Αυτό που θα πρέπει να περιοριστεί, με ευθύνη των υπευθύνων, είναι τα "μπινελίκια". Για κάποιους τα φόρα γίνονται χώροι ψυχοθεραπείας. Επειδή ζορίζονται από τις συνθήκες (όπως όλοι μας) και δεν μπορούν να ρίξουν τις "χριστοπαναγίες" τους στα σπίτια τους, γιατι έχουν μικρά παιδιά κλπ, βρίσκουν λύση τα φόρα.
Αν μου επιτρέπει ο Χρήστος, που ξεκίνησε το θέμα, άλλο πράγμα είναι να γίνεται το στέκι βαρετό και άλλο πράγμα να γίνεται οχετός.
Επίσης, μαζί με τον Πάγκαλο, δεν θα έπρεπε να είναι στη μπουζού και όσοι τα φάγανε μαζί του; Ο orop, ο coll και κάποιοι ακόμα από εδώ μέσα που θα τους αναφέρω αν προκληθώ.
Προσπαθώ λοιπόν με αυτή τη μικρή παρέμβαση σε αυτό το θέμα να είμαι πολύ χαλαρός στις αντιδράσεις μου για αυτόν τον οχετό που δέχθηκα από κάποιον που δεν με ξέρει ούτε κατ'ελάχιστο και να χρειαστεί να δώσω εξηγήσεις στα παιδιά μου που διαβάζουν αυτό το φόρουμ, είναι μικρές συλλέκτριες, το διαβάζουν με σκοπό να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον συλλεκτισμό.
Συγγνώμη, αλλά τώρα το είδα. Εσύ είσαι από τους "προεξάρχοντες" που το έκαναν οχετό και τώρα ζητάς και τα ρέστα; Εκτός ότι μας έπηξες στην προπαγάνδα,
προδότη με ανέβαζες, προδότη με κατέβαζες και τώρα που αποφάσισα να σου μιλήσω στη γλώσσα σου διαμαρτύρεσαι κι από πάνω;
Έλεος!
Είσαι
ψεύτης!Η συμπεριφορά σου είναι
χυδαία και
προσβλητική, ως εκ τούτου αυτή είναι η
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που ασχολούμαι μαζί σου!
Η όλη μας "στιχομυθία" στο θέμα,
πουθενά δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός "προδότης".
Μπορείς να διαφωνείς με την ευρωπαίκή προοπτική της χώρας, αλλά δεν μπορείς να τρομακρατείς τον κόσμο ότι "θα πεινάσει", "θα σκύψει", "θα παρακαλάει" κλπ...
Τέτοια Ευρώπη (και με συγχωρείς για την έκφραση)
να την χέσω!
Δηλαδή, θα πρέπει να πεινάμε και να μην έχουμε φάρμακα όταν αρρωστήσουμε,
Ξέχασες τουν κομήτες, τις ακρίδες, τον σεισμό και τον καταποντισμό,
τα κωλόχαρτα...
Ναι να την χέσω πατόκορφα αυτήν την Ευρώπη, δεν μου κάνει! Θέλω την Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια, αυτά αυτή η Ευρώπη μου τα στερεί, δεν ενδιαφέρθηκε σε καμία περίπτωση για την φτωχοποίηση του λαού, για τους εκατομμύρια ανέργους και για τους χιλιάδες νεκρούς στην χώρα μου!
Την χέζω πατόκορφα!Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τσακωνεστε?Αυτοι που θα ψηφιζουν όχι θα ψηφισουν όχι και οι αλλοι ναι.
Υπάρχουν κάποιοι που θα ψηφίσουν ναι στα νέα μέτρα?
Έλα Χριστέ και Παναγία!!
Ναι, γιατί τα νέα μέτρα είναι καλύτερα (= ελαφρύτερα) από τα νεότερα νέα μέτρα, αυτά που θα ακολουθήσουν δηλαδή. Απλό δεν είναι; :-)))))))))
Απλό είναι! Αυτό λέω! Όποιος θέλει την πρόταση των δανειστών ψηφίζει ναι, αυτός που δεν την θέλει ψηφίζει όχι! Απλούστατο!
Η πρόταση των δανειστών
Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση
· Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
· Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
· Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)
· Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
· Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
· Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
· Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό
· Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
· Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
· Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%
· Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
· Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί
· Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις
· Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
· Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
· Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).
· Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
· Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
· Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
· Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.
· Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014
Απλά!
Εδώ... έχεις κάποιο δίκιο... Οι άλλοι χρειάστηκαν 40 χρόνια για να χρεοκοπήσουν τη χώρα, ενώ ο Τσίπρας θα μπορούσε να το κανει σε έξι μήνες. Αυτό πρόλαβε και μας το απόδειξε.
Αυτό το είδες εσύ! Εγώ είδα άλλα... και τα χάρηκα! Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας
Επιπλέον, για να έχουμε "ειδοποιό διαφορά" μεταξύ μας, ένας από τους δυο μας είναι "είδος" και ο άλλος "γένος". Μου το εξηγείς και αυτό, αν δεν βαριέσαι; :kisses:
Βαριέμαι πολύ, πολύ όμως... Ότι κατάλαβες, κατάλαβες ή ότι δεν κατάλαβες, δεν κατάλαβες
Άσε, θα το εξηγήσω εγώ. :-)
...είναι ότι λέει μπαρούφες.
Απλό δεν είναι; :-))))))))
Απλούστερο, ότι τις μπαρούφες τις λες εσύ, επειδή είτε δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ,είτε δεν θες να αποδεχθείς ποιά είναι η ειδοποιός μας διαφορά... αει εμ μπόρντ
Πες μας, ρε φίλε, ποιος από τους δυο μας είναι το είδος και ποιος είναι το γένος, για να καταλάβω την ειδοποιό διαφορά μας!
Κρίμα και σε είχα ότι μπορεί και να "πιάνεις πουλιά στον αέρα"! Κρίμα γιατί νόμισα, αρχικά, πως η κουβέντα μαζί σου θα είχε, πως να το γράψω, μια κάποια "κρεμ ντε λα κρεμ"...
Άντε γειά, (κρεμ μπρουλέ να φτιάξω αύριο, μην ξεχάσω)
Νομίζεις! ;-)
Ο γραπτός σου λόγος το αποδεικνύει περίτρανα! Οι δοσίλογοι συνεργάτες των γερμανών είχαν δίκιο, είναι η άποψή σου?
Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις τη μεταφορά του προφορικού λόγου σε κείμενο.
Μπορεί...
Απάντηση δεν έδωσες, όμως
Tamam, canim. :-)
Carsamba Pazar.
Anliyor musun?
Αυτά τα γράφαμε στο νηπιαγωγείο όταν έπεφτε το φατούρο σύννεφο...
Απάντηση πάλι δεν έδωσες sac...
Τόσο μπερδεμένος είσαι...
Για τους υπόλοιπους: Carsamba Pazar είναι μια έκφραση που την έχω ακούσει από Καβαλιώτη. Είναι πολύ "προχωρημένα" Τούρκικα και... το google δεν πρόκειται να τη μεταφράσει... :-)
Προφανέστατα για να αποφύγεις να απαντήσεις ξεκάθαρα στην ερώτηση, το γύρισες στα "χασαποτούρκικα"...
Καλή η προσπάθεια, με έκανες πάλι και γέλασα...
Άντε γεια!
Μα δεν αντιστέκεται κανένας σε Γερμανούς κατακτητές, εσύ νομίζεις ότι αντιστέκεσαι σε Γερμανούς (ή άλλους) κατακτητές. Τσαρσαμπά Παζάρ τα έχεις κάνει...
Εκτός αν εννοείς τον παραδοσιακό κρητικό χαιρετισμό, όπως τον αναφέρει ο Καζατζάκης:
_ Κουτελοβαρίσκω σας!
_ Αντιστέκομαί σας!
Run, Sac, Run!
Είχαν δίκιο οι δοσίλογοι- συνεργάτες των γερμανών για τα όσα έλεγαν, sac?
Μπορούμε να το θέσουμε και αλλιώς το θέμα: Ο Σάντσο Πάντσα ήταν δοσίλογος;
Να το θέσουμε όπως θες το θέμα, αλλά απάντησε πρώτα στο ερώτημα που σου τέθηκε...
Γιατί, Πανελλήνιες δίνουμε;
Έτσι αισθάνεσαι?
Άστο τότε, γύρνα το πάλι στα 'χασαποτούρκικα'...
Μαναβορουμάνικα και μπακαλορώσικα επιτρέπονται;
Αν το επιτρέπουν οι θεσμοί!
Πες μας, όμως, και ποιος θα εφαρμόσει τις θεωρίες τους, γιατί εδώ είναι το "μανίκι". :-)
(Το ανέκδοτο με τον Σημίτη, το National Geographic και το Playboy το θυμάστε, φαντάζομαι.)
Τα σαφή, τα μετατρέπεις σε έκθεση ιδεών (δικών σου)... Κάλμα!
(Με τον γρύλο το ξέρεις?
)
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!
Θα σηκωθούν από τους τάφους τους οι άνθρωποι να
με πλακώσουνε...
φιξντ
Όλους θα μας πλακώσουνε. Kι εμάς που σας αφήνουμε να τους ξεφτιλίζετε.
Πάρε τηλέφωνο στην Κομαντατούρ...
Αυτή την κομαντατούρ;
Αυτή +49 (0)180 272 00 00
Αυτή την κομαντατούρ;
Αυτή +49 (0)180 272 00 00
:-)))
Πράγματι, αυτοί θα σε βοηθήσουν με το πρόβλημά σου.
Μπααα, αυτοί γουστάρουν δοσίλογους και οσφυοκάμπτες...
Ομολογώ ότι ο παραλογισμός σου με ξεπερνάει...
Αν μου ζητήσει τον λόγο ο Κάλβος, θα του πω "άντε βγάλε εσύ συμπέρασμα μ' αυτόν..."
Στο είπα και νωρίτερα, είσαι πολύ μπερδεμένος, οπότε "δεν σε παίρνει" να γράφεις εσύ για παραλογισμούς...
Τον Καραϊσκάκη πιάσε τώρα...
Εσύ είσαι ευτυχισμένος στον κόσμο που δημιούργησες. Ο αυτισμός και η παράνοια δεν είναι στην ειδικότητά μου.
Πολύ! Σε ευχαριστώ για ότι υπονοείς, επιβεβαιώνεις ότι ο δρόμος που ακολουθώ είναι ο σωστός...
Καληνύχτα!
Κατά τα άλλα, άραξε στα κυβικά σου. :-)
Πολύ ποιητικός ο τρόπος της γραφής σου...