Πάλι δε σε καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς.
Αλλά θα (εν ευθέτω χρόνω) σου φτιάξω 3 φωτό, για να καταλάβεις τι εννοώ εγώ.
Με καθρέπτη.
Τις έβγαλα τις φωτογραφίες. Τέσσερεις, όχι τρεις.
Μάνο, αυτή που παράθεσες από το ebay δεν δείχνει αυτό που λες. Έχουν φωτογραφηθεί δύο blister (όχι ένα), το ένα δίπλα στο άλλο. Στο ένα, το νόμισμα είναι τοποθετημένο στραβά. Αν θεωρήσεις δεδομένο ότι είναι το ίδιο blister (ένα), τότε ναι, θα ήταν στραβό νόμισμα. Αλλά είναι δύο.
Δες τώρα τις δικές μου φωτο. 1, 2, 3 και 4.
Κατ αρχήν χρειάζεται μια διάταξη σαν της φωτο 1. Δύο τσιμπιδάκια σταθερά μεταξύ τους (αγνόησε το μεγεθυντικό φακό, δεν παίζει κανένα ρόλο σ' αυτή την υπόθεση). Στο ένα (αριστερό τσιμπιδάκι) καλύπτω τα δόντια του με πλαστικό (για να μην τραυματιστεί το νόμισμα). Στο άλλο στερεώνω ένα καθρεπτάκι.
Φωτογραφίζοντας το νόμισμα από την κατάλληλη θέση, φωτογραφίζω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τις δυο όψεις του (σε μία φωτογραφία). Τη μια όψη κατ' ευθείαν, και την άλλη όψη μέσω του καθρέπτου - φωτο 2, κάποιος GeorgeV είναι. Βλέπεις και την πίσω όψη του, είναι σε διάταξη "medal".
Η φωτο3 είναι μια Βικτώρια (young head), όπου βλέπεις ότι η πίσω όψη του είναι σε διάταξη "coin".
Και η φωτο4 είναι η μαϊμού φωτο που σου έλεγα. Είναι μια Ελισάβετ (2017 νομίζω) όπου η πίσω όψη της είναι ΣΤΡΑΒΗ, σε σχέση με την μπροστινή. Ούτε medal, ούτε coin. Περίπου 90 μοίρες στραβή.
Είναι μαϊμού η φωτο? (εννοώ: την έχω επεξεργαστεί με photoshop) ?
Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Είναι όπως την τράβηξα.
Και όμως, δείχνει κάτι ψεύτικο.
Πως γίνεται αυτό?
:'(
Εδώ σε θέλω!