Βρε Νίκο, εκείνη την εποχή (του Μεταξά) όλο κάτι τέτοια σκάρωναν. Στόχος της φασιστικής ιδολογίας ήταν η "αναίρεση" της Πάλης των Τάξεων με τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργατών. Στη λογική ότι "αν ο εργάτης αισθάνεται ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας και όχι κατώτερος από τις άλλες τάξεις, η Πάλη των Τάξεων χάνει το νόημά της".
Έφτιαχναν εστιατόρια στα εργοστάσια, ώστε να μην τρώνε οι εργάτες "πάνω στα μηχανήματα", τουαλέτες και ντουζιέρες, ώστε να αισθάνονται "άνθρωποι" και να επιστρέφουν στα σπίτια τους "καθαροί και κύριοι" κλπ. Και φυσικά, οργάνωναν εκδηλώσεις "των εργατών", ώστε να αισθάνονται μέλη μιας "κυριλέ" τάξης.
Ο Μεταξάς κυκλοφορούσε και ως "πρώτος εργάτης" της Ελλάδας. Δες εδώ, ιδιαίτερα το πλακάτ της φωτογραφίας (αλλά και τα υπόλοιπα).
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-iwannhs-metajas-kai-h-ergatikh-prwtomagiaΕίναι επίσης γεγονός ότι οι ναζιστές έκαναν σημαντικές προόδους στο θέμα της κοινωνικής υγιεινής και της υγεινής της εργασίας. Ο φασισμός/ναζισμός (θέλει να) είναι κόμμα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων, όπως και ο κομ#####σμός. Πέφτουμε συχνά στο λάθος ότι η "δεξιά" απευθύνεται στην (μεγαλο)αστική τάξη. Το φιλελεύθερο κέντρο απευθύνεται στους αστούς (αλλά στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ αστική τάξη και επομένως ούτε φιλελεύθερο κέντρο).