solferino
|
 |
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:18:25 μμ » |
|
kai gω + λέω Γιώργο.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
|
|
|
herakliotis
|
 |
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:23:07 μμ » |
|
Aυτο εδω ειναι το προχειρο μου 10 λεπτο. Απλα μου αρεσε οταν το ειδα και το πηρα ενω ειχα ηδη πολυ ανωτερο στα χερια μου!! Οταν το εστειλα για σλαμπ εγραψε 61!! Βαλτε τα διπλα διπλα και θα δειτε τις διαφορες!!
Και προσεχτε τι ειπα : Μου αρεσε και το πηρα Το παρον οπου γινετε το θεμα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου!! (συγνωμη απο τον φιλο που του θιγω το νομισμα του)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:24:47 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
herakliotis
|
 |
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:26:01 μμ » |
|
Και αυτο ειναι το καλο μου !! 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
oldgeotzo
|
 |
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:26:18 μμ » |
|
Παιδια Γιωργο ..δεν υπαρχει θεμα ..νομιζω.. Ισα ισα εχουμε καιρο να κανουμε μια .."δυνατη" αξιολογηση με αναλυση Αυτος ειναι ο σκοπος..να προχωραμε συλλεκτικα
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
georok
|
 |
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:27:16 μμ » |
|
Για μένα πάντως είναι ένα καλό AU58-MS60
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
antonis chaniotis
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:28:19 μμ » |
|
Γιωργο καλησπερα..προσωπικη μου γνωμη με τα λιγα που ξερω...δεν εχει να του ζηλεψει κατι..το κατατασω στην ιδια κατηγορια αν και το αυτακι του φιλου μου αρεσει περισσοτερο 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
GKCollect
|
 |
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:29:03 μμ » |
|
MS-60 - Unattractive, dull or washed out mint luster may mark this coin. There may be many large detracting contact marks, or damage spots, but absolutely no trace of wear. There could be a heavy concentration of hairlines, or unattractive large areas of scuff-marks. Rim nicks may be present, and eye appeal is very poor. Copper coins may be dark, dull and spotted.
AU-58 - (Very Choice About Uncirculated) - The barest trace of wear may be seen on one or more of the high points of the design. No major detracting contact marks will be present and the coin will have attractive eye appeal and nearly full luster, often with the appearance of a higher grade.
AU-55 - (Choice About Uncirculated) - Only small traces of wear are visible on the highest points of the coin.
Γενικοί κανόνες, από PCGS/NGC grading... προσέξτε ότι το 58, μπορεί να είναι πιο ωραίο στο μάτι από το 60, αναφέρει ξεκάθαρα : Unattractive... eye appeal is very poor. Το αναφέρω για να αναδείξω αυτό που λέει ο Γιώργος και επίσης ότι αυτό που μετράει πολύ στην διάκριση των καταστάσεων σ' αυτό το επίπεδο βαθμού, είναι ουσιαστικό το λούστρο και όχι η εμφάνιση. Το συγκεκριμένο, ασχέτως τα σημάδια που έχει, μου φαίνεται πιο πολύ 60 παρά 55-58.
Όσο για το 25αρι... είναι η άποψη του Δημήτρη, που λέει το ποσό που θα έδινε να το αγοράσει και όχι το ποσό που πωλούνται τέτοια νομίσματα. Αν ερμηνεύω σωστά το σκεπτικό του.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 24, 2014, 08:57:39 μμ από GKCollect »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
 |
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:39:06 μμ » |
|
Κατανοητο... Αν παμε τωρα στο 61 ...και δουμε τους δυο οπισθοτυπους Περα απο το δυνατο πιο δυνατο πατημα που φαινεται να εχει του φιλου..ενα κρισιμο σημειο για μενα ειναι οτι στα δεσιματα τις κορδελας ..οι μικρες κοιλοτητες ειναι πολυ πιο εμφανεις απο το 61 ..φαινονται ολες..σημειο που ..οι περισσοτεροι δεν πολυκοιταμε...και τοχω "μαθει " εδω μεσα Αν παμε τωρα στον εμπροσθοτυπο υπαρχουν δυο "υπονοιες" στο απιστοποιητο.. Το αφτι...και λιγο φρυδι...υπονοια  Το μαλι ομως υπερεχει (απιστοποιητο) εστω και οριακα..Αυτι τα ιδια(συνηθη σε αυτον τον τυπο)..και στο φρυδι Φαινεται να υπερεχει ,...το πιστοποιημενο... Τελικο αποτελεσμα στα ματια μου παντα Οπισθοτυπος ...απιστοποιητο Εμπροσθοτυπος ..Χ Γενικο συνολο...τα ιδια τουλαχιστον.. Τι λετε?.. 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
herakliotis
|
 |
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:41:43 μμ » |
|
Κωστα μια φωτογραφια μπορει να αναδειξει ενα νομισμα ή να το καψει!! Το εχουμε πει πολλες φορες!! Στο πρωτο που σας εβαλα ο Αγγλος που το πουλουσε ειχε βγαλει τοσο ομορφες φωτογραφιες που τις εβλεπα και ελεγα οτι θα χτυπηση rb!! Oταν το παρελαβα διαπιστωσα οτι ηταν ενα bn !! Το ρεζουμε ειναι οτι ειχε τοσα πολλα χτυπηματα (αληθινα διοτι κοιτουσα τις καρτες) απο διαφορους φιλους και απο εδω μεσα οπου εφτασε στα τελευταια δευτερολεπτα στα 160 ευρω εαν θυμαμε καλα!! Του φιλου οπως το σηκωσε εδω και εγω εαν πινουσα για ενα σχεδον ακυκλοφορητο νομισμα για να ξεφυγω απο τα vf σε μεγαλα κεφια αντε να εδινα 40 !!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
GKCollect
|
 |
« Απάντηση #40 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:47:33 μμ » |
|
Προσωπική άποψη... ακόμη και 62 μπορεί να πάρει.
Πάντως ο Γιώργος (herakliotis... που αναφέρθηκα και πιο πάνω), έχει δίκιο. Και θέλω να αναδείξω ξανά αυτό που λέει ο Γιώργος (herakliotis)... όλα είναι στο μάτι. Αν κάτι μας αρέσει ή όχι. Δεν μιλάμε για 63 και πάνω που σίγουρα φαίνεται η διαφορά, είναι οριακό και έχει να κάνει με το 'γούστο'.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
 |
« Απάντηση #41 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:51:29 μμ » |
|
Σιγουρα παιδια ..δεν το συζηταμε ..εννοειται Φωτογραφιες ειπαμε βαθμολογουμε..με το αναλογο ρισκο.. Συζητηση να γινεται...τα αλλα ειπαμε μονο ..στο χερι
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
oldgeotzo
|
 |
« Απάντηση #43 στις: Ιανουάριος 24, 2014, 08:57:48 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|