Νικο μου υπαρχει και η βιβλιογραφια των Ιταλων Νομισματολογων που εχουν λεπτομερη ιστορικα στοιχεια απο την Βενετσιανικη νομισματοκοποια.Σιγουρα και οι Ελληνες εχουν αξιολογη βιβλιογραφια αλλα οι Ιταλοι ειναι πιο ενημερομενοι για τις οικονομικες συνθηκες της εποχης(βασει εγγραφων),διπλωματια,κλπ.σε χαιρετω!!!καλη συνεχεια,γιαννης.
σιγουρα! απλα στο LE MONETE DEI POSSEDIMENTI VENEZIANI DI OLTREMARE E DI TERRAFERMA DESCRITTE ED
ILLUSTRATE DA VINCENZO LAZARI αν εχω καταλαβει καλα μιας και δεν ειμαι γνωστης της ιταλικης... δεν αναφερει πουθενα για κοπη στην Λευκωσια..
η απορια μου εχει ως βαση το πως ειναι δυνατον να εκοψαν στην λευκωσια τετοιο νομισμα για μια πολιορκια μαξιμουμ 44 μερων! οι πολιορκιες τοτε κρατουσαν μηνες ή και χρονια! αν για 44 μερες πολιορκια κοπηκε νομισμα... τοτε τα νομισματα πολιορκιας εκεινης την εποχης ή και παλαιωτερα.. θα ηταν τοσα πολλα που...
εδω απο πολιορκιες.. υπηρχαν τοσα προβληματα ακομα και σιτισης που ειτε ανθρωποι πεθαιναν απο την πεινα, ειτε ετρωγαν καθε τι ζωντανο.. και υπαρχουν και περιπτωσεις (παλιοτερα... κατα τον μεσαιωνα κατα τις σταυροφοριες) ανθρωποφαγιας!
** αλλα βιβλια δεν γνωριζω.. αν υπαρχει κατι σε pdf... please... αναφερετε το να μελετησουμε!
παντα τετοια πραγματα ειναι συναρπαστικα να τα μελετας!