giannist
|
|
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 03, 2011, 12:07:16 μμ » |
|
για μενα καθε συλλεκτης,κανει τις επιλογες του.ο θωμας φερειπιν κυνηγα με μανια τους καποδιστριες,ο αναγυρος τα διεθνη αναμνηστικα,η εξεζητημενα σπανια προυφ,οπως τα παντα,τα δολλαρια,τα γερμανικα δυσκολα προυφ πεντομαρκα,εσυ λεωνιδα,τα χαρτονομισματα,κλπ ο γιωργος απο οτι εχω καταλαβει,σιγουρα τον ενδιαφερουν, οπως ολους μας ολα τα συλλεκτικα,αλλα δινει προταιραιοτητες,στα χρυσα της βρεταννιας,τα κυπριακα τωρα τελευταια,κλπ.σιγουρα,οταν ειπα για τις λιρες,το εγραψα,πιο πολυ,για τους νεους συλλεκτες,,και οχι για τον γιωργο,που ασχολειτε σοβαρα με τις λιρες,απο το ξεκινημα της συλλεκτικης του πορειας.βλεπω,οτι οι καινουργιοι συλλεκτες,δινουν αδικα σημασια,σε χρονολογιες, καταστασεις,λιρων,που ολοι ξερουμε ,οτι δεν εχουν οικονομικη σημασια,αλλα μονο συλλεκτικη!!!τι διαφορα εχει μια κοινη βικτωρια,σε καλη κατασταση,απο μια ελισαβετ,η γεωργιο,η εδουαρδο,της ιδιας καταστασεως?απολυτως καμμια!!!σαν επενδυτικα νομισματα,εχουν παντου,ιδια τιμη.οσο για τις προυφ,που ειναι το θεμα μας,αν καποιον,δεν τον ενδιαφερουν συλλεκτικα,ειναι λιγο ματαιοδοξια,γιατι,περα,απο την συλλεκτικη αξια, που εχουν τα επιμελημενης κοπης νομισματα,οπως ειναι και τα συλλεκτικα,οθωνες γεωργιοι,κλπ,εκτος συλλεκτικης αγορας,δεν εχουν εμπορικη αξια.αν καποιος,δεν ειναι συλλεκτης,αντε να του εξηγησεις,οτι ενα νομισμα του παυλου,ακυκλοφορητο,μπορει να στοιχιζει,πεντακοσια,η παραπανω ευρω?θα σε παρει,για πειραγμενο.σε πολλους οτα λεω οτι συλλεγω νομισματα,μου απαντουν,εγω θελω ευρω,αυτα ειναι για χομπυ,ποιος δινει τοσα λεφτα?και απο την μερια τους εχουν δικιο,γιατι δεν γνωριζουν!!!σιγουρα οι συλλογες, μερικες φορες,ειναι για ευχαριστηση,και αποκτηση γνωσεων,και οχι μονο επενδυση,που σιγουρα,ειναι ειναι και αυτος ενας σοβαρος λογος,για συλλογη,χαιρετω,γιαννηςτ.
|