GKCollect
|
|
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 27, 2015, 11:08:00 πμ » |
|
Καλημέρα φίλε μου και χρόνια πολλά.
Και 'γω ακριβώς αυτή τη διαδικασία ακολούθησα, όταν προσπάθησα να πιστοποιήσω την ύπαρξη αυτής της ποικιλίας. Η οποία αναφέρεται στον Krausse ως KM#109.2. Αυτό που μου κίνησε την περιέργεια είναι ότι έχει τιμές πώλησης και σε χαμηλότερες καταστάσεις.
Σε κυκλοφορημένο έτυχε να δω ένα-δύο με την υποτιθέμενη έλλειψη, σε ακυκλοφόρητο δεν μου έχει τύχει ΠΟΤΕ να το δω. Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποια ακυκλοφόρητα, όπου το 'Ι' αχνοφαίνονταν τόσο πολύ, που αν το νόμισμα ήταν κυκλοφορημένο, πιθανότατα, αν όχι σίγουρα, δε θα φαινόταν καθόλου το 'Ι'.
Όσο για τη φωτό στον κατάλογο, έτσι μου την έχουν στείλει, από δημοπρασία, και δεν αποκλείεται να είναι και 'πειραγμένη'. Προσωπικά, όπως είπα και πιο πάνω, δεν έτυχε να βρω ΠΟΤΕ κάποιο να φωτογραφίσω.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, έχουμε 'αλλαγή' στον περίγυρο (rim) και σε κάποιες περιπτώσεις, εξ αιτίας αυτού, δεν χτυπήθηκε καλά το 'Ι'. Οπότε η ποικιλία δεν έχει σχέση με το 'Ι' και θα έπρεπε να ονομάζεται 'Φαρδύς Περίγυρος' (Wide Rim). Επειδή αυτό είναι προς μελέτη και διασταύρωση, προς το παρόν παραμένει ο κατάλογος στην 'πεπατημένη'. Εν καιρώ και ανάλογα τα αποτελέσματα, θα γίνουν και οι αλλαγές.
|