Καλησπερα στην παρεα των συλλεκτων. Θα ηθελα να ρωτησω κατι,γιατι βλεπω οτι καποια παραγματα εχουν μεγαλη αξια! Εγω δεν μπορω να πω οτι ειμαι συλλεκτης,αλλα τα πιο πολλα πραγματα που εχω,χωρις να το ξερω εχουν καποια αξια, και μαλιστα αθελα μου εχω μαζεψει αντικειμενα που ξεπερνουν τα 120 χρονια. Τα πιο πολλα αντικειμενα τα εχει βρει ο πατερας μου,σε παταρια,σοφιτες,και υπογεια παλαιων σπιτιων. Οταν πηγαιναμε για δουλεια την δεκαετια του 80 κ 90 σε παλια σπιτια ( επαρχια ) και γκρεμιζαμε σοφιτες τοιχους κτλ. βρισκαμε πραγματα τα οποια εγω τοτε τα θεωρουσα αχρηστα,κι ομως ο πατερας μου τα επαιρνε, αφου πρωτα ρωτουσε τους γερους αν τα ηθελαν,και μου ελεγε να τα φυλαξω σε ασφαλες μερος γιατι μετα απο καποια χρονια θα παρουν μεγαλη αξια,λογω παλαιοτητας.
Το ερωτημα μου ειναι, Τα παλαια χαρτονομισματα εποχης 1890-1960 εχουν οντως καποια απ'αυτα, μεγαλη αξια;
Πρεπει να εχω τουλαχιστον μια μεγαλη βαλιτσα γεματη με χαρτονομισματα και κερματα σε αριστη σχεδον κατασταση, επισης ενα κουτι παπουτσιων γεματο με παλαια γραμματοσημα,και 4 μεσαιου μεγεθους συρταρια τιγκα στις τηλεκαρτες.
Βλεπω οτι καποιοι ψαχνουν να βρουν απο της πρωτες τηλεκαρτες που κυκλοφορησαν και καποιοι της πουλανε απο 50 ευρω και πανω. Εγω εχω σχεδον ολες της καρτες που βγηκαν, Ετρεχα πιτσιρικας στους θαλαμους και εβρισκα παρα πολλες. Αν καποιοι ψαχνουν να βρουν με την ΒΕΡΓΙΝΑ η αλλες, πολυ ευχαριστως οταν θα παω στο νησι θα της φερω και θα της δωσω χωρις χρηματα,απλα να μου πειτε ποιες απ'αυτες ειναι δυσκολο να βρεθουν για να κρατησω κι εγω καποιες
Επισης μπορειτε να μου πειτε πια χαρτονομισματα εχουν αξια; Εχω μαζι μου στην αθηνα γυρω στα 250 κομματια,αλλα δεν γνωριζω ποια ειναι αυτα που αξιζουν και ποια οχι!!
Συγνωμη για το μεγαλο μηνυμα,αλλα οπως σας ανεφερα δεν ειμαι συλλεκτης και δεν γνωριζω,
Ευχαριστω εκ των προτερων!!