Αν και ζοχαδιασμενος απο την ηττα της εθνικης, λεω να πω δυο λογια ακομα πριν πιασετε τους ελ.
Κατι γενικο. Λετε και συμφωνειτε οι περισσοτεροι οτι η τιμη του χρυσου χειραγωγειται. Αντε να το δεχθω. Οπως θα δεχθω οτι ολες οι αγορες σε οποιοδηποτε πραγμα ειναι χειραγωγουμενες, δηλαδη δεν κινουνται ελευθερα αναλογα με την προσφορα και τη ζητηση. Δεν μου λετε τωρα. Απο που συμπαιρενετε οτι η αγορα χειραγωγειται για να μενει χαμηλα η τιμη? Επειδη λενε τετοιες βλακειες κατι τυποι που βγαινουν στην τηλεοραση? Εγω σας λεω οτι χειραγωγειται για να παει πανω. Τα ιδια και στο ασημι.
Και λες φιλε ANTONIO1967 οτι δεν χαλιναγωγειται σε φυσικη μορφη. Καλα. Θα τον πηδηξουν στη φορολογια και αμα γουσταρουν θα ριξουν και μια απαγορευση και ανθρακες ο θησαυρος.
Λες εσυ pepos οτι ο χρυσος σε προστατευει απο τον πληθωρισμο. Παπαρια μαντολες. Αντε δες πχ που πηγαινε η τιμη τη δεκαετια 80 και μετα τα ξαναλεμε. Καθονται και συγκρινουν τιμη χρυσου πριν 40,50, 100 χρονια σε σχεση με το δολαριο και αλλα νομισματα και ξεχνουν οτι εκει παιρνεις και τοκους και σας βγαινει ενα τρελο νουμερο στο τελος και μετα ολοι λετε να η χειραγωγηση. Και συνεχιζουν ακαθεκτοι και πανε και συγκρινουν στοιχεια πριν απο 200 και 300 χρονια οταν το χρημα ηταν χρυσα και ασημενια νομισματα. Πανε και συγκρινουν οικονομιες οταν ισχυε η μετατρεψιμοτητα χαρτιου και χρυσου και ποσες αλλες βλακειες που δεν εχω ορεξη να γραφω.
Και καθεστε και πιστευετε οι περισσοτεροι οτι αν ερθει καταρρευση στη χωρα, θα σας σωσουν οι λιρες. Πιο χρησιμα θα αποδειχθουν 10 μπουκαλες ουισκι, ρυζι, καφες, ζαχαρι, μακαρονια, λαδι παρε 100 λιρες. Για δειτε τι εγινε στις χωρες που κατερρευσαν τα τελευταια χρονια. Τι ηταν το πιο χρησιμο και τι χρησιμοποιηθηκε ως χρημα.
Φιλε ANTONIO1967, δεν ξερω που θα ειναι ο χρυσος ουτε σε 2, ουτε σε 5, ουτε σε 10 χρονια. Μπορει να παει και 10000, μπορει και 100. Το οτι ανεβαινει για δεκα και βαλε συνεχομενα χρονια μας λεει κατι ομως. Το οτι δεν ειναι ακινητα που ανεβαινουν πιο αργα μας λεει επισης κατι. Το οτι οι περισσοτεροι χαμπαρι δεν πηραν οτι θα ανεβει, αλλα τωρα κοπτονται οτι θα ανεβει και αλλο, μας λεει ακομα κατι. Το οτι οι ιδιοι αυτοι εχουν αποδειχθει λιρα 100
στην εξαερωση των επενδυσεων τους, μας φωναζει πλεον.
Συμφωνω.
Σε περιοδο πτωχευθεισας χωρας σε σωζει εαν ξερεις να κυνηγας,να ψαρευεις και να κλεβεις.(αγροκτηματα,στανες,μαντρια,ιχθυοτροφεια)
Αυτο με το μαζευω λιρες να σωθω ειναι πολυ κιτς και μπαναλ.
Δεν ειστε συλλεκτες παρα κοροιδα.
Καλα κανετε γιατι με κανετε και γελαω.
Σωτηρη,ενα πενηνταρακι 21 κανει 3500 χιλ και σκαει ενα το χρονο με δυο χρονια,δεκα λιρες κανουν τα ιδια λεφτα και βρισκεις ανα ενα δευτερολεπτο οσες θες.
Μαζευτε οτι θελετε ομως ενα εχω καταλαβει,προσπαθητε να αγορασετε φτηνα αν ειναι δυνατον να ριξετε το αλλον λιρες,ομως να ξερετε οτι σε θεση ισχυος ειναι αυτος που σας δινει αυτα που νομιζετε οτι εσεις παιρνετε φθηνα.
Παραδειγματα δεν μπορω να πω,ομως εχω πουτσωσει αρκετους μαγκες προ 8ετιας που μου ηρθαν να ψωνισουν τα δευτερα μου με καταλογους Κραους του 1996.
Ειστε για κλαματα.