Εμένα πάλι στην NGC που εχω στειλει μαζι με αλλα νομίσματα 2 φορες λίρες του 17 που δεν τις πιστοποιησαν με χρεωσαν κανονικα.
Στειλε τους μειλ και απαιτησε να μην σε χρεωσουν.Στην NGC δεν με χρεωσαν.
Δυστυχως Παυλινα αν το νομισμα δεν μπει σε κουτι κανεις δεν προκειται να δωσει τα χιλιαρικα που αξιζει αν ειναι γνησιο....
Κατά την προσωπική μου άποψη το "κλειδί" βρίσκεται στις παραπάνω δύο τοποθετήσεις.
Η συγκεκριμένη λίρα είναι πολύ σπάνια και πολύ ακριβή.
Ταυτόχρονα όμως, λόγω ακριβώς του εξαιρετικά υψηλού συλλεκτικού premium, φαίνεται έχουν εμφανισθεί εξαιρετικής ποιότητας αντίγραφά της!!!
Εγείρει λοιπόν έντονα ερωτηματικά και προβληματισμό, ότι
και οι δύο εταιρείες στο παρελθόν δεν δέχθηκαν να πιστοποιήσουν το συγκεκριμένο νόμισμα.
Νομίζω ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που το αγοράσει κάποιος ως γνήσιο,
με τη "βούλα" κάποιας από τις δύο εταιρείες, και τελικά όμως αποδειχθεί -με τον ένα ή άλλο τρόπο!- πλαστό, ενδεχομένως να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία που πιστοποίησε τη γνησιότητά της.
Οπότε, με την
αντιεπαγγελματική λογική, του "φύλαγε τα ρούχα σου να'χεις τα μισά" αποφεύγουν τελικά (απεκδύονται δηλαδή της επαγγελματικής τους ευθύνης) και οι δύο εταιρείες να το πιστοποιήσουν ως γνήσιο, για να μην "μπλέξουν" ενδεχομένως σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.
Προσωπικά δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία, στο ότι διαφορετικά άτομα, έχουν στείλει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, διαφορετικά νομίσματα
και στις δύο εταιρείες, οι οποίες όμως τελικά αρνήθηκαν να τις πιστοποιήσουν.
Το δεύτερο σχόλιο που παραθέτω έχει ιδιαίτερη αξία, λόγω του γεγονότος ότι
τέτοιο νόμισμα, σε
τέτοια τιμή, με τόσα καλά αντίγραφα εκεί έξω, κανείς δεν πρόκειται να δώσει ένα σκασμό λεφτά να το αγοράσει αν δεν είναι πιστοποιημένο.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι το νόμισμα, λόγω της αξίας του, πρέπει να σταλεί και στην NGC για πιστοποίηση και σε περίπτωση που γυρίσει και από εκεί απιστοποίητο, πράγμα που απεύχομαι αλλά θεωρώ πιθανό, τότε μάλλον η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο...!!!