Πολυ ενδιαφερον η αποψη decalque!! και ειναι ωραιο να ακουγονται διαφορετικες εκδοχες.
Εαν οντως γινοταν απο σφαλμα decalque, τοτε ολα πρεπει να ειναι γνησια η αντιθετος ολα θα ηταν πλαστα διοτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να γινει διαχωρισμος απο τους μεν και τους δεν. Δευτερον Ειχα την τυχει να μελετησω 2-3 πλαστα δειγματα τον οποιο φαινοταν πιο αληθινα απο τα υπαρχον γνησια, ουτε μικροσκοπιο μικροβιολογου δεν το βρηκε.
Προσωπικα θα παραμεινω
αυστηρος στην δικη μου αποψη και εμπειρια, διοτι το θεματακι αυτο το εχω κοσκινισει αμετρητες φορες στο ιδιο τραπεζι με τους ηδη αναγνωρισμενους γνωστες των Ελληνικων χαρτονομισματων για ατελειωτες ωρες και με αρκετο χειροπιαστο υλικο. Η ουσια ειναι τα συμπερασματα που βγαινουν απο πραγματικα στοιχεια και γεγονοτα και οχι εντυπωσεις.
Με την υπογραφη του Παπαδακη χρονια τωρα παρατηρειτε πολυς θορυβος ο οποιος ειναι τελειος επιφανειακος χωρις το μεγαλυτερο ποσοστο να γνωριζει περισοτερα. Οπως μερικα παραδειγματα που εγω τα γνωριζω ηδη: Απο 1918 μεχρι τα τελευταια του 1926 ποιες και ποσοι μεθοδοι χρησιμοποιηθηκαν για την τυπωση της υπογραφης? Τα μελανια απο ποια χωρα προελευσης ηταν? η ακομα τα 500δρχ -1926 η τα 100δρχ-1923 γιατι τα τυπωσαν σε μαυρο και κοκκινο χρωμα? Αλλα το πιο σπουδαιο απ ολα, που μεχρι και σημερα δεν το αναφερει
ουτε ενας καταλογος Ελληνικων χαρτονομισματων και ειναι....Ποιος ηταν αυτος ο επιτροπος Παπαδακης??? Απο που ηταν η καταγωγη του? Ποτε ανελαβε τα καθηκοντα του επιτροπου και ποτε αποσυρθηκε? Τι ηταν αυτος ο ανθρωπος, φαντομας?
Λοιπον καλη συνεχεια!!
Α, και φιλε ludacris το νου σου με της υπογραφες Παπαδακη οκ!!