Με συγχωρείς, βρε Μιχάλη, αν πρότεινε κάποιος να τιμήσουμε τον Ιωάννη Μεταξά ή τον Άρη Βελουχιώτη, δεν θα γινόταν της Πόπης; Άσχετα από την ετυμηγορία της ιστορίας, τέτοια πρόσωπα είναι σε μαύρη λίστα "εξ ορισμού"
Με τους Βαλκανικούς Πολέμους επιλέχθηκε να "εμφανιστεί" ο Κουντουριώτης, (πιστεύω) ακριβώς γιατί συνδέθηκε με τη δημοκρατία και ουσιαστικά καθόλου με τον Εθνικό Διχασμό. Ούτε βασιλιάδες, αλλά και ούτε "εμπλακέντες σε εμφυλίους", ας το πούμε έτσι...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
Ουδεμία αντίρρηση φέρω. Έξ ού και το αλληγορικό πόσα ξέρεις,πόσα ξέρεις!!
Φέτος πχ τιμήσαμε τα 150 χρόνια από την ίδρυση της φιλικής εταιρεία. Αν κάτσουμε και ασχοληθούμε
με το ποιοί αποτελούσαν τη φιλική εταιρεία(όλοι) και το τι αντιπροσώπευαν.......
..........όχι νόμισμα δεν θα βγάζαμε.....αλλά......!!!!!!!!
Αυτό θέλω να πώ Γιώργη. Η ιστορία έχει πολλά παρακλάδια. Όποιο και να πάρεις θα έχεις διαφορετικό
αποτέλεσμα. Η σημασία όμως του Ιστορικού γεγονότος δεν αλλάζει,όποιο παρακλάδι και να διαλέξεις!!!!
Ο Όθωνας,καλός η κακός υπήρξε Βασιλέας της Ελλάδος για 30 χρόνια. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο.
Αυτό λοιπόν το γεγονός θα ήθελα να δώ στο νόμισμα.
ΟΧΙ σαν ''Βασιλιά'', παρά μόνο σαν Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.(πιστεύω να γίνομαι αντιληπτός)
ΔΕΝ θέλω να τιμήσουμε την Βασιλεία στην Ελλάδα,θέλω το ιστορικό γεγονός. Όποιο και αν είναι αυτό!
Ακόμα και για τον εμφύλιο.Γιατί όχι; Είναι ιστορία της Ελλάδος,μαύρη δε,αλλά δεν παύει να αποτελεί ιστορία
του Ελληνικού έθνους με χιλιάδες νεκρούς!!!
Εκεί θέλω τον χαράκτη καλλιτέχνη να δείξει την αξία του!!!
Να παραμείνει ουδέτερος χωρίς να ''χάσει'' το θέμα του!
Άλλωστε δε λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνετε,για τους λαούς που δεν έχουν μνήμη!!