Αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός για να εκφέρω γνώμη
, είμαι εναντίον του slabαρίσματος των νομισμάτων.
Και δικαιολογώ την αποψή μου:
Ασχετα με το θέμα που έχει δημιουργηθεί οτι τα slabs μπορούν και ανοίγονται μετά το 'κλείσιμο' τους απο την εταιρία, οπότε μπορεί να αλλαχτεί το νόμισμα που έλαβε την πιστοποίηση με άλλο χαμηλότερης κατάστασης, θεωρώ οτι είναι καθαρά εμπορική κίνηση το να slabάρει κάποιος συλλέκτης ένα νόμισμα. Εκτός απο το να ανεβάσει την αξία πώλησης του νομίσματος, τί προσφέρει στον συλλέκτη το slab ή ακόμα και η ίδια η πιστοποίηση εκτός της αυθεντικότητας του νομίσματος; Αν έχει καθαριστεί; Αδιάφορο, απο την στιγμή που με γυμνό μάτιο δεν φαίνεται. Ασε που, προσωπικά πάντα γράφοντας, δεν θα ήθελα να μάθω οτι κάτι που αγόρασα Χ€, τελικά έχει αξία Χ/2€...
Κάτι σαν τα 'σπασίματα' στις τηλεκάρτες ή σαν τις 'μπερδεμένες' αριθμήσεις.
Και επίσης με ενοχλεί η μή σωστή κατάρτιση απο τους Αμερικάνους πάνω σε Ευρωπαϊκά νομίσματα, με αποτέλεσμα η αξιολόγηση -απ' ότι έχω διαβάσει- να είναι χαμηλότερη της κατάστασης του νομίσματος σε πολλές περιπτώσεις.
Αλλα ίσως ο βασικότερος λόγος που είμαι εναντίον, είναι η δυσχρηστία των slabs και ο μεγάλος όγκος που πιάνουν. Αλήθεια πού μπορούν να αποθηκευτούν τα slabs; Υπάρχουν άλμπουμ ή μόνο ξύλινες θήκες;