Βλεπω οτι υπαρχει κινηση στις παλιες φωτογραφιες και ξεσκονισα και εγω λιγο το αρχειο μου
Θα ανεβασω μερικες απο τη συλλογη μου, καποιες εχω ξανανεβασει η οποια αποτελειται κυριως απο πολιτικα προσωπα και σημαντικες μορφες της συγχρονης Ελλαδος!
Στην παρακατω φωτογραφια απο τη συλλογη μου βλεπετε τον βασιλια Γεωργιο Α' απο τον οικο των Γλυκσμπουργκ, ο οποιος αντικατεστησε τον βαβαρο Οθωνα! H φωτογραφια τραβηχτηκε στην Βιεννη καπου το 1880.
Βασιλεψε απο το 1863 ως το 1913 και συνολο 50 χρονια και ηταν ο μακροβιοτερος Ελληνας βασιλιας. Ειχε τον σεβασμο απο τον λαο, καθως υπηρξε μεταρυθμιστικος, διαλλακτικος, συνετος και πολιτικα ευελικτος (Τρικουπης-Βενιζελος).
Επι των ημερων του η Ελλαδα γνωρισε πτωχευση, εχασε εναν πολεμο (1897) ειδε το πρωτο στρατιωτικο πραξικοπημα στη χωρα (κινημα Γουδι), αλλα ειδε και νικηφορους πολεμους (12-13) και διπλασιασμο εδαφων και πλυθησμων...
Ενα χαρακτηριστικο του ηταν οτι ανακυρηχτηκε βασιλιας των Ελληνων (ROI DES GRECS) σε αντιθεση με τον προκατοχο του Οθων που αναφερεται ως βασιλιας της Ελλαδος.
Δυστηχως μετα τη δολοφονια του το 1913 σκεπασε τους Ελληνες η διχονοια σε μια σημαντικη περιοδο που ανοιγονταν...