σε καταλαβαινω απολυτα Αλικη μου!
χαχαχαχα ναι εχεις δικιο.. σταθηκαμε στα ακριβα αλλα ειναι κατι που το καναμε αυτοματα ολοι.. αυτο που χτυπαει στο ματι ειναι που μας μενει... ετσι δεν ειναι;
για να κανω λιγο χιουμορ... σκεψου καποιον να μπαινει σε ενα εστιατοριο και να ζηταει να φαει λιγο κοτοπουλο, χοιρινο, 3 παπαγαλους ψητους λιονταρι στα καρβουνα, ιπποποταμο στιφαδο και τζατζικι... τι θα σου χτυπησει στο ματι και θα σχολιασεις; χαχαχαχαχα καλα....μην παει το μυαλο σου (οπως πηγε το δικο μου με το που το εγραψα...) στο οτι δεν παει το τζατζικι με ιπποποταμο στιφαδο... χαχαχαχα
οντως λογο καταστασεως η τιμη πολλες φορες εκτοξευεται στα υψη... και οι πολυ χαμηλες καταστασεις απαξιωνωνται συνηθως απο αρκετους συλλεκτες! ετσι το πρωτο πραγμα που ερχετε στο μυαλο για τετοια κερματα ειναι σε κατασταση αρκετα καλη!
η κριση εφερε πολυ νομισμα σε καλη κατασταση να κυκλοφοραει ειτε γιατι ανοιχτηκαν μπαουλα που κρατουνταν στοκ ειτε γιατι καποιοι συλεκτες αναγκαστικαν να σπασουν συλλογες που ειχαν και να πουλησουν τα νομισματα τους για να ανταπεξελθουν στις οικονομικες τους υποχρεωσεις!
κι εγω ενδιαφερομαι για χαμηλης καταστασης κερμα γιατι μου αρεσει απλα να το εχω και να "ταξιδευω" στην ιστορια μαζι του!
γενικα ειναι το πως το βλεπει ο καθε συλλεκτης...
δυστυχως καποια νομισματα ειναι τοσο δυσκολα που ακομα και σε χαλια κατασταση ειναι τοσο ακριβα που.. δεν πας κοντα...
ξερω οτι θα αγορασεις και εχεις αγορασει και νομισματα... προς Θεου!
απλα το αναφερα οτι πρεπει να το κανεις μετα απο μελετη για καποια γιατι δυστυχως οι κινεζοι εχουν κανει πολλα πλαστα... και ουτε αξια εχουν ουτε τιποτα! στα ασημενια...ουτε καν ασημι δεν εχουν...
σιγα σιγα θα αποκτησεις καποια ομορφα κυκλοφορημενα νομισματα που θα σε χαροποιουν! στο κατω κατω... η συλλογη ειναι προσωπικη και την κανεις για παρτι σου, κι οχι προς τερψην τριτων...
ασε που μπορει σε καποια φτηνα κομματια να.... πειραματιστεις πανω σε οτι εμαθες στην σχολη για την συντηρηση τους...
αληθεια... συντηρητης εργων τεχνης σπουδασες;
Περίπλοκη ιστορία οι σπουδές μου... Αρχικά ήθελα να γίνω αρχαιολόγος (ακόμα θέλω
) πέρασα ιστορίας και αρχαιολογίας Αθήνα, αλλά απέκτησα από το πουθενά κλειστοφοβία, οπότε η αρχαιολογία πάει περίπατο... Τέλειωσα τομέα ιστορίας. Μιας και ο τομέας της μελέτης στην Ελλάδα είναι για λίγους με "δόντι" (που εγώ δεν είχα), δεν έκανα μεταπτυχιακό μιας και δεν θα βοηθούσε πουθενά... Με το που ορκίστηκα, πήγα σε ένα ΙΕΚ συντήρηση έργων τέχνης και ζωγραφικής (με την πιστοποίηση του δημοσίου έχει ίδιες προοπτικές με το ΤΕΙ αλλά 1 χρόνο λιγότερο). Μόλις πήρα και τις 2 πιστοποιήσεις έσκασε η κρίση και σταμάτησαν οι προσλήψεις... Οπότε το μόνο που κέρδισα είναι να αποκαθιστώ μόνη μου τα πράγματά μας (έπιπλα, πίνακες και ό,τι προκύψει) και να γλιτώνω τα λεφτά του "ειδικού". Αλλά το νόμισμα είναι άλλη περίπτωση... Απαιτεί μικροσκόπιο... Κάπου διάβασα(δεν θυμάμαι αν είναι εδώ ή σε άλλη σελίδα) 10% θειικό οξύ. Με 10% πάει το νόμισμα... Δεν θα μείνει ΤΙΠΟΤΑ!!!! Χώρια που οποιαδήποτε επέμβαση γίνει πρέπει μετά να στερεωθεί (με κάποιο βερνίκι) αλλιώς ξεκινάει νέα φθορά πιο επιθετική αυτή τη φορά...