antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
|
« στις: Μάιος 18, 2014, 10:46:42 πμ » |
|
τι βαθμο θα επερνε η δραχμουλα και την γνωμη σας για το (σφαλματακι) στην ουρα Ευχαριστω πολυ
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
συλλεκτρια-κα
|
|
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 18, 2014, 10:52:40 πμ » |
|
νομιζω au55-58! για το σφαλμα με το εξτρα μεταλο στην ουρα πιστευω ξερεις αλλιως δεν θα την επαιρνες την δραχμη! καλοριζικη πολυ ομορφη!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 18, 2014, 10:54:40 πμ » |
|
Δωρα σε ευχαριστω..οτι την πηρα για το σφαλμα ναι ..αλλα θα ηθελα να παρω γνωμες απο του γνωστες
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
συλλεκτρια-κα
|
|
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 18, 2014, 10:56:46 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 18, 2014, 10:58:33 πμ » |
|
Δωρα απο τα λεγόμενά σου νομιζω ξερεις παραπανω απο εμενα ....ισως ειναι νεα ποικιλία ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vaspyr21
|
|
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 18, 2014, 11:01:41 πμ » |
|
Δωρα απο τα λεγόμενά σου νομιζω ξερεις παραπανω απο εμενα ....ισως ειναι νεα ποικιλία ? Αντωνη καλοριζικο. Υπαρχει αλλο ενα στο ebay με περισσοτερα σφαλματα και η τιμη του ειναι πανω απο 1000 ευρω αλλα δεν θυμαμαι αν ειναι δραχμη η διδραχμο Και εγω για au το βλεπω.να το χαιρεσαι
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
συλλεκτρια-κα
|
|
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 18, 2014, 11:08:05 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 18, 2014, 11:09:35 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 18, 2014, 11:22:36 πμ » |
|
Δεν φαινεται για ποικιλια,μαλλον σφαλμα!γιαυτο ισως να υπαρχουν και αλλα κομματια με προσθετο μεταλλο.παντως ομορφη Δραχμη του 1910! παντα.χαιρετω,γιαννης.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
georok
|
|
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 18, 2014, 11:28:10 πμ » |
|
Και εγώ ήμουν μέσα. Το χτύπαγα λόγω κατάστασης και όχι σφάλματος. Είναι πολύ ωραίο πραγματικά, αλλα για μένα έκλεισε ψηλά ως απιστοποίητο, με 2 φωτογραφίες και με πολλές γρατζουνιές κυκλοφορίας
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
GKCollect
|
|
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 18, 2014, 12:25:24 μμ » |
|
Καλορίζικη η δραχμή, όμορφη σχεδόν ακυκλοφόρητη 55-58... ίσως και παραπάνω.
Για να βγει επιπλέον μέταλλο και να θεωρηθεί σφάλμα, πρέπει υποχρεωτικά, στη μήτρα να υπάρχει βαθούλωμα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει είτε από σπάσιμο (σε συντριπτικό ποσοστό) είτε γενικώς από πρόβλημα στη μήτρα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει υπερύψωση του ανάγλυφου, αν δεν υπάρχει πρόβλημα στη μήτρα. Το συγκεκριμένο, στα δικά μου μάτια, φαντάζει σα να έχει πέσει μέταλλο επάνω στο νόμισμα μετέπειτα, και όχι σαν πρόβλημα της μήτρας... αλλά και πάλι, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Συνήθως τέτοια σφάλματα συναντώνται σε αριθμό νομισμάτων και όχι μόνο σε ένα. Αν εμφανιστούν κι άλλα με το ίδιο πρόβλημα, τότε θα μιλάμε για σίγουρο σφάλμα. Προς το παρόν, οτιδήποτε διαφορετικό, είναι άκρως συλλέξιμο.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 18, 2014, 02:08:15 μμ » |
|
Κωστα μου κοιτα προσεκτικα και αλλες λεπτομερειες στην περιοχη της ουρας στο αναγλυφο αλλα και στο πεδιο!που συνηγορουν στην υποθεση σφαλματος!(ισως και της μητρας?).σε χαιρετω,γιαννης.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 19, 2014, 06:06:41 μμ » |
|
Σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας .............
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
xmac
|
|
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2014, 06:13:16 μμ » |
|
Εσύ το χτυπούσες βρε;...Μικρό σπάσιμο μήτρας στην ουρά, κατά την γνώμη μου έχει κάποιο -περιορισμένο- ενδιαφέρον Αντώνη.Στην αρχή το χτύπησα και εγώ αλλά στη συνέχεια το άφησα μετά και από συζήτηση με φίλο δυνατό συλλέκτη!.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
|
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 19, 2014, 06:14:53 μμ » |
|
Εσύ το χτυπούσες βρε;...Μικρό σπάσιμο μήτρας στην ουρά, κατά την γνώμη μου έχει κάποιο -περιορισμένο- ενδιαφέρον Αντώνη.Στην αρχή το χτύπησα και εγώ αλλά στη συνέχεια το άφησα μετά και από συζήτηση με φίλο δυνατό συλλέκτη!.
να το θεωρησω ως κακο αυτο ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|