να ρωτησω καποια πραγματακια; ελπιζω να μην παρεξηγηθω απο κανενα...
στο κατω κατω δεν θα ελεγα οχι στο μεταλλιο.. αλλα δεν ειμαι στην ΠΝΕ..
κατ αρχην.. η Αθηνά που ειναι λογοτυπο της ΠΝΕ ποιο σχεδιο ειναι; της αθηνας απο τα κερματα του 1926 που βλεπω ως φοντο;
και μια δευτερη ερωτηση... το οτι θα κοπει στο εθνικο νομισματοκοπειο το κανει επισημο; οχι! ιδιωτικη κοπη δεν εξακολουθει να ειναι; οποτε κατατασετε σαν ολα τα υπολοιπα ιδιωτικα μεταλλια τυπου μαιλινκ, ΕΣΚ κτλ; αξια μονο μεταλλου;
προς Θεου δεν το λεω για να μειωσω το μεταλλιο!! απλα αναρωτιεμαι γιατι οταν καποιος βαλει μεσα καποιο ιδιωτικης κοπης, οσο καλο κι αν ειναι του λεμε (μαζι κι εγω!) οτι λογο του οτι ειναι ιδιωτικης κοπης ειναι στην τιμη του μεταλλου! το οτι θα φιλοτεχνηθει απο τον φιλο κυριο Σταματοπουλο ή οτι θα κοπει στο εθνικο νομισματοκοπειο δεν παει να πει οτι ειναι και επισημο κρατικο... ετσι δεν ειναι;
πιστευω οτι οποιος το θελει, δεν το θελει για την συλλεκτικοτητα του αλλα για αυτο που αντιπροσωπευει... τον εορτασμο των 40 χρονων της ΠΝΕ... οποτε ισως για καποια μεταλλια ιδιωτικης κοπης (οχι για ολα ομως!)... πρεπει να αναθεωρησουμε καποιες αποψεις; ειδικα σε καποια παλια μεταλλια φιλοτεχνημενα απο σπουδαιους καλλιτεχνες, χειροποιητα ή μη, ή καποια μεταλλια που κοπηκαν για ιδιαιτερο λογο κι οχι απλα κια μονο για να πουληθουν;
ποσα μελη εχει η ΠΝΕ; μηπως θα ηταν σωστοτερο να ηταν μονο 1 μεταλλιο ανα μελος.. κι αν καποιο δεν θελει ή περισσεψουν να διατεθουν μετα αναλογα παλι με την ζητηση;
και αυτο το λεω ακομα και εις βαρος μου! γιατι μπορει καποιο μελος να μου πει οκ θα σου παρω κι εσενα! αν και δεν εχω ερθει με κανενα σε επαφη...
το παραπανω το λεω γιατι αν πχ πουν μερικοι φερε 10-20 τεμαχια.. ισως καποια μελη μεινουν απλα με την χαρα! φυσικα το ολο σκεπτικο μου ειναι με την προυποθεση οτι τα μελη ειναι γυρω στα 300 οσα και το τιραζ των μεταλλιων!
ισως θα ηταν καλυτερα πρωτα να δειτε την εκδηλωση ενδιαφερον των μελων για ενα μεταλλιο... και μετα για το τι περισσευει ωστε καποια μελη που θελουν παραπανω να παρουν περισσοτερα μεταλλια... (μπορει ηδη να το εχετε κανει αυτο...
)
αριθμημενα θα ειναι και πανω στο μεταλλιο λογικα ε;; αλλα δεν θα ειναι ονομαστικα ετσι; το λεω γιατι εχω ονομαστικο μεταλλιο που οτι και να γινει το συγκεκριμενο μεταλλιο θα μου ανηκει παντα! ειναι καταγεγραμμενο στο πρωτοδικειο οτι ο αριθμος μεταλλιου ταδε ειναι του ταδε που μενει εκει...
τελος... μπορουμε να δουμε καπου το σχεδιο; ετσι ωστε αν καποιος εκτος ΠΝΕ το βρει ελκυστικο να ψαχτει μεσω καποιου ηδη μελους; συγνωμμη γι αυτο αλλα επειδη εχω καει μια φορα με μεταλλιο...
ευχαριστω για τον χρονο σας και ελπιζω να μην εχει παρεξηγηθει η δημοσιευση μου αυτη!
α.. κατι τελευταιο... αγαπητε μου φιλε Χρηστο.. δυστυχως στις μερες μας και μεταλλιο στιβου αλλα και παρασημο πολεμου παιρνεις απο το καναπε μεσω ιντερνετ και δημοπρασιων, πωλησεων κτλ....
ηθικα μπορει να μην σου ανηκει ποτε.. αλλα με λιγα ευρω...
θυμαμαι μια φορα που ειχα παρει ενα ελληνικο μεταλλιο πολεμου... το ευκολο και φτηνο του 1940-41....
το ειχα παρει 1000 δραχμες και μετα σκεφτομουν... για δες... πηρα κατι με ενα χιλιαρικο ενω ο αλλος σκοτωθηκε για να το παρει...
καταννοω πληρως τον λογο που το ειπες και τι θελεις να τονισεις παντως!
γι αυτο και εμμεσως ή αμεσα.. αναφερω παραπανω οτι πρωτα τα μελη κι οταν παρουν οσοι ειναι να παρουν απο ενα...αυτα που θα μεινουν να μπορουν να διατεθουν σε μελη που θελουν παραπανω ή για μη μελη της ενωσης!
απο την ΠΝΕ δεν νομιζω να βγει κατι στο ΕΒΑΥ... ρε παιδια.. κανει και η ΠΝΕ δημοπρασιες! απλα 1-2 κομματια την φορα θα μπαινουν στις δημοπρασιες της στα Υπερ Λεσχης!