο ,Ανδρεάδης,αν και βρίσκει χρόνο-το απόλυτο πρόβλημα για κάποιον μελετητή-και δημοσιεύει μελέτες επι των ΜΚΕ,δεν μπορούμε ακόμα* να τον τοποθετήσουμε σε τέτοιο βάθρο.
Αρα συμπερασματικά για εμένα αλλά πιστεύω και γενικότερα στο πεδίο μας ,της ΜΚΕ,αξία έχει ο μελετητής και όχι τόσο ο κάτοχος της ακριβής συλλογής.Ο συνδοιασμός και των δύο είναι ακαταμάχητος αλλά και σπανιότατος.Σκέψου πόσες φορές αναφέρεις μελετώντας π.χ. τον Ζαχαριάδη-ο απόλυτος συλλέκτης ever-και πόσες Κούνδουρο/Ασημακόπουλο
* ο Α.έχει όλο τα φόντα να γράψει και μελετητική ιστορία,έχει χρήματα,μόρφωση,δίψα,και είναι και νέος για αυτό!