Η λίρα όντως αναγράφει 21 καράτια. Το πιθανότερο να είναι περίπου 20 καράτια (-πραγματικά-), δεδομένου ότι οι άραβες δεν κλέβουν (υπάρχουν και εξαιρέσεις...).
Το να πάς στην ΤΤΕ για αυτό νομίζω ότι είναι λίγο (τραγικά) υπερβολικό...
Ρεαλιστικά μιλώντας θα πάρεις περίπου 175€ για αυτή σε έμπορο...
Και οι δυο χρυσοχοοι Μιχαλη μου τον χαντακωσανε τον ανθρωπο!!!Ο πρωτος του εκοψε 70 (!!!!!!!!!) ευρω για ενα καρατι!!!Ο δευτερος τον εστειλε στην ΤΤΕ που θα του εδινε για την σφραγισμενη το πολυ 120 ευρω!!Σιγα μην κατσει ο δημοσιος υπαλληλος κατω στο υπογειο να τσεκαρει καρατια!!
Φιλε μου και κάτοχε της λιρας άσε τις σφραγιδες τι λενε!!Οι σφραγιδες ειναι για το ληξιαρχειο και οχι για νομισματα!!Ο ελεγχος πρεπει να γινει κατα προσεγγιση με τα ειδικα υγρα!!!
Γιατί 70 € ρε Γιάννη? 220 είναι η αξία του μετάλλου της?Γιωργο αν ειναι 22αρα κανε την πραξη 7.32 * 31 = 226
Ασε τι λεει η σφραγιδα!!Εχουν δει πολλα τα ματια μου!!Σφραγιδα που λεει 22 και ειναι 14αρα και σφραγιδα 18αρα και ειναι 21!!
Σιγά μην είναι και 24!
Βρε τρελέ, σιγά μην γράφει κάτι 18 και είναι 21... Σου υπογράφω ότι αν κάνεις μια χημική ανάλυση θα δείς ότι αυτό που λές είναι απλά ένα καλό 18άρι (δηλαδή πραγματικοί 748-750 βαθμοί...). Τα υγρά δεν έχουν τόση ακρίβεια στα ψηλά καράτια...
Πάντως για την συγκεκριμένη αποκλείεται να είναι 22 για 2 λόγους: Πρώτον το γράφει
, δεύτερον οι άραβες δουλέυουν 21 καράτια και όχι 22 (με εξαιρέσεις...)