Κύριε Κουντουρίδη καλησπέρα σας. Το νόμισμα δεν είναι βουλωμένο, πραγματικά υπάρχουν διάφορα σημάδια στην περίμετρο, αλλά από κοντά είναι σαφές οτι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.Εξάλλου ήταν διαθέσιμο για viewing στην ΠΝΕ για τρείς εβδομάδες και δεν υπήρχε κάποια τέτοια υπόνοια...
Υπάρχει μεγαλύτερης ανάλυσης φωτογραφία αλλά δεν μπορεί να ανέβει εδώ.
Έχει αγοραστεί από ευυπόληπτο έμπορο της Αθήνας και εκτιμήθηκε αμέσως μετά από άλλο -εξαιρετικό γνώστη- έμπορο ως προς την κατάσταση και τη γνησιότητα και δεν είχε κανέναν ενδοιασμό... Η φράση του ήταν "σωστό είναι, γιατί ανησυχείς, εγώ αν θέλεις το αγοράζω...)
Κατά τα άλλα το τι είναι κατάλληλο-επαρκές για τη συλλογή του κάθε συλλέκτη είναι προσωπικό θέμα.
Καλησπερα και σε εσάς.
Αν δεν απατώμαι ρωτήσατε δημόσια πως μας φαίνεται.
Τώρα μου λέτε είναι προσωπικό; Σας είπα εγω αλλωςτε οτι είναι ακατάλληλο-ανεπαρκές για την συλλογή σας;
Τέλος παντων αγαπητέ δικό σας είναι, αλλα δεν χρειάζεται να απαντάτε σαν να ζήτησα να το αγοράσω.
Ειλικρινά σας εύχομαι MS67+
Λυπάμαι πραγματικά που πέφτω μονίμως θύμα παρεξηγήσεως... Ίσως πρέπει να είμαι περισσότερο σαφής.
1)Αναφέρθηκα σε εσάς προσωπικά στην πρώτη πρόταση του μηνύματός μου γιατί εσείς παρατηρήσατε την πιθανότητα βουλώματος. Δεν προσπαθώ προφανώς να σας πείσω να το αγοράσετε, ούτε καν οτι δεν είναι τρυπημένο, απλά σχολιάζω (πιστεύω ευγενικά) την υποψία σας. Δεν έχω δικαίωμα να έχω κι εγώ άποψη, τη στιγμή που το νόμισμα βρίσκεται στα χέρια μου?
2)Φυσικά και ζήτησα δημόσια τη γνώμη όλων και τη σέβομαι απόλυτα. Θεώρησα ενδιαφέρον από τη στιγμή που έχει γίνει συζήτηση σχετικά με τη γνησιότητα αυτών των νομισμάτων (κυρίως λόγω της δυσπιστίας των εταιριών πιστοποίησης) να μεταφέρω και την αντιμετώπιση ενός παλιού εμπόρου με πολλές γνώσεις που τώρα βρίσκεται σε σύνταξη.
3)Το σχόλιό μου για το οτι είναι προσωπικό θέμα του καθενός το τι θα βάλει στη συλλογή του, διευκρινίζω οτι αφορούσε τα "πειράγματα" του Δημήτρη του Ποδάρα στον Παναγιώτη (Zobels) σχετικά με το αν θα έβαζε ένα μέτριο ποιοτικά νόμισμα και όχι ms στη συλλογή του και πόσο ικανοποιημένος θα ήταν με αυτό.
Με συγχωρείτε αν βρήκατε επιθετικό το κείμενό μου, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Μάλλον ήταν αστοχία να ξεκινήσω αναφερόμενος προσωπικά σε εσάς.
ΥΓ. Όχι το νόμισμα δεν είναι MS67+ και δε θα ήθελα ποτέ να πάρει έναν τέτοιο βαθμό γιατί κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε την αξιοπιστία και την αξία και των υπολοίπων πιστοποιημένων νομισμάτων με υψηλή βαθμολογία.