Ειναι εξαιρετικα χρησιμες οι πληροφοριες και μπραβο.
Μαλιστα η ngc εχει μικρο απαιτουμενο αριθμο νομισματων ανα κατηγορια (5),και μπορεις να υποβαλλεις πολλες κατηγοριες μαζι στην ιδια αποστολη.
Το μονο που με ειχε κολωσει καποτε και δεν το ξεκινησα, ειναι το γεγονος οτι στα αποστελει πισω ασφαλισμενα και ,υποθετω, με κατι ταμπλελες ΝΑ στο πακετο πανω με την αξια ασφαλισης τους.
Τι παιζει ομως με το τελωνειο αν το σταματησουν βλεποντας την αξια ασφαλισης?
Εχει καποιος πειρα να μας πει??
Ναι, δεν υπαρχει προβλημα στην επιστροφη των συστημενων απο την Αμερικη, ειναι με διαφορα η ασφαλεστερη μεθοδος ταχυδρομησης (αλλα σιγουρα οχι η ταχυτερη) κι ουτε αξια αναγραφεται πανω στον φακελο. Αλλοι προτιμουν να στελνουν η να παραλαμβανουν (απο Ευρωπη) με κουριερ, εγω παλι τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι για πολλαπλους λογους (περαν των γνωστων προβληματων των τελωνειων, εχω ακουσει και ουκ ολιγες πονεμενες ιστοριες πακετων Φεντεξ ανοιγμενων με αδειο περιεχομενο, και στην Ελλαδα και στην Αμερικη οπου το μονο που δεν κανει ο υπαλληλος ειναι να χτυπησει το κουδουνι και να περιμενει τον παραληπτη να το παραλαβει και να υπογραψει...) και αδιαφορω για την ταχυτητα εφοσον δεν ειμαι εμπορος.
Η υποθετικη περιπτωση που αναφερει ο sac, μου συνεβη μια και μονο φορα, αλλα η επιστροφη εγινε στο Λονδινο, οχι στην Ελλαδα, γιατι τοτε εμενα εκει. Πανε πολλα χρονια, αλλα ο υπαλληλος της Royal Mail ηταν ιδιαιτερα εξυπηρετικος και με κατανοηση, παρ'οτι δυσκολευοταν να αντιληφθει για ποιο λογο ειχα στειλει ΔΙΚΑ μου νομισματα τα οποια τωρα επιστρεφονταν. Τελος παντων, καταλαβε δεν καταλαβε, ακολουθησε τους κανονισμους κατα γραμμα, και μου χρεωσε ενα πολυ μειωμενο ΦΠΑ 5% στο κοστος της πιστοποιησης (20 τεμαχια χ $10 = $200 χ 5% = $10 σε λιρες Αγγλιας), ηταν μαλιστα ενα πακετο με μικρα σλαμπ Ανακς, αρα μιλαμε για 1999-2002.