νικολα τα ξερω αυτα, δεν διαφωνω μαζι σου και δεν αμφισβητω το βαγγελη απλα αυτο δεν το εχω ξαναδει
αν δεν χτυπηθει ψιλα μπορει να το παρω μονο και μονο για μελετη
φιλε μου.. και να διαφωνουμε.. φιλικη κουβεντα κανουμε!
για μελετη..... καλο ακουγεται... ισως να μπορεσεις να δεις και την σφραγιδα καλιτερα... το τι γραφει...
αν παει ψηλα.... δεν λεει.... και το αλλο... ακου 50$.... και ηταν 100000% πλαστο! ουτε καν το χρωμα δεν μπορεσαν να βρουν ιδιο....
με τις σφραγιδες... καποια εποχη... δεν ξερω για τωρα.. πουλουνταν αρετες διαφορετικες σφραγιδες στο εβαυ... ξυλινες και το κατω μερος... την σφραγιδα σε μεταλλο.... δεν γνωριζω απο γνησιοτητες... καποιες ηταν φτηνες καποιες οχι! αν επιασαν εστω και παλιο κοκκινο μελανι και χτυπησαν καποια χαρτονομισματα πολυ φτηνα.....
το μελανι εχει μεγαλο ρολο στην γνησιοτητα αλλα πρεπει να εισαι ειδικος για να κανεις την ερευνα... να εχεις τα καταλληλα εργαλεια... τα μελανια τα τωρα δεν ειναι τα ιδια με τα παλια... οσο κι αν φαινονται ιδια... ακομα και του 1950-60 δεν ειναι τα ιδια με τα του 1930-40. αλλα χημικα, αλλες ουσιες... αλλες ποσοτητες καθε υλικου...
αν παει χαμηλα και μπορεις... why not?
μακαρι να μπορουσα και εγω για μελετη αλλα... δεν γινεται...
σε αυτο που βλεπω... η σφραγιδα ειναι παραξενη... αυτες που εχω δει ειναι ο αετος προς τα εξω... οποτε εχει μελανι και οχι τα γυρω οπωε εδω! αυτη ειναι λες και ειναι για βουλοκερι!
προσωπικα πιστευω οτι τετοιου ειδους σφραγιδες δεν ειναι καλες για μελανι γιατι λερωνουν το σχεδιο... και η σφραγιδα γινεται δυσαναγνωστη!
επισεις... ο αετος δεν ειναι τοσο.... ... τα φτερα του δεν ειναι.... κατι εχουν... δεν μου κανουν για τον τοτε αετο... για δες το ανοιγμα τους... τα φτερα απο κατω... το κεφαλι του αετου...
αν ειναι απο παλια σφραγιδα... μπορει να μην ειναι καν στρατιωτικη... αλλα κατι αλλο... απο καποιο επισημο γραφειο...
διακρινω τα τοτε γερμανικα...(με την περιεργη καλλιγραφια που εκαναν τοτε για να ειναι σαν παλια...) αλλα δεν μπορω να τα διαβασω... αλλα εχει και κατι αλλο... λες να ειναι ελληνικη λεξη; αναφερομαι στην λεξη ....στην... ωρα 5 αν η σφραγιδα ειναι σαν ρολοι...