Ωραίο νόμισμα λοιπόν.
- Μεγάλωσαν οι κάψουλες και σφηνώνουν στη θήκη. Εκνευριστικό.
- Μου αρέσει η μπροστινή πλευρά που το "πεδίο" είναι γεμάτο.
- Και η πίσω πλευρά είναι γεμάτη, αλλά καλό θα ήταν να ξεχωρίζουν περισσότερο κάποια στοιχεία (το εθνόσημο, η αξία κλπ). Θα μπορούσε, ας πούμε, να φαίνεται κυρίως η περιφέρεια του γραναζιού και οι ακτίνες του να δημιουργούν περιοχές όπως σε έναν θυρεό. Από την άλλη... θα ήταν πολύ προχωρημένο ένα τέτοιο γρανάζι για την εποχή του Αρχιμήδη...
- Με εντυπωσίασαν πάρα πολύ οι βίδες που έβαλε ο σύντροφος Σταματόπουλος ανάμεσα στο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" και στο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"!!!
- Η πιθανότητα να έβγαινε το νόμισμα πολυ-πολυγωνικό (sic) είναι υπό το μηδέν, οπότε δεν το θεωρούμε αρνητικό που είναι στρογγυλό (με τη λογική ότι ο Αρχιμήδης είχε προσπαθήσει να πολυγωνίσει - κατά το τετραγωνίσει - τον κύκλο).
- Από την άλλη το νόμισμα έχει πολλους κύκλους για να θυμίζει τη (θρυλούμενη) απάντηση του Αρχιμήδη "μη μου πειράζεις τους κύκλους". :-)
Πολύ ωραίο νόμισμα.
Το εθνόσημο Γιώργο,μου αρέσει πολύ εκεί που το τοποθέτησε,ευρηματικό και καλόγουστο.(Διονύση.....εισακούστηκες)
Όπως επίσης και η αξία.Αινιγματική,άκρα μαθηματική και τριγωνομετρική,με φιλοσοφικά στοιχεία και προπάντων
εφευρετική.Που αυτό για μένα είναι το ζητούμενο και χαρακτηρίζει το μεγάλο εφευρέτη Αρχιμήδη!!!
Φυσικά όταν είδα για πρώτη φορά,όπως έγραψες και εσύ τις ''βίδες''.......έμεινα άφωνος!!!!!!!!!!!!!!!
Προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι,διότι δεν ήθελα να το πιστέψω. Μετά κατάλαβα τι σημασία και το
εννοιολογικό πλαίσιο που εντάσσεται.Του ''κοχλία'' του ''σπειρώματος'' της ''βίδας''
Το νόμισμα είναι φανταστικό και πανέμορφο.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια κύριε Σταματόπουλε. Εμπνευστήκατε και αποδώσατε άριστα στο νόμισμα!
Πάντα τέτοια....πάντα!!