Θα παραγγείλω 5 βιβλιαράκια, να δίνω σε κανένα φίλο, όταν μου έρθουν θα σου στείλω το ένα... Το δικό μου μου το φάγανε!
Καταρχήν, μη μου στείλεις βιβλίο, γιατί θα παρεξηγηθούμε. Δεν θέλω να ξανακούσω τίποτα για τον συγκεκριμένο.
Τα υπόλοιπα (3) που αναφέρεις είναι γνωστά. Αποφασίζεις και το σταματάς. Το ερώτημα είναι γιατί να το σταματήσεις. Το κίνητρο (motivation), που λένε και οι ψυχολόγοι.
Ανοίγουμε μεγάλη παρένθεση. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει. Π.χ. να σταματήσει να συλλέγει και να αρχίσει να ψαρεύει. Ή να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να το ρίξει στο μπάσκετ. Ή να σταματήσει να γυρνάει με τη μία και τη άλλη και να αποφασίσει να "νοικοκυρευτεί". Ή να παρατήσει τη μαμά του και να αποφασίσει να κάνει δική του οικογένεια. Χρειάζεται όμως ένα κίνητρο.
(Η ελληνική λέξη "κίνητρο" δεν αποδίδει επαρκώς τη λατινική λέξη "motivation", προς μεγάλη στενοχώρια των Ελληναράδων. Άλλες εκφράσεις που έχουν προταθεί είναι "κινητήρια δύναμη" και "κινήτρωση".)
Γιατί να παρατήσω τη μαμά μου και να φορτωθώ μια ξένη στο κεφάλι μου; Για το σεξ; Αυτό μπορώ να το βρω οπουδήποτε στην εποχή μας. Γιατί "έτσι είναι η σειρά", γιατί "έτσι πρέπει να κάνω"; Αυτά μπορεί να είναι επαρκή κίνητρα για κάποιους.
Κάποιος μου είχε πει ότι παντρεύτηκε τη σύζυγό του, γιατί έφτιαχνε θαυμάσια γεμιστά... Θα μπορούσε να μάθει να τα φτιάχνει μόνος του...
Κλείνει η παρένθεση.
Σου είχα πει από το τηλέφωνο για την τρέλλα που έχω για το γάλα. Όταν πλησιάζει η ώρα του, φροντίζω να μην έχω πιει νερό για ώρα, ώστε να διψάσω. Ακριβώς, δημιουργώ στον εαυτό μου μια "τεχνητή έλλειψη", γιατί... τη βρίσκω.
Όσο για το γ), ο,τιδήποτε μπορείς να κόψεις, φτάνει να το θέλεις και να το προσπαθήσεις. Και το ασανσέρ και το αυτοκίνητο και το (πολύ) κρέας και το (πολύ) μαγειρεμένο φαγητό (να προτιμάς δηλαδή ωμές τροφές) και το χλαπάκιασμα γενικώς και τις κακές παρέες...
Σου είχα πει στο τηλέφωνο μια ιδέα μου, να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Επειδή δεν θα μπορείς να κουβαλήσεις πολλά πράγματα, αναγκαστικά θα κάνεις τον ποδαρόδρομο δύο και τρεις φορές την ημέρα.
Θα μου πεις "είναι βαρετό". Ναι, είναι. Άναψε ένα τσιγάρο για παρέα και ξεκούνα (όχι ξεκίνα, ξεκούνα).
Θα μου ξαναπείς "δεν είναι καθώς πρέπει να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ με τα πόδια". Ενώ το να κόψεις το τσιγάρο είναι trendy. ...να τα μας.... (να-τα-μας)
Είπα να μην το ποστάρω, αλλά... με προκαλείς... :-)
http://health.in.gr/nutrition/news/article/?aid=1500082820(Νομίζω ότι η σωστή λέξη είναι "καζεϊνη", με τόνο μαζί με τα διαλυτικά.)
Με συντροφικούς και πολύ φιλικούς χαιρετισμούς. :-))))))))))))))))))))))
----------------------------------------
Άσχετη παρατήρηση. Όλο αυτό το έγραψα για τον Αντρέα. Όποιος δεν γουστάρει να το διαβάσει, οποιανού του ξυνίζει και κυρίως όποιος θεωρεί ότι εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις "χαλάω τα ωραία θέματα", ας το διαγράψει. Πρώτη φορά θα είναι...