Σχετικά με αυτό που παρέθεσες
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500013557
Κι εγώ έβλεπα που πάει το πράγμα και πίστευα ότι έχει ήδη τυπωμένη τη νέα δραχμή.
Κάπου το έχω γράψει , εδώ στο στέκι.
... ...Η έλλειψη σε μέσο συναλλαγής , σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Γιαυτό , αν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του (ο πρωθυπουργός) , να μας πάει σε δραχμή , το καλό που του θέλω , να έχει έτοιμο κομμένο χαρτονόμισμα για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το κράτος και το εμπόριο.
Ξεγελάστηκα και εγώ όμως.
Μπερδεγουει ειναι το θεμα, ειναι αλλο το να φτιαχνεις μια μελετη με τις δυνατοτητες που εχεις εαν πας σε ρηξη, αλλο να ετοιμαζεις στοιχειωδεις αμυνες σε περιπτωση που αναγκαστεις να πας σε ρηξη, αλλο το να εκπονησεις και να εκτελεσεις οργανωμενο σχεδιο ρηξης, κατι που προυποθετει, εκτος απο μεγαλα συναλλαγματικα αποθεματα, αποθεματα σε καυσιμα, τροφιμα, απαραιτητα ειδη, μυστικη τεχνικη προετοιμασια για κοπη νεου νομισματος κλπ.
Νομιζω οτι το τελευταιο σεναριο ουτε κατα διανοια δεν μπορουσε να πραγματοποιηθει χωρις να "ξεφυγει" κατι και να γινει κακος χαμος.
Δεν νομιζω οτι πιστευει κανενας, στα σοβαρα, οτι υπηρξε οργανωμενο σχεδιο εκ μερους του Τσιπρα η(και)του Βαρουφακη για επιστροφη σε εθνικο νομισμα και στραβωσε την τελευταια στιγμη και δεν πραγματοποιηθηκε.
Πιστευω οτι η (λανθασμενη) πεποιθηση τους ηταν οτι οι ΕΕ θα αναγκαστουν να κανουν πισω την τελευταια στιγμη, οποτε οι οποιες "σκεψεις" για εναλλακτικες εμειναν στον θεωρητικο τομεα μονο.
Προσωπικα δεν τους καταλογιζω προθεση , τους καταλογιζω
λαθος εκτιμηση, αλλα αυτο δεν ειναι
καθολου "ελαφρυ" οταν παιζεται η μοιρα μιας χωρας.
Θελω να βαλω ομως μια λιγο "υπουλη" υποθηκη για να υπαρχει και να βρισκεται γραμμενη.
Δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι η τωρινη " προσφορα Σοιμπλε" δεν θα αποδειχτει καποτε καλυτερη απο μια παρομοια μελλοντικη.
Ευχομαι φυσικα να μην γινει ετσι.