Φέτος είναι η επέτειος των 2.500 ετών από την γέννηση του ΗΡΟΔΟΤΟΥ.
Επέτειος που δεν μπήκε στον σχεδιασμό... αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Μιας και ανέφερα την επέτειο και επειδή με τη φαντασία μας, πρέπει να 'χτίζουμε'...
Προτείνω...
Κοπή 500 τεμαχίων 2 ευρώ αναμνηστικό κυκλοφορίας για τα 2.500 χρόνια από τη γέννηση του Ηροδοτου.
Τοποθέτηση από 1 τεμάχιο, σε 500 μασούρια των 2 ευρώ κυκλοφορίας της φετινής χρονιάς.
Κάποια απ' αυτά θα μπουν στην κυκλοφορία, σε περίπτωση που πέσουν σε χέρια ατόμων που δεν έχουν τις γνώσεις, ενώ κάποια θα παραμείνουν σε χέρια συλλεκτών. Επίσης θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο αγοράς μασουριών, για την απόκτηση αυτού του νομίσματος κυκλοφορίας.
Και ιδού το σπανιότερο Ελληνικό Ευρωνόμισμα κυκλοφορίας... ακόμη και σε χαμηλές καταστάσεις.
Μετά και το πρόγραμμα του 2015... οι προτάσεις παραμένουν ισχυρές.
Αξίζει να βγει ένα σπάνιο δίευρο κυκλοφορίας, γι αυτήν την εξαιρετικά μεγάλη, παγκόσμια, επέτειο.
για τον Ηρόδοτο με βρίσκεις σύμφωνο! Και εγώ θα το ήθελα.
Για τον τρόπο διάθεσης και τα τμχ δεν μου αρέσει έτσι όπως το θέτεις.
Μου θυμίζει κλήρωση,τζόκερ κλπ. Άσε που πολλοί δεν θα μπορούν να πάρουν πολλά μασούρια.
Δηλαδή όποιος έχει χρήματα θα έχει αβαντάζ.
Θα πώ και εγώ μία ιδέα.
4000 χλδ δίευρα......μπλιστεράκι ωσάν του 2004(μικρό) με τιμή 10 ευρώ.....
2000 χλδ για συλλέκτες,2000 χλδ για εμπόρους.40.000 χλδ ευρώ στη τσέπη του κράτους!
ΥΓ θα ήταν μία καλή κίνηση αλλά,............... Θα ήταν το ίδιο με αυτά που βρίζω και απεχθάνομαι
όταν το κάνουν άλλα κράτη και εγώ δεν μπορώ να το έχω στη συλλογή μου.
Διότι θα ήταν έκδοση για εσωτερική συλλογή κατανάλωση και όλοι οι άλλοι συλλέκτες κρατών
θα μας βρίζαν που δεν θα μπορούν να το πάρουν σε λογική τιμή. Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστον!
Πάντως μία σύνθετη σπανιότητα Ελληνικού δίευρου θα μου άρεσε και εμένα,Κώστα.
Αρκεί βέβαια να καλύπτει τις ανάγκες όλων των συλλεκτών. Ας πούμε 80 έως 120.000 τμχ.
Αλλά πάντα σε μασούρια. όχι μπλίστερ.