Γιατί ασχολείστε με τον ορισμό του συλλέκτη ;
Αυτή είναι άλλη συζήτηση και δεν χρειάζεται να την μπερδεύετε μ' αυτά που είπα.
Επειδή ο γραπτός λόγος είναι σχετικά 'φτωχός', παρά τον πλούτο της Ελληνικής γλώσσας, θα ξαναπώ όλα όσα είπα μέχρι τώρα, με διαφορετικό τρόπο.
Από τα χιλιάδες άτομα που είναι μέλη στο Στέκι (αλλά και εκτός), φαίνεται να υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό, οι οποίοι μαζεύουν λίρες χωρίς να ασχολούνται ούτε με σειρές, ούτε με ημερομηνίες, ούτε με ποικιλίες, ούτε με νομισματοκοπεία, ούτε... μήτε και μηδέ. Ο καθένας που έχει στην κατοχή του 1-2... 100 κομμάτια, είτε σε σειρά, είτε σκόρπια, είτε κυκλικά, είτε... είτε... δεν είναι συλλέκτης.
Σας ανέφερα τον εαυτό μου για παράδειγμα, γιατί ενώ και γω έχω κάποιες λίρες, δεν είμαι συλλέκτης λιρών. Και μάλιστα αν μπορώ θα πάρω κι άλλες... αλλά και πάλι δεν θα είμαι συλλέκτης λιρών.
Αυτό που κάνει τη διαφορά του συλλέκτη (με την στενή έννοια) από τον 'σμαζούκο' (αυτόν που απλά μαζεύει, και δεν παύει να είναι συλλέκτης με την ευρεία έννοια)... είναι η σχέση μ' αυτό που συλλέγει.
Η γνώση, η προσπάθεια, η αναζήτηση, ο χρόνος, η διάθεση, το συναίσθημα είναι η διαφορά και όχι μόνο το χρήμα. Δε λέω, χωρίς αυτό ίσως 'κολλάει' ο συλλέκτης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που κάνει τον συλλέκτη.
Συλλεκτικές Μάχες ;;
Από ποιους συλλέκτες ;;
Οι περισσότεροι που 'μαζεύουν' λίρες το κάνουν επενδυτικά.
Λιγοστοί είναι οι συλλέκτες... που ψάχνουν σπανιότητες και κλείνουν σειρές.
Σκεφτείτε το λίγο... έχω άδικο ;;