Τα αυτιά μου έγιναν ρανταρ, σαν του Σαϊνη ένα πράμα τριαντα χρόνια να ακούω τις ίδιες κρατικές φιλντισένιες πίπες...
Βεβαίως ο sac εχει δίκιο οτι είναι αναμασημένες ειδήσεις, και επειδή δεν έχουν τι να πουλήσουν τα ΜΜΕ, ξαναξερνανε τα ίδια με γαρνιτούρα πανικού...ενδεχομένως και να μην γίνει τίποτε απ' όλα αυτά, όπως ποτέ δεν λειτούργησε σωστα το κρατος αυτο
Σε κάθε περίπτωση, έχει μαλλιάσει η γλώσα μου, ράστα τα κάνω, χαίτη εβγαλε σαν τον Steve Harris να λέω και να ξαναματαλέω:
Δεν θέλουν να πιάσουν τον μεγάλο πλούτο...Ποτέ δεν θέλησαν...Αμα δεν κάνουν
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, να δούμε ποιοι εβγαλαν λεφτά σε εξωτερικά και ποιοι ακόμη και εδώ έχουν ή έστω είχαν μέχρι πρότινος λεφτα εδώ, και πως τα δικαιολογούν , να δούμε ποιοί πο#$!ηδες έβγαζαν λεφτά ακόμη και εν μέσω κρίσης, και ποιά καθάρματα πριν από την κρίση χρέωσαν την χώρα με δισεκατομύρια...τον μεγάλο πλούτο δεν θα τον πιάσουν...
Πάλι τους μικρούς θα φορολογουν για τα χρέη των μεγάλων, και όσοι τα δηλώσουν θα τους έρθει ένα χαράτσι ακρως τρελο και απόρρητο...Πάλι τα μικρα ψαράκια θέλλουν να πιάσουν, γιαυτ'ο ρίχνουν παραγάδι, όπως και με τ ακίνητα παλιά...δηλώστε τους τυχόν αυθαίρετους χώρους, έλεγαν παλιά, και θα πάρετε συγχωροχάρτι...και πήγαν και φορολογησαν μέχρι και μπετονενιες ψησταριές σε αυλές...δεν απαυτωνόμαστε λέω γω...μια ζω'η τις ίδιες μ@λ@κίες...καθίστε κ'υριοι τ'ωρα πάλι στο δίλημμα
"τα δηλώνω και με περιμένει το κρατος-τερας στην γωνία να με φορολογήσει κι αμα δεν έχω να τα κατασχει, ή δεν τα δηλώνω και με περιμένει το κρατος-τερας να μου βάλει πρόστιμο και αμα δεν έχω να πληρώσω να τα κατάσχει..." .
Δεν ξέρω τι πρέπει ούτε κρίνω τελικά τι είναι "σωστό" ούτε προτρέπω κανέναν τι να κάνει, να δηλώσει ή όχι ο,τι έχει, αλλά σίγουρα όποιος τα δηλώσει θα φροντίσει το κράτος-δεινοσαυρος να τον παρει ο διάλος φορολογικά....
Κατά τα άλλα το NAMΜOS πως διαλο το λένε στην Μυκονο, χρωσταγε -και καλα- πέντε εκατομύρια, πλέρωσε δυό, και καθαρισε...χαααχαχα...το NAMMOS βγάζει πέντε εκατομύρια τον μήνα...όχι τον χρόνο...ΧΑΑΑΧΑΑΑΑ...έλεγχο στις κινήσεις τραπεζικ΄ν λογαριασμών των ιδιοκτητών έκαναν ποτέ???
Με το λαθρεμπόριο πετρελαίου τα τελευταία πενήντα χρόνια ασχολήθηκε κανείς???
Μην μου πειτε οτι ξεφευγω εκτός θέματος, όλα αλυσίδα είναι... Δεν παίρνουν φόρους από εκεί που πρέπει, δεν ασχολούνται με τον μεγάλο πλούτο, και για να αναπληρώσουν την χασούρα στίβουν πάντοτε τον μέσο φορολογούμενο...
Πλήρωνε λοιπόν τώρα μικρέ συλλεκτάκο με τις λίρίτσες σου, σαν καλό υποζύγιο του κράτους, μόνιμο γαιδουράκι στον μύλο του κράτους, φορο το κερατο το τράγιο τώρα, επειδή πρέπει να βρει λεφτα το κράτος και τα βρίσκει ευκολα από μισθωτούς-συνταξιούχους και μικροϊδιοκτήτες ακινήτων
και πλέον και κινητών (λίρες, νομίσματα, κλπ) περιουσιακών στοιχείων, από το πρώτο ευρώ, χωρίς καμμία διάκριση...
Η νομίζεις οτι θα συγκινηθούν αμα τους πείς "κάνω συλλογή?" Εδώ φορολογούνε από το πρώτο ευρώ, μέχρι και το επίδομα ανεργίας, εσένα θα εξαιρέσουνε? Καταλαβατε όσοι λέτε οτι
"Καθαρός ουρανός που όσα και να έχει δε φοβάται" και οτι
"Ίσως είναι ευκαιρία να δούμε ποιοι και πόσοι, είναι οι 'μαζί τα φάγαμε'"? Αυτά που λέτε είναι σωστά (και μακάρι να γίνουν έτσι, αλλά δεν θα γίνουν έτσι δυστυχώς) σε ένα νορμαλ κράτος, όχι σε μια μπανανία πλουτοκρατίας όπως εδω... Θα τα δηλώσεις, και μετά θα τα πληρώσεις σε φόρο ή θα στα παρουνε, ή δεν θα τα δηλώσεις και μετά θα τα πληρώσεις σε πρόστιμο η θα στα παρουνε!!!
Αυτό έχεις να φοβάσαι! Την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ του κράτους!!!!. Και τρέχα συ μετα να κάνεις προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια...θα πάρεις δικάσιμο σε δέκα χρόνια!
Το είχε ομολογήσει πολλάκις και η Νέα Δημοκρατία (γιαυτό και αυτή έχει ήδη την τύχη του ΠΑΣΟΚ το οποιο με την σειρά του έχει την τύχη της ΔΗΜΑΡ...), οτι δεν μπορεί το κρατος να τα βρεί από αλλού, και επειδή είναι
"εκτακτες και επειγουσες αναγκες" (θυμηθείτε τον όρο, θα τον ξανακούσετε...) πρέπει να φορολογήσουμε ππάλι τα γνωστα υποζύγια...όσους είναι ειλικρινείς και δηλώνουν...
Εφτασα στο σημείο να είμαι ευτυχής και να νιώθω ασφαλής απέναντι σε ένα κράτος-κτηνος και μια διοικηση που βλέπει τον πολίτη σαν αντίπαλο, επειδή δεν έχω τίποτε αξίας και ασχολούμαι με φτηνομ@λ@κίες όπως γραμματοσημα των 0,10 λεπτων...Τι θα μου κάνουν, θα μου φορολογήσουν δέκα κεφαλές ερμη των πενήντα ευρώ? Να τα πάρουνε και να πανε στο διαολο...χεστηκαμε που κλαναμε...η εκδικηση του φτωχού ρεεεε.....τι ειχαμε τι χασαμε...απλώς άλλο ένα χόμπυ/ονειρο/διασκεδαση που το κράτος θα καταξεσκίσει...
Εάν, ακόμη χειρότερα, όπως πολλοί εδω μέσα, ασχολούμην πχ με λίρες, υποθέτω οτι θα κινδύνευα να φορολογηθώ χοντρά η/και να μου τα πάρουν...και ας μην βιαστούν μερικοι να πούν "μα υπάρχει αφορολόγητο στο χρυσό", αφ' ενός το αφορολόγητο αφορά την αγοραπωλησία και όχι την κατοχή τους σαν περιουσιακό στοιχείο, αφ' ετέρου νεώτερος νόμος καταργεί τον παλαιότερο (
"lex posterior derogat legi priori") ήτοι είπα-ξείπα νομοθετικά...
Οσωνούπω δηλαδή θα δούμε το ΣΔΟΕ να την πέφτει στο στεκι και να ζητάει διευθύνσεις και ονοματα συλλεκτων... θυμηθείτε με, όλα να τα περιμένετε πια...
Παντοτε τους μικρούς θα κυνηγάει το κρατος-κτήνος-πατερουλης-δερβεναγας...
Υπουργεία-τερατα, γ@μ#μένα κέρατα έλεγε κάποτε ο Τζιμάκος...
"Οι Ελληνες πολιτες συνεισφέρουν χωρις διακρίσεις" (ήτοι δεν θα εξαιρέσεις κανέναν επειδή είναι πλούσιος ή έχει διασυνδέσεις)
"στα δημόσια βάρη, αναλογα με τις δυνάμεις τους" , ήτοι βασική αρχή όλων των κλάδων δικαίου, η
αναλογικότητα, ήτοι δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις ανόμοιες καταστάσεις (πλούσιους και φτωχούς για να το πω απλουστευμένα) με ισοπεδωτικά όμοιο τρόπο ... έτσι λέει το Σύνταγμα (αν θυμάμαι καλά στο άρθρο 4 παρ.5) ...
Ποτέ δεν εφαρμόστηκε το Σύνταγμα στην χώρα αυτή τελικά...κατήντησαν τον υπέρτατο νόμο του Κράτους, σε απλές διακηρύξεις του Μπομπ Σφουγγαράκη στον βυθό του Μπικίνι...
Η άρχουσα ταξη μια ζωη διύλιζε τον κώνωπα και καταπινε την κάμηλο...απλώς παλιά ήταν ο μάγος της φυλής, μετά ο ελέω Θεού βασιλεύς/αυτοκράτωρ, τώρα τους εκλέγουμε τους βασανιστές μας...
Είτε διαφωνείτε και θεωρείτε οτι η αποψή μου είναι λάθος και οτι λέω μ@λ@κίες, είτε συμφωνείτε, δεν πειράζει, μακάρι να έκανα λάθος, άλλη δόξα δεν ήθελα από το να γίνω μετα Χριστόν προφήτης (διότι ήδη συμβάινουν αυτά, δεν είναι μελλοντικά, το κράτος-φορομπήχτης υπάρχει δεκαετίες τώρα και ειδικά την τελευταία εξαετία...) αλλά ας καθίσουμε αναπαυτικά και να περιμένουμε όλα αυτά που ακόμη θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς...ούτως ή άλλως, δεν εξαρτάται τίποτε από εμας τους μικρούληδες Μήτσους...ο,τι σκατα και να ψηφίσουμε!