Άν έδωσες ένα πάνω από ένα 10άρικο για αυτό το νόμισμα το πήρες ακριβά.
Το πήρα 0,5€.Ηταν "κρυμμένο" σε ένα πανέρι παζαριού.
Ετσι,απαντήθηκε και το ερώτημα μου σε παλαιότερο θέμα που είχα ανεβάσει περί"άψαχτων lot".
Φυσικά,δεν ανακάλυψα θησαυρό.
Απλά βρήκα ένα "τίμιο"νόμισμα σε χαμηλή τιμή,με bonus τη χαρά του" ψαχουλεύειν".
ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι..........0,5 ευρω κανει μια τσιχλα........ικανοποιησες το μικροβιο του συλλεκτη(το ψαχουλεμα)και εβαλες στη συλλογη σου ενα νομισμα της κρητικης πολιτειας...........για να γινει ομως αυτο τι εκανες?εψαξες και εκει ειναι ολη η χαρα ...........μιλαγα πριν καποιες μερες με ενα φιλο και ηρθε η συζητηση για καποια νομισματα που μου εδειξε(ανταλλαγη αποψεων)και καποια αλλα που κυκλοφορουσαν προς πωληση και στο ebay και εδω......εφτασε η ωρα να πουμε για καποιο νομισμα του ειπα την αποψη μου και γυρισε και μου ειπε"αφου η αποψη σου ειναι καλη για το νομισμα γιατι δεν το πηρες"του απαντησα οτι πρεπει να ψαξεις να βρεις το νομισμα εκεινο που ικανοποιει ολα σου τα κριτηρια και οχι μονο ενα και να ηταν σιγουρος οτι αν το συγκεκριμενο νομισμα(αλλα και γενικα ολα τα νομισματα)ικανοποιουσε τα κριτηρια μου δεν θα προλαβαινε κανεις να το παρει
+1 Συν οτι υπαρχει περιπτωση(αν το ζυγισεις)να ειναι και κοπια,που και μισο ευρω ειναι πολλα.
Η πλαστότητα μόνο απο το βάρος φαίνεται;Δεν έχω ζυγαριά ακριβείας.Το βγάζω 3 gr αλλά έχει ακρίβεια 1 gr.Το γνήσιο είναι 2,5 οπότε πιστεύω οτι είναι γνήσιο.
Η εικόνα του νομίσματος παραπέμπει σε πλαστό;
Απο που θα το ξεχωρίσω;
Στο χέρι πάντως,γνώστης δεν μου έκανε κουβέντα για πλαστό.Το περιέγραψε ως "μια χαρά νομισματάκι,οριακό XF.Απο τα 100 που θα βρείς,ανήκει στα 20 καλά".
Δεν με ενδιαφέρει να το ωραιοποιήσω,εδώ μέσα δεν γίνεται άλλωστε γιατί είστε όλοι γνώστες.
Ούτε να το πουλήσω φυσικά.
Απλά,η κατάσταση του με ενδιέφερε προς απόκτηση κρίσης και γνώσης.Αν τα δίδακτρα είναι 50 λεπτά,με χαρά τα πλήρωσα.
Τέλος,ευχαριστώ τον ellinas γιατί είπε όσα σκεφτόμουν και δεν ήθελα να πώ.
Δεν έχω τη δυνατότητα να αποκτώ ακριβά πιστοποιημένα νομίσματα και η αναζήτηση σε κάποια παζάρια είναι για μένα η βόλτα μου,το καφενείο(που δεν έχω πατήσει ποτέ),το γήπεδο κλπ.
Δεν περιμένω να βρώ ένα MS65 εκεί,αρκούμαι σε ότι καλύτερο πέσει στα χέρια μου.
Ισως να είμαι ένας"φτωχομ###€$ συλλέκτης"όπως αναφέρει κάποιο μέλος του Στεκιού,αλλά με ευχαριστεί η παρουσία μου στο forum,γνωρίζοντας έστω πως δεν μπορώ να προσφέρω κάτι στο συλλεκτισμό.