Εγω εξακολουθω και τα στελνω μονος μου στην Αμερικη και μουρχονται κατα ΠΟΛΥ φτηνοτερα, με την προυποθεση οτι θα μαζεψω καμια 15-20αρια για να μοιραστουν τα ταχυδρομικα+handling (=$65) δια του 20. Εστω κι ετσι, παλι το τιμημα ανα νομισμα ειναι πολυ φτηνοτερο αφου ολες οι τιμες της Ευρωπης εκει ειναι σε δολλαρια. Στα δε ακριβοτερα νομισματα (πχ χρυσα) ειναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ φτηνοτερη λυση γιατι τα νουμερα ειναι και χαμηλοτερα και σε δολλαρια.
Δειτε μονοι σας
http://www.pcgs.com/servicesandfees/Η αποστολη για πιστοποιηση εχει πολλους κινδυνους και ολα τα παιδια του ΔΣ κανουν αυτη την αρκετα κοπιαστικη δουλεια (εχει παρα πολλη λατρα που δε φαινεται) εντελως εθελοντικα. Αλλο τα νομιμα και δηλωμενα στην εφορια κερδη απο δημοπρασιες και εντελως αλλο η αντιπροσωπεια, στην οποια πρεπει να συναινεσει κι ιδια εταιρεια. Ταχει πει κι ο Δημητρης -ο καραφλας
- πολλες φορες.
Παρεπιπτοντως Δημητρη, μια που προεκυψε, η συνδρομη στην Αμερικη δεν συνεπαγεται και δικαιωμα αποστολης στην Ευρωπη, η τουλαχιστον οχι για τα δωρεαν κουπονια.
Που ειναι κι αυτο ενα πλεονεκτημα της ιδιωτικης αποστολης, αφου αναλογα με το τι μελος γινεσαι, μπορεις η να στελνεις απλως, η να στελνεις + 4 δωρεαν κουπονια για πιστοποιηση κανονικη κι οχι οικονομικη ($45 η 45 ευρω στο Παρισι) η και 8 τετοια δωρεαν κουπονια,(platinum membership) τα οποια καταληγουν να στοιχιζουν $26 εκαστο και διαρκουν ενα χρονο. Μονη προυποθεση να σταλουν συγχρονως και χωρις αλλο submission ταυτοχρονα, οποτε εδω προκυπτει ενα εξτρα τιμημα +$8 ανα νομισμα, αλλα και παλι $26+$8=$34 για πιστοποιηση αξιας $45 η 45 ευρω εκαστη με ολα τα εξοδα μεσα.
Αυτο το τελευταιο και μονο νομιζω φτανει και με το παραπανω για να δει κανεις τα πλεονεκτηματα του "στελνω μονος μου, δε χρωσταω σε κανενα, δε μου χρωσταει κανεις". H επιστροφη γινεται με USPS registered που και ασφαλης τροπος ειναι -οχι ασφαλισμενος αλλα με tracking number- και ΔΕΝ περνανε Τελωνειο. Να χτυπησω ξυλο, 12 χρονια σ'αυτη την εταιρεια μονο, κανενα προβλημα, υπηρξαν κι αλλες πριν, παλι χωρις προβλημα. Αυτα βεβαια δεν αποτελουν εγγυηση για οποιαδηποτε μελλοντικη αποστολη οιουδηποτε.