KRISTHEGREEK
|
|
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:29:16 μμ » |
|
Ο γιός μου που πάει στο νηπιαγωγείο, έκανε μια μοναδική ζωγραφιά! Είναι και σπάνια;
Όλα βασίζονται στην προσφορά και τη ζήτηση. Αν κάτι ζητιέται στην αγορά και δεν υπάρχει, λέμε οτι σπανίζει (είναι σπάνιο). Το μοναδικό δεν μου λέει κάτι απο μόνο του, χωρίς ζήτηση για αυτό.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
SVcollector
|
|
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:30:05 μμ » |
|
Καλησπέρα και από μένα Χρόνια πολλά σε όλα α φιλαράκια που δεν τα έχουμε πει! Σπανιότητα για μένα υπάρχει στα νομίσματα για αρκετούς λόγους! 1) Πόσο συχνά πιάνουμε το συγκεκριμένο σπάνιο νόμισμα η ακόμα πόσο συχνα το βλέπουμε σε δημοπρασία... 2) Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες με ναυάγια , λιώσιμο λιρών όπως η γνωστή λίρα 1917 Λονδίνου παρόλο που κόπηκε σε εκατομμύρια κομμάτια 3)Η τιμή δεν συμβαδίζει πάντα με την σπανιότητα..υπάρχουν χιλιάδες νομίσματα που τα πληρώνεις πολύ παραπάνω από την αξία τους σαν μέταλλό και την σπανιότητα τους..βλέπε popylation report... 4) Γιατί να πληρώσεις για ένα πεντόλιρο γνήσιο 3000 ευρώ που δεν είνα σπανιο και να μην πάρεις με τα ίδια λεφτά μια καναδέζα του 1908 η μια proof του 1887 σε ultra cameo μσ 66 ? Μιλάμε για κομμάτια που καταλήγουν σε ισχυρούς συλλέκτες που δύσκολα θα τα αποχωριστούν οπότε η αγορά περιορίζεται πολύ με συνέπεια να ανεβαίνουν κατακόρυφα οι τιμές όταν ένα νόμισμα κάνει να βγει στην επιφάνεια 5-10 χρόνια...πχ καναδέζα του 1916 ή proof λίρα 1839 h proof 1871...τότε εκεί σου αλλάζει την ζωή αν έχεις κληρονομήσει τα νομίσματα και ξέρεις που να απευθυνθείς!
Σε όλα αυτά που ανέφερα έρχεται και κουμπώνει η κλίμακα σπανιότητας....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
THEOMAN
|
|
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:32:25 μμ » |
|
Δημητρέ χρόνια πολλά. Πολλά άτομα νομίζουν ότι έχοντας ένα δύσκολο νόμισμα έχουν λύσει και το πρόβλημα τους. Δύσκολο ή σπάνιο είναι ένα νόμισμα που δεν έχει ανταγωνισμό (γνώμη μου). Όταν πέσουν στην πιάτσα μερικά ακόμα τότε αλλάζουν όλα.
Αυτό ειναι δυσκολο ή σπάνιο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
SVcollector
|
|
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:36:26 μμ » |
|
Θα απαντήσω λέγοντας ακριβό! Ούτε σπάνιο ούτε δύσκολο...τετοια νομίσματα έχουν να κάνουν καθαρά με το πόσα αντέχει ο άλλος να πληρώσει... αλλά κυκλοφορούν αρκετά.... Αυτό ισχύει βέβαια με τα περισσότερα νομίσματα! Η διαφορά είναι να έχεις τα λεφτά και να μην μπορείς να αποκτήσεις ένα νόμισμα γιατί ο κάτοχος δεν το πουλάει!Εκεί είναι όλη η μαγκιά!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
coll
|
|
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:46:50 μμ » |
|
Δημητρέ χρόνια πολλά. Πολλά άτομα νομίζουν ότι έχοντας ένα δύσκολο νόμισμα έχουν λύσει και το πρόβλημα τους. Δύσκολο ή σπάνιο είναι ένα νόμισμα που δεν έχει ανταγωνισμό (γνώμη μου). Όταν πέσουν στην πιάτσα μερικά ακόμα τότε αλλάζουν όλα.
Νομιζω η συζητηση ξεφυγε ακομα και απο την δευτερη φαση της, για την οποια τοποθετηθηκα. Η πρωτη φαση του Γιωργου με αφηνει αδιαφορο Οποιος νομιζει οτι θα λυσει το οικονομικο προβλημα ,προβλημα του. Εμεις συλλεκτες ειμαστε..... Ομως διαβασε παλι πιο πανω τι εγραψες με κοκκινα γρμματα γατι εγω σε αυτα αναφερθηκα. Εγραψες.. <Και κάτι άλλο. Σπάνιο σε ένα Βιομηχανοποιημένο προϊόν όπως η λίρα για μένα δεν Υπάρχει. Σπάνιος είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που υπάρχει ένας και μοναδικός, ένα χειροποίητο άγαλμα κλπ ακόμα και ένα κέντημα. Σπάνια λίρα γιατί που μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες σε σεντούκια>
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
solferino
|
|
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:49:59 μμ » |
|
κ.Θοδωρή,
H UNA and the Lion ειναι ενα παραδειγμα!!!! Και αυτό το λέω διότι όλοι οι προλαλήσαντες ειχαΤε δικιο , καθώς ο καθενας ειχε ενα παράδειγμα στο μυαλό του και το αποτυπωνε στο πληκτρολογιο.
Στην Ουνα τώρα, ειναι ενα νομισμα με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τιραζ. Σε σχεση με το κοινό που απευθύνεται προσδιορίζεται η τιμή της. Ετσι, επειδη ειναι θελκτική λόγω της ομορφιάς της η τιμή της ειναι μεγάλη , μεγαλύτερη απο το 5λιρο 1826 που αντικειμενικά ειναι σπανιώτερο. Αν οι συλλεκτες παψουν να την θεωρουν ομορφη και πανε π.χ. στον γουιλιαμ επειδη ειχε τρεντυ μαλλι τοτε η ουνα θα χασει πανω απο 50% της αξίας της.
Το νομισμα ειναι σε καποιο βαθμό τζόγος, οποιος το καταλάβει νωρίς εχει πιθανοτητες οταν πουλησει εκτός απο την ψυχικη απολαυση που ειχε οσον καιρο τα κοιτουσε να εχει και ενα οικονομικό όφελος.
Αν δεν θελετε ρισκο αλλά θελετε σονι και καλά να αγοράσετε νομισμα, αγοραστε κατι με μονοψηφιο τιραζ.
Οι πινακες ζωγραφικής λογω μοναδικοτητας εχουν καθετη προσφορα λογω 1 τεμαχιου και η τιμη εξαρταται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΖΗΤΗΣΗ. Εκει και αν ειναι τζογος,.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
|
|
|
THEOMAN
|
|
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 06:52:56 μμ » |
|
Νομιζω η συζητηση ξεφυγε ακομα και απο την δευτερη φαση της, για την οποια τοποθετηθηκα. Η πρωτη φαση του Γιωργου με αφηνει αδιαφορο Οποιος νομιζει οτι θα λυσει το οικονομικο προβλημα ,προβλημα του. Εμεις συλλεκτες ειμαστε..... Ομως διαβασε παλι πιο πανω τι εγραψες με κοκκινα γρμματα γατι εγω σε αυτα αναφερθηκα. Εγραψες.. <Και κάτι άλλο. Σπάνιο σε ένα Βιομηχανοποιημένο προϊόν όπως η λίρα για μένα δεν Υπάρχει. Σπάνιος είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που υπάρχει ένας και μοναδικός, ένα χειροποίητο άγαλμα κλπ ακόμα και ένα κέντημα. Σπάνια λίρα γιατί που μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες σε σεντούκια> Φιλε χρονια πολλά. Λεγοντας Δημήτρη Αναφερομουνα στο haros
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
THEOMAN
|
|
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 07:06:09 μμ » |
|
κ.Θοδωρή,
H UNA and the Lion ειναι ενα παραδειγμα!!!! Και αυτό το λέω διότι όλοι οι προλαλήσαντες ειχαΤε δικιο , καθώς ο καθενας ειχε ενα παράδειγμα στο μυαλό του και το αποτυπωνε στο πληκτρολογιο.
Στην Ουνα τώρα, ειναι ενα νομισμα με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τιραζ. Σε σχεση με το κοινό που απευθύνεται προσδιορίζεται η τιμή της. Ετσι, επειδη ειναι θελκτική λόγω της ομορφιάς της η τιμή της ειναι μεγάλη , μεγαλύτερη απο το 5λιρο 1826 που αντικειμενικά ειναι σπανιώτερο. Αν οι συλλεκτες παψουν να την θεωρουν ομορφη και πανε π.χ. στον γουιλιαμ επειδη ειχε τρεντυ μαλλι τοτε η ουνα θα χασει πανω απο 50% της αξίας της.
Το νομισμα ειναι σε καποιο βαθμό τζόγος, οποιος το καταλάβει νωρίς εχει πιθανοτητες οταν πουλησει εκτός απο την ψυχικη απολαυση που ειχε οσον καιρο τα κοιτουσε να εχει και ενα οικονομικό όφελος.
Αν δεν θελετε ρισκο αλλά θελετε σονι και καλά να αγοράσετε νομισμα, αγοραστε κατι με μονοψηφιο τιραζ.
Οι πινακες ζωγραφικής λογω μοναδικοτητας εχουν καθετη προσφορα λογω 1 τεμαχιου και η τιμη εξαρταται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΖΗΤΗΣΗ. Εκει και αν ειναι τζογος,.
Συμφωνώ σε πολλά μαζί σου. Η διαφωνία μου ξεκίνησε στο θέμα του φίλου που άνοιξε και εξαφανίστηκε. Γράφτηκε στο φόρουμ ανέβασε ένα μήνυμα και την έκανε γιατί κάποιος του είπε καλύτερα αυτό το νόμισμα από τη Μεγάλη Βρετάνια και τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό φαίνετε από το ότι ούτε ένα γεια ένα χρόνια πολλά ούτε καν γνώμη. Tην εχω προς πωληση. Εχει τον θυραιο απο πισω. Ειναι πολυ σπανια. Και ρωτώ γιατί ρε φίλε είναι σπάνια γιατι την έχεις εσύ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
coll
|
|
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 07:11:58 μμ » |
|
Νομιζω η συζητηση ξεφυγε ακομα και απο την δευτερη φαση της, για την οποια τοποθετηθηκα. Η πρωτη φαση του Γιωργου με αφηνει αδιαφορο Οποιος νομιζει οτι θα λυσει το οικονομικο προβλημα ,προβλημα του. Εμεις συλλεκτες ειμαστε..... Ομως διαβασε παλι πιο πανω τι εγραψες με κοκκινα γρμματα γατι εγω σε αυτα αναφερθηκα. Εγραψες.. <Και κάτι άλλο. Σπάνιο σε ένα Βιομηχανοποιημένο προϊόν όπως η λίρα για μένα δεν Υπάρχει. Σπάνιος είναι ένας πίνακας ζωγραφικής που υπάρχει ένας και μοναδικός, ένα χειροποίητο άγαλμα κλπ ακόμα και ένα κέντημα. Σπάνια λίρα γιατί που μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες σε σεντούκια> Φιλε χρονια πολλά. Λεγοντας Δημήτρη Αναφερομουνα στο haros Χρονια πολλα . Το ξερω οτι δεν απευθυνθηκες σε μενα απλα ειχα μια ενσταση σε σχεση με τα λεγομενα σου. Η εννοια της <σπανιοτητας >ειναι σχετικη μεν στα νομισματα αλλα υπαρκτη. Θα βρω πιο δυσκολα ενα μονολετο του 1870 απο ενα του 79 απλα γιατι το ενα εναι σπανιοτερο του αλλου. Εσυ κατεριψες την εννοια της σπανιοτητας
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
KRISTHEGREEK
|
|
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 07:16:48 μμ » |
|
Διακοπές πήγε ο άνθρωπος......... Μην προτρέχετε............... Θα γυρίσει και θα πει: "Πωλείται 10.000 ευρώ, τρέξτε να προλάβετε, ευκαιρία!!!" Τότε, αρχίστε να λέτε ελεύθερα, (εδώ γιατί στις πωλήσεις απαγορεύεται).
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
THEOMAN
|
|
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 28, 2013, 07:27:58 μμ » |
|
Φίλε Coll χρόνια πολλά. Όχι δεν κατέρριψα την έννοια της σπανιότητας κάθε άλλο. Υπάρχει και θα υπάρχει αλλά τεκμηριωμένα. Απλά ακούς και βλέπεις διάφορα. Είχα ένα φίλο παλιά και μου έλεγε η γυναίκα μου είναι σπάνια. Τον κοιτούσα μια τον κοιτούσα δυο και ξανά αυτός η γυναίκα μου είναι σπάνια, μέχρι που του γαμ…… και επαψε να είναι σπάνια έγινε σαν τις άλλες. Αυτό για να γελασουμε.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
george83
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 31, 2013, 07:33:23 μμ » |
|
καλησπερα, χρονια πολλα και καλη χρονια. Εχετε δικιο, για την αγενεια μου, που δεν ευχηθηκα και ειμαι και νεος. Και πραγματι ειχα παει εκδρομη. Δεν ειμαι συλλεκτης και δε θα λυσω το προβλημα μου απο αυτο το μισολιρο. Η αληθεια ειναι οτι πηγα στην τραπεζα να πουλησω καποιες λιρες και ο ελεγκτης των λιρων μου ειπε οτι αφενος δεν πουλανε τετοιες και αφετερου ειναι δυσευρετες. Επισης μιλησα με καποιον μεσω αγγελιας, και μου συστηθηκε ως συλλεκτης, αλλα μου εκανε μεγαλη τουμπα στοσυμφωνηθεντα , οταν βρεθηκαμε και το προξενιο χαλασε. Η τιμη που ζηταω ειναι 300 ευρω συζητησιμα.Ανεβαζω τις φωτο. Καλη χρονια σε οα πρλους και παλι.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
george83
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 31, 2013, 07:52:07 μμ » |
|
ειναι μεγαλο το αρχειο λεει. Μα μονο 150 kb δινει?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
george83
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 31, 2013, 07:58:35 μμ » |
|
Ελεος δεν μπορω να στειλω. Θα προσπαθησω αυριο παλι. Καλα να περασουμε αποψε.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
tom
|
|
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 31, 2013, 08:03:14 μμ » |