p_floyd1
|
|
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 12:25:50 μμ » |
|
Να προσφέρω στη συζήτηση το Counterfeit E.P. του Martin Gore των Depeche Mode, που είναι ο αγαπημένος μου δίσκος μόνο με διασκευασμένα κομμάτια, για πάνω από 20 χρόνια. Από αυτόν να ξεχωρίσω τα 'In a manner of Speaking' (Tuxedo Moon), Compulsion (Joe Crow) και 'Motherless Child' (παλιό spiritual τραγούδι)....ο δίσκος ακούγεται ολόκληρος και χωρίς distractions για να εισπράξει κανείς το ηχητικό και συναισθηματικό του αποτέλεσμα...... https://www.youtube.com/watch?v=PcKkuiOcsaUτρομερός ο Gore.....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dimmarko
|
|
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 12:39:11 μμ » |
|
Πόσες φορές έχετε ακούσει διασκευές που είναι καλύτερες από τα πρωτότυπα? Η αλήθεια είναι πολύ λίγες, αλλά όταν συμβαίνει είναι να απορείς.... Ας γράψει ο καθένας οσες διασκευες του αρέσουν περισσότερο από τα πρωτότυπα.
Παραθέτω μερικα που μου έρχονται στο μυαλό, υπάρχουν ολα στο youtube.
1. Johnny Cash - Personal Jesus διασκευή απο Depeche Mode. Μια χαρά το λένε και οι Mode αλλα ο Cash το απογείωσε το κομμάτι 2. Quicksilver Messenger Service - Pride of Man . Διασκευή απο Hamilton Camp. Ψιλοάγνωστο αλλα καταπληκτικό! 3. Τea Party - paint it black . Απο Rolling stones. Μου αρέσει πολυ και των Stones αλλά προτιμώ των παρτυ. 4. Psycho - psycho killer από Talking Heads. Επίσης γ@μάει και των ταλκing heads αλλά των δικών μας psycho μου αρέσει πιο πολύ...
Γράψτε καμιά διασκευη που σας αρέσει περισσότερο ......
δεν το ήξερα, τα άκουσα και τα 2 , του camp μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ωραία μελωδία, καλή φωνή, θα τον ψάξω περισσότερο, διαμάντι μου κάνει ο τύπος....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 12:46:33 μμ » |
|
Επίσης αλλα δυο που μου ήρθαν στο μυαλό,
1. Respect - Aretha Franklin . Ασφαλώς καλύτερο απο του , κατά τα άλλα θεού , Otis Redding.
2. Damned - Alone again or . Πρωτότυπο απο Love. Καταπληκτικά και τα δύο, ίσως λίγο καλύτερη η διασκευή...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
|
|
|
cellophan
|
|
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 12:57:48 μμ » |
|
Επίσης αλλα δυο που μου ήρθαν στο μυαλό,
1. Respect - Aretha Franklin . Ασφαλώς καλύτερο απο του , κατά τα άλλα θεού , Otis Redding.
2. Damned - Alone again or . Πρωτότυπο απο Love. Καταπληκτικά και τα δύο, ίσως λίγο καλύτερη η διασκευή...
Για το 2 συμφωνώ με τα 1000......
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dimmarko
|
|
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 01:19:48 μμ » |
|
να πιάσουμε και κανένα ελληνικό...καταπληκτικός χατζιδάκις, αρχή με φυτούση, ενδιαφέρουσα version με τις καταπληκτικες πλάτωνος-γιαννάτου, και μία από τις ελάχιστες σημαντικές τηλεοπτικές στιγμές, η ενός λεπτού ματιά ενός όπως λέγεται αγγέλου ή αρχαγγέλου όπως έλεγε η Καρέζη. παρακαλώ, άντε διάλεξε...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
p_floyd1
|
|
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 02:01:28 μμ » |
|
το κλιπ Gabriel δε παίζει στέλνω αυτό,μετά το 2:30 απογείωση...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
p_floyd1
|
|
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 02:06:33 μμ » |
|
μια καταπληκτική διασκευή του Βαγγέλη με την συγκλονιστική Ειρήνη Παπά
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dimmarko
|
|
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 02:36:37 μμ » |
|
μόνο αξίζει...θεά, κρίμα που είχε προβλήματα, και δεν έφτασε εκεί που άξιζε, από τις μεγαλύτερες φωνές στην Ελλάδα. βάλε να ακούσεις διασκευές ρεμπέτικα που έκανε με τον χατζιδάκι στο αμέρικα, να καταλάβεις για τι ταλέντο μιλάμε...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
dimmarko
|
|
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 02:46:49 μμ » |
|
αυτό είναι το album...παναγιά μου...(το άτιμο το youtube όλα τα έχει...)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
νικολαος
|
|
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 02:57:06 μμ » |
|
ειναι βεβαια μονο το ρεφρεν αλλα ...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
cellophan
|
|
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 05:20:47 μμ » |
|
Μια που το ανοίξαμε στα ρεφρέν να βάλω και εγώ ένα mash up που απλά τα σπάει.......δυνατά παρακαλώ.....χαμηλά καλύτερα μην το παίξετε....... https://www.youtube.com/watch?v=vURb540GHXE
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 03, 2014, 05:42:30 μμ » |