Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 03:27:58 μμ
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ο Καναδάς κι οι άλλοι  (Αναγνώστηκε 13788 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 19, 2016, 06:04:54 μμ »

Παιδια, ο Καναδας παραγει 160 τοννους χρυσου τον χρονο, καθε χρονο...
Εκατον εξηντα χιλιαδες κιλααααααα.....καθε χρονοοοοο  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Λετε να εχει καμια απολυτως σημασια το γεγονος οτι αδειασε τα υπαρχοντα αποθεματα της κεντρικης τραπεζας?
Οποτε γουσταρει τα ξαναφτιαχνει στο πι και φι..
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
babis
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1392


Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 19, 2016, 07:13:44 μμ »

Μετρητα, χρυσος, γη, 33% το καθενα οπως λενε, τωρα ο καθενας κρινει αναλογως....
είναι ο βασικός κανόνας της διασποράς κυνδίνου της οικονομίας αλλά όλα αυτά είναι θεωρία φίλε μου δυστυχώς
Καταγράφηκε
Hannibal
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 707


"carpe diem"


Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 19, 2016, 07:16:48 μμ »

Άλλο παράγω και άλλο διατηρώ στα συναλλαγματικά μου αποθέματα.

Και όταν λέμε "παράγει", εννοούμε ιδιωτική εταιρεία (είναι η Eldorado Gold που δραστηριοποιείται και στα μεταλλεία Κασάνδρας και τώρα λέει θα αποχωρήσει), οπότε αν η κυβέρνηση του Καναδά θελήσει να αποκτήσει χρυσό, θα πρέπει να τον αγοράσει απ'την ιδιωτική εταιρεία.

Μην μπερδευόμαστε ότι επειδή στον Καναδά υπάρχει το Royal Canadian Mint που παράγει τις χρυσές και ασημένιες σφενδάμες που παίρνουμε εμείς και τόσοι άλλοι ανά τον κόσμο, είναι το ίδιο και το αυτό με τα να υπάρχουν στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας, γιατί δεν είναι το ίδιο...!

Για να τα ξαναφτιάξει στο πι και φι, θα πρέπει να σκάσει ένα σκασμό λεφτά απ'τα υφιστάμενα συναλλαγματικά αποθέματα σε δολλάρια, Ευρώ, ομόλογα και άλλα προϊόντα που διατηρεί.
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 19, 2016, 08:10:18 μμ »

Hannibal, εφοσον η παραγωγη ειναι εντος της χωρας, μικρη σημασια εχει εαν ειναι ιδιωτικων εταιρειων η του δημοσιου.
Αυτο εχει αποδειχθει πολλες φορες κατα την διαρκεια της ιστοριας, σε πολλα κρατη, εαν και εφοσον συμβει κατι, το γκουβερνο κανει οτι θελει με τις πηγες που υπαρχουν εντος του εδαφους του.
Και τα αποθεματα σε χρυσο εχουν παντα την λογικη της εξασφαλισης μιας χωρας σε εκτακτες συνθηκες, γιατι ο χρυσος ειναι αποδεκτος ως μεσο πληρωμης απο τους παντες παγκοσμιως, οτι και να συμβει.
Οι κεντρικες τραπεζες δεν εχουν τον χρυσο ουτε για λογους κερδοσκοπιας, ουτε για λογους δηθεν  "παραδοσιακους".
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
Hannibal
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 707


"carpe diem"


Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 19, 2016, 09:49:11 μμ »

Αγαπητέ Haro είναι ακράδαντη πεποίθησή μου ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες!

Είτε η παραγωγή είναι εντός, είτε εκτός της χώρας η κυβέρνηση θα πρέπει να τα αγοράσει τα όποια νέα αποθέματα χρυσού θελήσει ν'αποκτήσει στο μέλλον!

Αυτό που λες για το γκουβέρνο ίσχυε σε άλλες εποχές ή σε κράτη με ανυπαρξία δικαίου και ο Καναδάς δεν είναι ένα απ'αυτά.

Αυτό το "το γκουβέρνο κάνει ότι θέλει με τις πηγές που υπάρχουν εντός του εδάφους του" χωράει πολύ συζήτηση.

Αν μιλάμε για τα υφιστάμενα κοιτάσματα/ορυχεία, αυτά έχουν εκχωρηθεί με νόμους και συμβάσεις προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. Eldorado Gold).
Τι θα κάνει δηλαδή το "γκουβέρνο";
Θα παραβιάσει τις συμβάσεις και τους νόμους -ουσιαστικά δηλαδή θα παρανομήσει!- θα επανεθνικοποιήσει τα ορυχεία και θα κατάσχει τον χρυσό;
Αυτομάτως η εταιρεία θα προσφύγει στα εθνικά ή διεθνή δικαστήρια και θα δικαιωθεί.
Δεν γίνονται λοιπόν αυτά τα πράγματα σε πολιτισμένα κράτη!

Αν μιλάμε για νέα κοιτάσματα που ενδεχομένως ανακαλυφθούν τότε το κράτος προκυρήσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκμετάλλευσης από ιδιωτικές εταιρείες, διότι όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπάρχουν δημόσιοι φορείς που να ασχολούνται με την εξόρυξη χρυσού.
Το κέρδος του κράτους είναι από την φορολόγηση των κερδών της εταιρείας ή/και εναλλακτικά από συμμετοχή επί του όγκου/αξίας του εξορυσσόμενου χρυσού και τίποτα παραπάνω.

Με άλλα λόγια, όπως και να'χει, δεν μπορούν τέτοιου όγκου και μεγέθους αποθέματα, σαν αυτά που έχουν τα κράτη (μιλάμε για δεκάδες ή εκατοντάδες τόνους!) να δημιουργηθούν από τη μία μέρα στην άλλη, ακόμη και αν ο χρυσός βρίσκεται στο έδαφός σου, με φασιστικές μεθόδους, του τύπου "κράτος είμαι, ότι γουστάρω κάνω!" σε κράτη όπως ο Καναδάς.
Αντιθέτως, αν ο Καναδάς θελήσει να ξαναποκτήσει αποθέματα, θα χρειαστεί χρόνο ή εναλλακτικά θα πρέπει να μετατρέψει τα αποθέματα σε άλλα "προϊόντα" (π.χ. δολλάρια ΗΠΑ, ομόλογα, Ευρώ, γιεν) σε χρυσό.

Τώρα στο άλλο που λες, ότι ο χρυσός έχει την εννοια της εξασφάλισης σε έκτακτες συνθήκες και είναι αποδεκτός από τους πάντες παγκοσμώις έχεις δίκιο.  Κλείσιμο ματιού Χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 19, 2016, 10:02:01 μμ από Hannibal » Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 19, 2016, 11:05:14 μμ »

Δεν ειναι ετσι.
Σε εκτακτες περιπτωσεις, το κρατος, οποιοδηποτε κρατος, εχει τροπους ακομα και να κατασχει ιδιωτικη περιουσια, ποσο μαλλον να ακυρωσει συμβασεις παραχωρησης ορυκτου πλουτου.
Γιατι δεν μιλαμε για νορμαλ καταστασεις, εκει, ουτως η αλλως, ο χρυσος ως αποθεμα ΔΕΝ χρειαζεται.
Μιλαμε για καταστασεις κρισης, εκει ο Καναδας εχει την πλατη του εξασφαλισμενη, γιατι εχει μεγαλο πλουτο στην γη του, οχι μονο χρυσο.
Οσο για τα κρατη με ανυπαρξια δικαιου κλπ, η προσεγγιση σου δεν ειναι σωστη.
Σου θυμιζω το 1933 στο πιο εξελιγμενο ( και απο αποψη σεβασμου των νομων για τα ιδιοκτησιακα δικαιωματα των ιδιωτων)τοτε και τωρα κρατος, τις Ηνωμενες πολιτειες, και μαλιστα για αντιμετωπιση οικονομικης κρισης και οχι φυσικης καταστροφης..
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
Hannibal
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 707


"carpe diem"


Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 20, 2016, 12:23:21 πμ »

Το βλέπεις εξαιρετικά διασταλτικά το θέμα!

Προφανώς και το κράτος μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Με την εξαιρετικά διασταλτική και αόριστη αυτή προσέγγιση, ότι "το κράτος κάνει ότι θέλει" μπορεί και τα τανκς να βγάλει στους δρόμους, και στα σπίτια των πολιτών να εισβάλλει και αναστολή του Συντάγματος να επιβάλλει και ότι άλλο βάλει ο νους σου.

Τα απθέματα χρυσού όμως δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε τέτοιες εξαιρετικά ακραίες και ανώμαλες καταστάσεις για να χρησιμοποιηθούν.
Συνήθως χρησιμοποιούνται ως έσχατο μέσο αναζήτησης/εξασφάλισης ρευστότητας, είτε όταν τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ξένο νόμισμα (συνήθως δολ. ΗΠΑ και Ευρώ) έχουν εξαντληθεί, είτε όταν το κράτος αδυνατεί, για διάφορους λόγους, να πραγματοποιήσει συναλλαγές με ξένο νόμισμα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σχετικά αποθέματα.

Για να αντιληφθείς καλύτερα τι εννοώ αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις πλέον πρόσφατες περιπτώσεις όπου κράτη έκαναν χρήση των αποθεμάτων τους σε χρυσό.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

1) Βενεζουέλα: Πραγματοποίησε συμφωνία με την JPMorgan εκχώρησης, υπό τη μορφή SWAPS, των αποθεμάτων της σε χρυσό, πολύ απλά διότι η οικονομική της κατάσταση είναι άθλια και έχει στερέψει από δολ. ΗΠΑ.

2) Ιράν: Πραγματοποίησε αγορά (ουσιαστικά ανταλλαγή) χρυσού μέσω Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πετρέλαιο, τον οποίο χρυσό στη συνέχεια χρησιμοποίησε για αγορά άλλων αγαθών, διότι λόγω των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί απαγορευόταν να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω τραπεζών.

3) Βόρειος Κορέα: Χρησιμοποιεί συστηματικά χρυσό για αγορά αγαθών στην κανονική αλλά και στην μαύρη αγορά.

Αυτές είναι οι περιπτώσεις και οι τρόποι με τους οποίους γίνεται κυρίως η χρήση των αποθεμάτων χρυσού.

Αν ήταν τόσο απλό όσο λες, το όποιο κράτος να παραβιάζει δηλαδή Συμφωνίες και να κάνει..."γιουρούσι" στα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών και πολιτών, με άλλα λόγια αν δεν υπήρχε ασφάλεια δικαίου (μιλάω για τα πολιτισμένα κράτη) δεν θα χρειαζόμασταν ούτε νόμους, ούτε δικαστήρια, ούτε τίποτα.

Αυτό που λες για το τι έγινε το 1933 στις ΗΠΑ έχεις δίκιο.
Αφενός όμως το δολλάριο (και συνεπώς η νομισματική κυκλοφορία) δεν είναι πλέον συνδεδεμένο με το χρυσό (αυτό έπαψε οριστικά το 1971), οπότε οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον το χρυσό ως μέσο "ελέγχου" της νομισματικής κυκλοφορίας, αφετέρου κάνε μία έρευνα στο Ίντερνετ να δεις το ποσοστό συμμόρφωσης των Αμερικανών με το νόμο αυτό.

Ένα σου λέω μόνο:
Αφού η απόφαση βγήκε το 1933 και διέτασσε όλους τους Αμερικανούς να παραδώσουν το χρυσό που διακρατούσαν, είτε σε νομίσματα, είτε σε ράβδους, έχεις αναρρωτηθεί πως γίνεται να έχει κατακλυστεί η αγορά και το Ίντερνετ με πωλήσεις αμερικανικών νομισμάτων 5, 10 και 20 δολλαρίων (Half Eagles, Eagles, Double Eagles, Indian Heads κ.λ.π.), των οποίων το έτος κοπής είναι πριν το 1933;
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 20, 2016, 02:24:47 πμ »

 Φιλε μου εισαι Ελληνας που ζει στην χωρα (τουλαχιστον τα τελευταια 6 χρονια) και μιλας για ασφαλεια δικαιου στα πολιτισμενα κρατη??
 Εδω και καιρο γινεται σε αυτο τον τοπο συστηματικη κατασχεση κινητης και (μεσω φορολογιας) ακινητης περιουσιας ιδιωτων απο το κρατος, υπο την πιεση και ευλογια των υπολοιπων "πολιτισμενων" κρατων της Ευρωπης, Στην δε Αμερικη, υπο τον φοβο της τρομοκρατιας, παραβιαζονται πλεον στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα,καταργειται καθε εννοια δικαιου, ανθρωποι μπορει να σαπισουν στις φυλακες επ αοριστον εφοσον θεωρηθουν υποπτοι για τρομοκρατια, χωρις καν δικη.
 Τελος παντων, επειδη αυτη η κουβεντα ξεφευγει απο το κυριως θεμα, τι ακρβως σε προβληματιζει στην κινηση του Καναδα, οτι. πχ. μπορει να προβλεπει πτωση του χρυσου και για αυτο να ξεφορτωθηκε τα αποθεματα του?
 Αφενος ,οπως σου ειπα παραπανω, ο Καναδας ειναι μια χωρα με μεγαλο ορυκτο πλουτο ΚΑΙ χρυσο στο εδαφος του, το να μεινει η Κεντρικη του τραπεζα χωρις χρυσο δεν ειναι τοσο ριψοκινδυνο οπως θα ηταν σε καποια αλλη χωρα.
 Και αφετερου, ας πουμε οτι προβλεπει πτωση, αυτο τι επηρρεαζει εμας ως ατομα?
 Οποιος μαζευει χρυσο τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα, το τελευταιο που τον ενδιαφερει ειναι το εαν η ουγγια θα παει 1.500 η 1.000 δολλαρια στο προσεχες μελλον.
 Το 90% των Ελληνων που μαζευουν οσο χρυσο μπορουν, το κανουν για λογους αυτοαμυνας απεναντι σε αυτο που φοβουνται οτι θα ερθει στο μελλον.
 Μια καβαντζα δηλαδη, μια ασφαλεια, γιατι ηδη εχουν φαει τρομερες ηττες και οσα ηξεραν στο παρελθον εχουν τωρα ανατραπει (σιγουρια ακινητων, σιγουρια μισθου, σιγουρια Ευρω, σιγουρια συνταξης κλπ)
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
Hannibal
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 707


"carpe diem"


Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 20, 2016, 03:17:02 πμ »

Φίλε μου νομίζω ξέχασες τον τίτλο του θέματος!
Ο τίτλος είναι "Ο Καναδάς και οι άλλοι".

Για τα αποθέματα χρυσού του Καναδά μιλάμε!
Εκτός αν βάζεις την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τον Καναδά και τ'άλλα πραγματικά πολιτισμένα κράτη.

Με το ν'αναφέρεσαι σε παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάρτησης έννοιας δικαίου, λόγω τρομοκρατίας "απλώνεις πολύ τον τραχανά" και πλατιάζει η συζήτηση.

Παρεπιπτόντως μη βάζεις τις ΗΠΑ στην ίδια κατηγορία με τον Καναδά.
Κάνε τον κόπο, αν θες, να δεις τις πολυ αξιόλογες ταινίες του Μάικλ Μουρ (Sicko, Where to invade next, Fahrenheit 9/11 κ.ά.) και θα καταλάβεις τις διαφορές Αμερικής και Καναδά.

Δεν ξέρω σε ποιον και τι αναφέρεσαι λέγοντας ότι η κουβέντα ξεφεύγει απ'το θέμα (μήπως στις αναφορές σου περί τρομοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λ.π.), εγώ πάντως αναφέρθηκα με συγκεκριμένα παραδείγματα  στον τρόπο χρήσης των αποθεμάτων χρυσού των κρατών (Βόρειος Κορέα, Βενεζουέλα, Ιράν), στον επαναπατρισμό αποθεμάτων χρυσού άλλων χωρών (π.χ. Γερμανία), στην αύξηση αποθεμάτων χρυσού άλλων χωρών (π.χ. Ρωσία).

Στην κίνηση του Καναδά δεν με προβληματίζει τίποτα απολύτως.
Απλώς την εντοπίζω προσωπικά ως τη μία και μοναδική περίπτωση χώρας που πούλησε το σύνολο των αποθεμάτων της χρυσού.
Ανέφεραν βέβαια ότι τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για επένδυση σε άλλες πιο ευέλικτες και προσοδοφόρες τοποθετήσεις.

Στο θέμα ότι έχει μεγάλο ορυκτό πλούτο και τον τρόπο αξιοποίησης του χρυσού αναφέρθηκα λεπτομερώς και είπα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τον αγοράσει, όπως θα έκανε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον κόσμο.

Στο τελευταίο σχόλιό σου, ότι "Το 90% των Ελληνων που μαζευουν οσο χρυσο μπορουν, το κανουν για λογους αυτοαμυνας απεναντι σε αυτο που φοβουνται οτι θα ερθει στο μελλον.
 Μια καβαντζα δηλαδη, μια ασφαλεια, γιατι ηδη εχουν φαει τρομερες ηττες και οσα ηξεραν στο παρελθον εχουν τωρα ανατραπει (σιγουρια ακινητων, σιγουρια μισθου, σιγουρια Ευρω, σιγουρια συνταξης κλπ)" συμφωνώ απολύτως.
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 289

per aspera ad astra


Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 20, 2016, 03:27:29 πμ »

Το βλέπεις εξαιρετικά διασταλτικά το θέμα!

Προφανώς και το κράτος μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Με την εξαιρετικά διασταλτική και αόριστη αυτή προσέγγιση, ότι "το κράτος κάνει ότι θέλει" μπορεί και τα τανκς να βγάλει στους δρόμους, και στα σπίτια των πολιτών να εισβάλλει και αναστολή του Συντάγματος να επιβάλλει και ότι άλλο βάλει ο νους σου.

Τα απθέματα χρυσού όμως δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε τέτοιες εξαιρετικά ακραίες και ανώμαλες καταστάσεις για να χρησιμοποιηθούν.
Συνήθως χρησιμοποιούνται ως έσχατο μέσο αναζήτησης/εξασφάλισης ρευστότητας, είτε όταν τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ξένο νόμισμα (συνήθως δολ. ΗΠΑ και Ευρώ) έχουν εξαντληθεί, είτε όταν το κράτος αδυνατεί, για διάφορους λόγους, να πραγματοποιήσει συναλλαγές με ξένο νόμισμα, παρά το γεγονός ότι διαθέτει σχετικά αποθέματα.

Για να αντιληφθείς καλύτερα τι εννοώ αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις πλέον πρόσφατες περιπτώσεις όπου κράτη έκαναν χρήση των αποθεμάτων τους σε χρυσό.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

1) Βενεζουέλα: Πραγματοποίησε συμφωνία με την JPMorgan εκχώρησης, υπό τη μορφή SWAPS, των αποθεμάτων της σε χρυσό, πολύ απλά διότι η οικονομική της κατάσταση είναι άθλια και έχει στερέψει από δολ. ΗΠΑ.

2) Ιράν: Πραγματοποίησε αγορά (ουσιαστικά ανταλλαγή) χρυσού μέσω Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με πετρέλαιο, τον οποίο χρυσό στη συνέχεια χρησιμοποίησε για αγορά άλλων αγαθών, διότι λόγω των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί απαγορευόταν να πραγματοποιεί συναλλαγές μέσω τραπεζών.

3) Βόρειος Κορέα: Χρησιμοποιεί συστηματικά χρυσό για αγορά αγαθών στην κανονική αλλά και στην μαύρη αγορά.

Αυτές είναι οι περιπτώσεις και οι τρόποι με τους οποίους γίνεται κυρίως η χρήση των αποθεμάτων χρυσού.

Αν ήταν τόσο απλό όσο λες, το όποιο κράτος να παραβιάζει δηλαδή Συμφωνίες και να κάνει..."γιουρούσι" στα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών και πολιτών, με άλλα λόγια αν δεν υπήρχε ασφάλεια δικαίου (μιλάω για τα πολιτισμένα κράτη) δεν θα χρειαζόμασταν ούτε νόμους, ούτε δικαστήρια, ούτε τίποτα.

Αυτό που λες για το τι έγινε το 1933 στις ΗΠΑ έχεις δίκιο.
Αφενός όμως το δολλάριο (και συνεπώς η νομισματική κυκλοφορία) δεν είναι πλέον συνδεδεμένο με το χρυσό (αυτό έπαψε οριστικά το 1971), οπότε οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πλέον το χρυσό ως μέσο "ελέγχου" της νομισματικής κυκλοφορίας, αφετέρου κάνε μία έρευνα στο Ίντερνετ να δεις το ποσοστό συμμόρφωσης των Αμερικανών με το νόμο αυτό.

Ένα σου λέω μόνο:
Αφού η απόφαση βγήκε το 1933 και διέτασσε όλους τους Αμερικανούς να παραδώσουν το χρυσό που διακρατούσαν, είτε σε νομίσματα, είτε σε ράβδους, έχεις αναρρωτηθεί πως γίνεται να έχει κατακλυστεί η αγορά και το Ίντερνετ με πωλήσεις αμερικανικών νομισμάτων 5, 10 και 20 δολλαρίων (Half Eagles, Eagles, Double Eagles, Indian Heads κ.λ.π.), των οποίων το έτος κοπής είναι πριν το 1933;
+10000
Καταγράφηκε
Εν-αντι
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1243


www.Τ Τ Ε .de


Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 20, 2016, 11:18:07 πμ »

πραγματικα πολιτισμενα κρατη.......................................................μαλιστα μαλιστα


μεταφραση:στην κορυφη της πυραμιδας του τωρινου οικονομικου συστηματος
ΥΓ..τον τραχανα αυτα τα πολιτισμενα κρατη τον απλωσαν πολυ τριγυρω μας και ηδη εχει αρχισει να οσμιζεται
Καταγράφηκε
ΙΒΑΝ
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 280


Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 20, 2016, 02:03:17 μμ »

+10000  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
nestor34
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1480


Είμαι ένας Αναρχικός συλλέκτης νομισμάτων!


Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 21, 2016, 06:57:01 μμ »

ξέρει κανείς πως στέλνουμε μήνυμα στον Τσίπρα; Θέλω να τον συμβουλέψω να πουλήσει όλον τον χρυσό της Ελλάδας και να αγοράσει φωτοβολταϊκά.
Καταγράφηκε
Nonos
Συντονιστής
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2754



Προφίλ WWW
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 21, 2016, 07:04:05 μμ »

ξέρει κανείς πως στέλνουμε μήνυμα στον Τσίπρα; Θέλω να τον συμβουλέψω να πουλήσει όλον τον χρυσό της Ελλάδας και να αγοράσει φωτοβολταϊκά.
toeuroapaiteithysies@oh_akoloythei_o_teris.com  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

Έχεις και Facebook?  Έλα μια βόλτα Χαμόγελο Χαμόγελο
miltos1819
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 684


silver and gold is only real money!


Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 23, 2016, 04:22:24 μμ »

βγαινει μια ειδηση στις τοσες χιλιαδες παραπλανητικες ειδησεις που λεει οτι ο καναδας δεν εχει μια ουγκια χρυσου και αναλυουμε βλακειες.Ξερει να μου πει καποιος αν στο θησαυροφυλακειο του καναδα υπαρχει χρυσος και ποσος?μπηκε μεσα καποιος και το ειδε?η ξερει καποιος ποσο χρυσο κατεχει η κινα,ρωσια,Αμερικη?υπαρχει περιπτωση ποτε να σου πουνε την αληθεια των αποθεματικων τους?και σου γραφουνε μια αοριστη βλακεια οτι επενδυουν αλλου.Που?στο χρηματιστηριο?στα ομολογα?στα ρολογια?στις ρουπιες?Ακομα και ο πιο αδαης στα οικονομικα καταλαβαινει οτι ερχεται ενα μεγαλο κραχ σε ολες αυτες τις φουσκες.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2] 3
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences