Douglas, οι τράπεζες και όχι οι τραπεζίτες, μπορεί να είναι 50.000 παγκοσμίως, οι ιδιοκτήτες τους όμως δεν είναι 50.000. Μήπως πιστεύεις και ότι η Εθνική και η ΤτΕ ανήκουν στο κράτος; Μήπως νομίζεις ότι η FED ελέγχεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ;
Φίλε Πρύτανη, δεν έχω λόγο να προσπαθώ να σε μεταπείσω για κάτι που είπες, και που φαίνεται ότι το πιστεύεις.
Δεν έχει καμία σχέση το "σε ποιον ανήκει η Εθνική" ή "σε ποιον ανήκει" κάθε μια από τις 25.000 τράπεζες που υπάρχουν στις ΗΠΑ, οι 750 της Ελβετίας, κλπ.
Αν θες να δεις σε ποιον ανήκουν, άνοιξε το μετοχολόγιο τους (της κάθε μιας) και δες το. Δεν είναι τίποτα μυστικό σ' αυτά. Κάθε μέτοχος της Εθνικής, είναι απολύτως καταγεγραμμένος. Με το ΑΦΜ του. Κι αν μέσα στους μετόχους είναι και το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, αυτό φαίνεται, καθώς και το ποσοστό μετοχών που αυτό κατέχει.
Τα λεφτά για τα οποία ξεκίνησες να συζητάς (τα "διεθνή") όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ των ιδιοκτητών (δηλαδή των μετόχων) των τραπεζών (όποιοι κι αν είναι αυτοί). Είναι
ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ τους.
Οι τραπεζίτες μαζεύουν αυτά τα λεφτά, και τα διαχειρίζονται όπως αυτοί κρίνουν ότι τους συμφέρει καλύτερα, και βέβαια πάντα εντός ορισμένων νομικών πλαισίων που τα καθορίζουν νόμοι (δηλαδή κυβερνήσεις, υπερεθνικοί σχηματισμοί όπως η ΕΕ, κλπ).
Αυτές τις έννοιες (και αρκετές άλλες που δεν κάθομαι τώρα να τις γράψω εδώ) πρέπει να τις ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου (γιατί μου δημιουργείς την εντύπωση ότι τα έχεις λίγο μπερδεμένα) και ΜΕΤΑ να αρχίσεις να ψάχνεις για.... συνομωσίες του διεθνούς κεφαλαίου.
Αλλά όπως σου είπα και αρχίζοντας, μπορείς να πιστεύεις σε ότι θέλεις.
Εμένα δε με πειράζει.