Να πω και εγώ την άποψη μου σχετικά με όσα διάβασα πιο πάνω!
Η συλλογή χρυσών νομισμάτων δεν νομίζω ότι απευθύνεται μόνο σε ευκατάστατους συλλέκτες...
Το 90 % νομίζω είναι ενα πολύ μεγάλο νούμερο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πως το εξηγώ αυτό? Χτύπα ξυλό , κάποιος που του βγάζει ένα μισθό 600-800 ευρώ και αγοράζει λίγο λίγο την συλλογή του και ξαφνικά μένει χωρίς δουλειά...αναγκαστικά μέχρι να βρει δουλειά πρέπει να πουλάει!Έχει στην κατοχή του πεντόλιρο 1887 ΜΣ 63....3000 ευρώ περίπου αξία! Πρέπει οπωσδήποτε να πουλήσει, πόσο θα το δώσει πιστεύετε??Όταν ανοίγεσαι σε ακριβά νομίσματα τότε μπορείς να φας και το κεφάλι σου σε μια δύσκολη στιγμή.
Καλώς η κακώς μόνο όταν έχεις το πάνω χέρι οικονομικά τότε καθορίζεις και τις τιμές που θες.
Συμφωνώ επίσης ότι τα συλλεκτικά νομίσματα δεν χάνουν την αξία τους αρκεί να είναι συλλεκτικά και να μην πλανόμαστε ότι το νόμισμα μας φυσάει επειδή έχει μεγάλο premium! Μην ανοιγεστε πολύ σε νομίσματα που έχουν μεγάλο population και θεωρούνται συλλεκτικά γιατί μπορεί να φάτε το κεφάλι σας! Οι τιμές σε ορισμένα νομίσματα δεν εξηγούνται!Μην αγοράζετε νομίσματα με σκοπό κάποια στιγμή να τα πουλήσετε !Αγοράστε τα γιατί τα γουστάρετε!
Είμαι ένα χρόνο δυνατά στην συλλογή νομισμάτων, έχω πολλά να μάθω ακόμα και στα λίγα που ξέρω είναι αυτά που προανέφερα...