Είναι νόμιμο να έχω στην κατοχή μου αρχαία νομίσματα;
Προστατευόμενα από το νόμο θεωρούνταν, με τον προηγούμενο αρχαιολογικό νόμο, τα νομίσματα από το 1453 και πίσω, εφόσον πρόκειται για μεμονωμένα κομμάτια και από το 1830 και πίσω, για θησαυρούς νομισμάτων. Στην συνέχεια όμως, σύμφωνα με τον νέο αρχαιολογικό νόμο 3028/2002 (ΦΕΚ 153/28.6.2002) που ψηφίστηκε, προστατευόμενα από το νόμο είναι τα μεμονωμένα νομίσματα που χρονολογούνται από το 1830 και πίσω. Το ίδιο ισχύει και για τους θησαυρούς νομισμάτων, όπως διαβάσατε και πιο πάνω, προστατευόμενοι από τον νόμο θεωρούνται οι θησαυροί που χρονολογούνται από το 1830 και πίσω.
αυτο το πραγμα οτι με το νεο αρχαιολογικο νομο τα νομισματα απο το 1830 και πισω υπαγονται στο νομο περι αρχαιοτητων που το βρηκες??? πως το συμπερανες? διαβασες το νομο? μπορεις να μας ανεβασει το σημειο του νομου που το αναφερει?
πεφτεται ολοι σε ενα μεγαλο λαθος! αντι να διαβασετε μονοι σας ακουτε τι λεει ο καθε αρχαιολογος ο οποιος και αυτος με τη σειρα του βαριεται να διαβασει και λεει οτι εχει ακουσει απο τον προισταμενο του!
για να το λυσουμε το θεμα και να μην παραπληροφορουμε τον κοσμο, τιποτα δεν αλλαξε στα μετα το 1453 αντικειμενα με το νεο αρχαιολογικο νομο του 2002 εκτος και υπαρχει καμια εγκυκλιος η προεδρικο διαταγμα που μου διαφευγει! σιγα μην υπαρχει! ολα τα αντικειμενα απο 1453 και πισω υπαγονται στις διαταξει του αρχαιολογικου νομου και για τα μετα το 1453 υπαγονται οι εικονες, τα εκλησιαστικα βιβλια και σκευη και τα ευρηματα νομισματα, κοσμηματα κτλ! ακομα και ενα νομισμα να ειναι (μετα το 1453) αν αποδειχτει οτι το εβλαλες απο το χωμα με ανιχνευτη μεταλων κτλ εμπειπτει! σε πανε μεσα!!!