εγω παλι απο το να εχω ρευστο κλειστο σε μια τραπεζα προτιμω να το εχω σε χρυσο.Ας θυμηθουμε την κυπρο οπου χαθηκαν σε μια νυχτα τεραστια ποσα.Εμενα δεν με ενδιαφερουν οι παγκοσμιες εξελιξεις και τι θα κανει ο πουτιν στην ουκρανια η αν κοψουν η δεν κοψουν χρημα οι Αμερικανοι.Με νοιαζει μονο η χωρα μου και απο αυτο που βλεπω και ακουω δεν αισθανομαι και πολυ ασφαλης για να εχω τα χρηματα μου σε μια τραπεζα.Δηλαδη σκεψου να ξυπνησεις ενα πρωινο Σαββατου και να ακουσεις οτι τα ευρω σου γινανε καπνος δηλαδη δραχμες.Δεν θα μπορεις τοτε οχι λιρες να αγορασεις αλλα ουτε μαστιχες χιου απο τον περιπτερα της γειτονιας σου.Για εμας τους βαλκανιους ο χρυσος ειναι η πιο ασφαλης επενδυση.
Έχεις δίκαιο Μίλτο. Ας προσθέσω κάποια ιστορικά στοιχεία.
Δεν θα πω εξωφρενικά πράγματα παρά μόνο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Δύο φορές στην σχετικά πρόσφατη ιστορία της Ελλάδος έγιναν τα εξής γεγονότα:
-To 1922 o Π. Πρωτοπαπαδάκης έκοψε το 100ρικο στη μέση ως τρόπο καταναγκαστικού δανεισμού του κράτους από τις καταθέσεις των πολιτών. Εν μιά νυκτί οι καταθέσεις διαιρέθηκαν /2. Ακόμη και τα χαρτονομίσματα που είχες στα χέρια σου περνούσαν μόνο κομμένα στη μέση.
-Το 1953 ο Σ. Μαρκεζίνης έκανε υποτίμηση της δρχ έναντι του USD $ (άρα και του χρυσού -Bretton Woods system) πάλι κατα 50% δλδ οι καταθέσεις αλλά και τα χρήματα που κρατούσες στα χέρια σου πάλι έχασαν έχασαν το ήμισυ της αξίας τους.
Σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις μόνο οι λίρες οι χρυσές έμειναν αλώβητες. Ίσως εξ' αυτών των γεγονότων οι Έλληνες ενστικτωδώς αποταμίευαν πάντα σε χρυσές λίρες.
Αυτά πολλοί άνθρωποι δεν τα γνωρίζουν.
Καλόν θα ήταν να τα μάθουν.
Αν δεν τους ενδιαφέρει να τα μάθουν , δικαίωμά τους. Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται και αξίως ων έπραξε απολαμβάνει.