παίδες το θέμα είναι ο χρυσός σαν επένδυση όχι σαν eksasfalish.px ένας φίλος έγραψε ότι πούλησε κάτι λίρες πέρσι και θα πάρει τώρα που έπεσαν και καλά θα κάνει.απλά ο άλλος που τις πήρε δεν έχει ήδη χασούρα?δεν ξέρω αν θα είναι τα χαμηλά του χρυσού ποια και ποτε απλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι συνήθως κάνει γύρω στα 20+ χρονια να γυρίσει.τwρα με το παρα του ο καθένας....το μάστορα του.
έχουμε τόσα γύρω μας θέματα αν είναι να πλακωθούμε και για το χρυσό.....μάλλον το χρώμα του θα φταίει
γι αυτο λεμε οτι πρεπει να κοιταμε την αγοραστικη δυναμη του χρυσου και οχι την ονομαστικη του αξια σε δολλαρια.
παραδειγμα... οταν ο χρυσος εγραφε 1800 η ουγγια, το πετρελαιο τυπου μπρεντ ειχε 125+ το βαρελι.
τωρα που ο χρυσος ειναι 1400, το μπρεντ γραφει κατω απο 100.
θεωρητικα αυτος που ειχε αγορασει λιρες οταν η τιμη εγραφε 1800, εχει καποια ζημια.
πρακτικα ομως δεν εχει χασει.
και χρησιμοποιουμε το πετρελαιο σαν μετρο συγκρισης, γι αυτους που ισχυριζονται οτι ο χρυσος δεν εχει καμια σοβαρη χρηση για να θεωρειται σπουδαιος... το πετρελαιο ομως εχει??? για σκεψου λιγο τη ζωη στα ξαφνικα χωρις πετρελαιο...
θα πει ομως καποιος, αυτος που πουλησε 1800 και ξαναγορασε ιδια ποσοτητα στα 1400 μετα απο 6-8 μηνες, εχει βαλει στην τσεπη του 400 ντολλαρς!!! ναι, εννοειται! αλλα αυτος ειναι το γερακι των αγορων, που ζει και κονομαει απο τα πανω κατω των τιμων. δεν ειμαι εγω, ουτε εσυ αυτος.
οποιος εχει την εντυπωση οτι μπορει να παιξει σε τετοιο επιπεδο, ειναι σε αλλη πραγματικοτητα.
το μονο σιγουρο σημερα ειναι, οτι οσο κοβει χρημα η ΦΕΝΤ, τοσο πιο προτιμητεος θα γινεται ο χρυσος για πολλους.
οταν κυκλοφορουν 600 δις δολαρια σε χαρτι και μεσα σε 3 χρονια η ΦΕΝΤ τα κανει 2 τρις για να σωσει τις τραπεζες, ε τοτε γιατι να μην παει ο χρυσος απο 600 η ουγγια στα 1800? ? ?